roladki drobiowe - 683 przepisów (strona:33/46)

Roladki wołowe w sosie chrzanowo-śmietanowym z przepisu taty 108

Smakowite roladki wołowe z przepisu mojego taty to świetna propozycja na pyszny mięsny obiad. To danie dla prawdziwych smakoszy :). Roladki wyśmienicie smakują z ugotowanymi ziemniakami lub ulubioną kaszą, podane z domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kotlety wołowe ( ok 1 kg. udziec wołowy, ligawa) 4 łyżeczki musztardy sarebskiej 1,5-2 łyżki chrzanu w zależności od smaku(...)wina 3 średnie cebule 1/3 kostki masła plus jedna łyżka 200 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki pszennej 2 lub 3 małe ogórki kiszone papryka konserwowa 2 kostki rosołowe drobiowa i wołowa, możemy zamienić na domowy bulion lub rosół, kawałek żółtego sera 2 liście laurowe 5-6 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki kilka gałązek świeżej natki pietruszki

Blog kulinarny S9.PL
Indyk w kulinarnych tradycjach świata 90

hiszpańskie, po inspiracje, jakie do amerykańskiej kuchni wnoszą liczni emigranci z całego świata – Stany Zjednoczone Ameryki to kraj różnorodnych smaków. Wbrew obiegowym opiniom, Amerykanie to smakosze mięsa drobiowego. Szczególnie na domowych stołach gości on częściej, niż mięso czerwone. Niewątpliwie wizytówką tamtejszej kuchni jest odświętne danie z pieczonego indyka. To symbol Święta Dziękczynienia. I symbol tego, że Ameryka nie tylko(...)Przyjrzyjmy się więc temu, jak mięso to serwuje się w różnych zakątkach świata. Rosja – roladki z indyka z gryczanym nadzieniem Kuchnia rosyjska słynie nie tylko z kawioru, blinów i pielmieni. Wszelkiego rodzaju kasze należą do podstawowych potraw staroruskich. Dlatego też i w tych roladkach nie może zabraknąć dodatku kaszy gryczanej. Jednak to mięso indycze odgrywa w nim główną rolę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 329

pastą łososiową Mięsne Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta(...)przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana

Kulinarne przygody Gatity
Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą jęczmienną 245

Roladki schabowe nadziane serkiem i ogórkiem konserwowym duszone w sosie cebulowym podane z kaszą jęczmienną z dodatkami firmy SYS   to wspaniała propozycja na zdrowy i syty obiad jesienno-zimowy, nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie danie teraz gdy organizm potrzebuje rozgrzewających dań(...)Składniki 1/2 kg schabu bez kości 1/2 litra bulionu drobiowego 4 plastry szynki gotowanej 3 średnie cebulki 2 ząbki czosnku 2-3 ogórki konserwowe 100 g serka topionego śmietankowego 4 łyżeczki musztardy francuskiej jarzynka do smaku sól pieprz do smaku olej do obsmażenia mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosu Dodatek: kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami marchewką i soczewicą gotowana

Wanilia i Kardamon
Slow Food Festival i "Śniadania na trawie" CH Pogoria 150

prosciutto Roladki z cukinii z ziołowym serkiem kremowym, z papryką, koperkiem i chrupiącą dynią Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowym serkiem, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Kanapki z twarożkiem warzywnym Koktajl na maślance z borówkami i truskawkami Bruschetta z pomidorami Chrupiący deser jogurtowy z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste Owocowa pizza Tortilla z szynką drobiową i warzywami

Moja smaczna kuchnia
Imprezowe przekąski 106

dzisiejszym wpisie z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie: smakowite i fajnie wyglądające roladki z tortilli, chrupiące zapiekanki, naleśniczki zawijane z pysznym farszem, pomysłowe koreczki, soczyste kąski mięsne, kolorowe sałatki w muszlach na jeden kęs oraz wiele innych pomysłów na udane przyjęcie. Zapraszam!       Roladki z tortilli na dwa sposoby Przepis tutaj (KLIK) Szybkie, pyszne i efektowne przekąski(...)roladki z tortilli to świetny pomysł na pyszną przekąskę na przyjęcie albo na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Spokojnie możemy je zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Wszystkim smakują i szybko znikają. Polecam!   Serowe nuggetsy z kurczaka Przepis tutaj (KLIK) No bo kto nie lubi nuggetsów? Soczyste i rumiane kąski drobiowe

Blog z Apetytem
Drobiowe roladki z warzywami 162

drobiowy, 500 ml margaryna, do smażenia śmietanka słodka 12%, 1/3 szkl (opcjonalnie) Przygotowanie Każdą połówkę filetu z kurczaka cieniutko rozbijamy, dzielimy na dwa prostokąty. Każdy doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię obieramy, wydrążamy nasiona, kroimy w długie paseczki. Marchewkę obieramy i również dzielimy na paseczki. Na każdy kwadrat nakładamy po 2-3 kawałki cukinii i marchewki, ciasno zawijamy w roladki. Każdą

Gotowanie moimi oczami
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 153

cielęcą po wenecku Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kiełbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Śledź imbirowy z żurawiną   Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź(...)przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z kaszą i zielonymi szparagami Szparagowa misa rozmaitości Prosta sałatka ze szparagami i jajkiem   Sałatka z makaronem ryżowym

Kulinarne przygody Gatity
Sakiewki drobiowe ze szparagami 107

Delikatne i aromatyczne Składniki 3 kotlety z fileta z kurczaka 100 g szynki szwarcwaldzkiej główki z pęczka zielonych szparagów sól, pieprz do panierowania: 1 jajko bułka

czarrna od kuchni
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 343

Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek

Kulinarne przygody Gatity
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 195

ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakuje bez jakichkolwiek dodatków, ale oczywiście można się pokusić np. o zaserwowanie jej z sosem czosnkowym. Z podanych niżej składników wychodzi ok. 12 roladek o szerokości 2,5 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami – Składniki: Składniki na farsz pieczarkowy do rolady serowej z kurczakiem: 400 g pieczarek 1 duża(...)Składniki na warstwę serową do rolady z pieczarkami: 3 jajka ok. 240 g żółtego sera (u mnie Gouda) 3 czubate łyżki majonezu (pół szklanki*) szczypta soli Składniki na warstwę drobiową do rolady serowej z pieczarkami: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka – ok. 400 g 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz do smaku *szklanka o pojemności

Kulinarne Przeboje
Sezon na grilla 125

spotkaniem towarzyskim, więc i często nie kończymy na jednej porcji mięsa... Co w takiej sytuacji zrobić? Warto zamienić karkówkę np. na pierś z kurczaka czy indyka albo na kiełbaskę drobiową. Warto także częściej sięgać po mięso świeże, gdyż mięsa peklowane podczas grillowania wytwarzają toksyczne dla nas substancje zwane nitrozoaminami. Doskonałym daniem z grilla mogą być również ryby - pstrąg z ziołami(...)pewnością przypadnie do gustu wielu amatorom grilla. Kolejną propozycją są warzywa - np. cukinia czy bakłażan. Jeśli ktoś ma więcej czasu i lubi bawić się w kuchni może przygotować np. roladki z cukinii czy oszukane frytki z batatów. Na grillu możemy przygotować niemal wszystkie warzywa, na które mamy ochotę - nie zapomnijmy jednak zawsze owinąć ich folią aluminiową. Pamiętajmy także o warzywach

Z notatnika dietetyka
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 181

wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Serowe ciasteczka z pastą łososiową(...)Serowe ciasteczka wytrawne Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Drożdżowe bułeczki z szynką Serowe słone paluszki z kminkiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Śledzie w sosie

Kulinarne przygody Gatity
PRL od kuchni: Zraziki ze schabu 203

kotletów schabowych 8 plastrów boczku 16 plastrów ogórka kiszonego 8 plastrów cebuli 3-4 łyżki oleju 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 kostki rosołowe (wołowa i drobiowa) przyprawa do wieprzowiny sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Kotlety cienko rozbijamy. Z jednej strony doprawiamy je przyprawą do wieprzowiny, z drugiej solą i pieprzem. Na stronę(...)układamy po 2 plastry ogórka, 1 plaster cebuli i 1 plaster boczku. Zawijamy ściśle i sczepiamy wykałaczkami. 2. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej - garnek powinien pomieścić wszystkie roladki w jednej linii. Zraziki smażymy na brązowo z obu stron (możemy je usmażyć w dwóch partiach), następnie układamy je ściśle jeden obok drugiego, zalewamy wodą do wysokości zrazików, doprowadzamy

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania