roladki drobiowe - 683 przepisów (strona:34/46)

Paszteciki drobiowe na andrucie 106

żołądków drobiowych 500 g batatów 1 duża marchew 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego andruty estragon sól, pieprz 2 jajka bułka tarta olej do smażenia  Przygotowanie Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy z osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Tak gotujemy przez 30 min, następnie dodajemy pokrojone w kostkę bataty, marchew. Gotujemy(...)maszynkę o najmniejszych oczkach. Do smaku doprawiamy estragonem, solą oraz pieprzem. Andruty lekko zwilżamy zimną wodą, nakładamy farsz pozostawiając 2 cm bez od jednego boku (dłuższego). Następnie zwijamy w roladki, obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju

R'n'G Kitchen
Keto jadłospis na 40 dni 166

białkach z chorizo, pomidorami suszonymi , kaparami i oliwkami LUNCH – czekoladowy budyń na mleku kokosowym (na żółtkach, które pozostały po omlecie ) OBIAD – lekka zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym KOLACJA – talerz przekąsek Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 7 ŚNIADANIE – panini z mąki dyniowej z resztkową pastą na bazie kurczaka z rosołu(...)sosem mięsno – pomidorowym na ostro Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 16 ŚNIADANIE – sałatka z cukinii , awokado , chili i oliwek z roladką kozią na ciepło; całość posypana orzechami włoskimi i borówkami LUNCH – jogurt kokosowy z borówkami i orzechami OBIAD – currywurst z cebulą na puree z kalafiora + kiełki Wyświetl ten post

Modern Cave Girl
ROLADKI Z KURCZAKA Z PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU I SOSEM CZEKOLADOWYM 130

Dzisiaj pokaże Wam danie proste ale zarazem zaskakujące. Połączyłam mięso drobiowe z czekoladą i groszkiem. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania 2 piersi z kurczaka 300 g zielonego groszku 1 pomidor 200 g czekolady gorzkiej 80 ml wiśniówki 80 ml mleka skondensowanego pół łyżeczki chilli w proszku kiełki groszku sól, pieprz Groszek blanszować przez 5 minut. odcedzić i zmiksować. Doprawić solą(...)pieprzem. Kurczaka rozbić na cienko. Nałożyć puree z groszku i na to pokrojony w paski pomidor. Zwijamy. Roladki obwijamy dodatkowo folią aluminiową. Pieczemy pół godzin w 180 st. Przygotowujemy sos: czekoladę rozpuszczamy. dodajemy wiśniówkę, skondensowane mleko, chili oraz szczyptę soli i wymieszać aż wszystko się połączy. Roladki odwijamy z folii aluminiowej. Kroimy na mniejsze części i podajemy z sosem czekoladowym

Kuchnia w oparach
Zrazy z mięsa mielonego w skórkach drobiowych 174

Kiedyś już robiłam takie kotleciki ..tym razem dodałam do mięsa śliwki suszone i smażyłam we frytkownicy .. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego  śliwki suszone 1 cebula  2-3 łyżeczki  przyprawy do kurczaka sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego sól czosnkowa jajka bułka tarta Skórki wyczyścić , posypać przyprawą do drobiu i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa(...)mielonego dodać jajko, pokrojoną cebulkę i doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki.Na środku położyć także śliwkę suszoną.Ciasno zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką.Obtoczyć w roztrzepanych i doprawionych jajkach ,a potem w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju lub we frytkownicy

Moje domowe kucharzenie
Bitki wieprzowe w sosie własnym 50

schabu 2 cebule 50-70ml oleju 50g mąki pszennej (2 łyżki) Sól i pieprz 3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 szklanka bulionu drobiowego Bitki wieprzowe w sosie własnym Przygotowanie: Przygotowany kawałek wieprzowiny oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, po czym kroimy na dwucentymetrowe plastry, które następnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa na kotlety o grubości około(...)odkładamy chwilowo na bok. Na tym samym tłuszczu na którym obsmażaliśmy bitki, smażymy pokrojoną cebulę wraz czosnkiem do momentu aż cebula się zeszkli. Do zeszklonej cebuli wlewamy szklankę bulionu drobiowego, dodajemy również liście laurowe, oraz ziele angielskie i chwilę razem smażymy, solidnie mieszamy, aby wszystkie aromaty, które powstały podczas smażenia mięsa i cebuli przeszły do sosu. Na patelnie z sosem

Księga-Smaku
ROLADKI NADZIANE FETĄ I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 122

Idealny niedzielny obiad z piekarnika       SKŁADNIKI 4 filety z kurczaka, marynata staropolska , 150 g sera feta, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki czosnku

słodki bratek
Kotlety de volaille z masłem ziołowym 80

jednym z brzegów każdego plastra mięsa połóż rulonik zastygniętego czosnkowo – ziołowego masełka. Pierś kurczaka zawiń w roladkę zamykając nadzienie szczelnie wewnątrz. Roladki opanieruj kolejno w mące, rozmąconym jajku z mlekiem i przyprawą wegety oraz bułce tartej, jednocześnie formując roladki i nadając im pożądany kształt. Panierowanie powtórz dwukrotnie dla lepszego uszczelnienia de volaille przed wypłynięciem masła. Tak przygotowane mięso ułóż(...)/wp-content\/uploads\/2021\/06\/kotlety-de-volaille-480x270.jpg"],"description":"Drobiowe kotlety de volaille nadziewane mase\u0142kiem czosnkowo - zio\u0142owym, opanierowane i usma\u017cone na z\u0142ocisto.","keywords":["czosnek","koperek","mas\u0142o","natka pietruszki","pier\u015b z kurczaka","szczypiorek","de volaille","kotlet de volaille","de volaille z mas\u0142em zio\u0142owym","mas\u0142o czosnkowo - zio\u0142owe","kotlety drobiowe","kotlety nadziewane"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe

ProstePesto.pl
Roladki schabowe z pesto pietruszkowym i suszoymi pomidorami 169

jest), co jednak nie znaczy, że są złe.  Podane w całości mogą być dodatkiem do dania głównego, a pokrojone w talarki smaczną przekąską. Równie smacznie smakują z mięsem drobiowym :) Składniki: 3 plastry schabu 3 łyżki pesto pietruszkowego mały słoiczek suszonych pomidorów 3 plastry sera żółtego Sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna bułka tarta do panierowania olej(...)spożywczą na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, smarujemy zielonym, pietruszkowym pesto. Na bok schabu nakładamy po kilka suszonych pomidorów i zwinięty plasterek sera. Mięso zwijamy na kształt roladki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na oleju, najlepiej na małym ogniu pod przykryciem, by roladka w środku nie była surowa

Kuchnia w czekoladzie
PIECZONE ĆWIARTKI KURCZAKA Z SUMAKIEM, WINOGRONO I CYTRYNĄ. CHRUPIĄCE FRYTKI Z BATATÓW! 78

pieczone ćwiartki z kurczaka z masłem, sumakiem , czosnkiem i winogrono , podane z przepysznymi chrupiącymi frytkami z batatów .  Ostatnio dzieliłam się z Wami pysznym pomysłem krok po kroku na roladki z piersi kurczaka, z wykorzystaniem Kurczaka Sielskiego , dzisiaj natomiast równie pyszny, prosty i jakże ciekawy przepis! Przy przygotowaniu ćwiartek z kurczaka nie ma zbyt dużo pracy, wystarczy 10 minut, potem(...)kurczaka z pieczonym winogrono to musisz to nadrobić bo nie wiesz co tracisz! Danie jest fenomenalne a sam kurczak rozpływa się w ustach. Kurczak Sielski - SuperDrob - to wyjątkowe mięso drobiowe, kurczaki są hodowlane z dala od aglomeracji miejskich, rosną o około 30% wolniej od standardowych kurczaków, są karmione paszą z 5 polskimi ziarnami, paszą wolno od GMO, mięso ma certyfikat

SMYKWKUCHNI
Piersi z kurczaka z serem camembert i żurawiną 180

Przepis znalazłam u Magdy. To świetna alternatywa dla zwykłego kotleta drobiowego. Mięsko w tej wersji bardzo nam posmakowało. Do tego polecam sałatę z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym . Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 ser camembert suszona żurawina sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka myjemy, porcjujemy, rozbijamy na kotlety. Posypujemy z obu stron solą i i pieprzem(...)Camembert kroimy na plasterki. 3. Na każdym kotlecie kładziemy 2-3 plasterki sera, posypujemy żurawiną i całość zwijamy na roladki. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy roladki złączeniem mięsa do dołu, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 minut, pamiętając, aby co jakiś czas obrócić roladki. Smacznego!!! Źródło: Smak zdrowia

Kuchnia domowa Ani
Piramidki drobiowe z masłem pietruszkowym 161

Kolejna odsłona kurczaka :) Takie niby nic, a jakie fajne. Wystarczy dodać masło pietruszkowe, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i, po usmażeniu, delektować się smakiem :) Składniki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Roladki z szynki z pastą jajeczną w galarecie 166

Składniki 5 plasterków szynki 3 jaja 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki chrzanu sól pieprz 300 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo 1 ugotowana marchewka 2 łyżki groszku konserwowego Sposób Jajka ugotować na twardo, po wystygnięciu obrać i rozgnieść widelcem, dodać majonez oraz chrzan. Przyprawić solą i pieprzem. Plasterki szynki posmarować dość grubo przygotowaną pastą jajeczną, zwinąć w ruloniki, ułożyć(...)Ozdobić pokrojoną w kosteczkę marchewką oraz groszkiem.  Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Bulion zagotować, dodać żelatynę, wymieszać. Odstawić do przestudzenia.  Tężejącym bulionem zalać roladki, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Kuchenne aromaty
Zawijane kiełbaski w cieście francuskim 192

domu, kiedy dopadnie kogoś "nagły głód" Bardzo lubię ciasto francuskie, za to że szybko można z niego wyczarować smaczne jedzonko. Składniki - gotowe ciasto francuskie - cienkie kiełbaski drobiowe 6 szt. - garść startego sera żółtego - sos czosnkowy - keczup - przyprawa do pizzy Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam,smaruję sosem czosnkowym. Kiełbaski układam po trzy wzdłuż siebie na każdym z dłuższych boków ciasta, posypuję(...)wałeczek z dwoma kiełbaskami obok siebie. Następnie całość  wkładam na chwilkę do zamrażalnika ( aby potem lepiej się kroiło)   . W tym czasie nagrzewam piekarnik do 160 stopni. Wyjmuję roladkę i kroję na ok. 1,5 cm. paseczki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem,lub mlekiem, polewam delikatnie keczupem i posypuję przyprawą do pizzy. Piekę

Kuchnia z widokiem na ogród
Roladki naleśnikowe 118

pół opakowania serka śmietankowego lekkiego z jogurtem np. Delikate (ok. 100 g), - ząbek czosnku, - łyżka koperku (ok. 8 g), - 4 liście sałaty (ok. 20 g), - 6 plastrów szynki drobiowej (ok. 90 g), - 6 plastrów ser żółtego (ok. 90 g), - przyprawy: sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Miksujemy jajko z mlekiem i szczyptą soli. 2. Dodajemy do masy mąkę i miksujemy(...)Serek łączymy z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i szczyptą pieprzu. 5. Naleśniki smarujemy przygotowanym serkiem. 6. Na naleśniki nakładamy sałatę, szynkę, ser żółty i zwijamy w roladki. 7. Każdą roladkę owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. 8. Schłodzone roladki kroimy ukośnie na mniejsze kawałki. Roladki są  bogate w: - wapń (pochodzący

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Roladki zapieczone w sosie z oscypkiem 186

szklanki pikantnego keczupu Sól Pieprz Liść lubczyku Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki lub mniejsze kawałki. Wykładamy nimi dno naczynia.  Filety drobiowe kroimy i rozbijamy jak na schabowe. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawa do mięsa. Na każdym płacie układamy plasterki oscypka. Ściśle zwijamy i układamy na ziemniakach. Wierzch przyprawiamy przyprawą do mięsa i posiekaną natką(...)topiony. Śmietanę mieszamy z mąką oraz keczupem. Przelewamy do wody. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Sosem zalewamy mięso z ziemniakami. Roladki zapiekamy pod przykryciem w temperaturze 180*C przez 50-60 minut. Po upieczeniu możemy udekorować pomidorami i koperkiem

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania