Składniki: podudzia kurczaka bez kości 5 sztuk, papryka ostra i sól - ile potrzeba, słonina wędzona 100 gram, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 10 łyżek, cebula
W Mojej Kuchni LubięŚwiąteczna pieczeń drobiowa z mielonym, pieczarkami i papryką konserwową. Pieczeń jest bardzo dobra zarówno na zimno jak na ciepło. Zrobiłam ją z udek wyluzowanych które nadają się do tego idealnie. 1 kg udek wyluzowanych/8 sztuk/ 6 plastrów papryki konserwowej 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 30 dkg pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz(...)drobiu. Mięso dobrze wyrabiam. Udka doprawiam solą, pieprzem, papryką ostrą. Odstawiam na 30 minut. Każdy kawałek udka rozkładam, rozsmarowuje mielone zostawiam brzegi wolne i układam plaster papryki. Zwijam w roladki. Foremkę do babki o wymiarach 25x12 cm smaruje olejem i wysypuję bułką tartą. Układam cztery rolady obok siebie, a dwie dodaję na górze ale już płasko mielonym do dołu
wesoła kuchniaDrobiowe mięso nigdy się nie nudzi pod warunkiem że zostaje nadziane różnymi farszami, tym razem z dodatkiem delikatnego kalafiora i aromatycznymi ziołami, jakimi dostałam od firmy Rafex to propozycja na obiad zarówno ten codzienny jak i niedzielny. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka kilka różyczek kalafiora 4 duże liście sałaty 1 kulka sera mozzarella 1/2 pęczka szczypioru(...)minut. Kalafiora blanszujemy 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia. Na mięsie układamy po liściu sałaty, pokrojonego kalafiora i ser mozzarella, posypujemy szczypiorem zawijamy ciasno w roladki. Obtaczamy mięso w mące kukurydzianej rozkłóconym jajku z solą oraz w pokruszonych drobno płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy gorące. Taką
Wanilia i Kardamonmięsem drobiowym z rosołu to jeden z lepszych pomysłów na wykorzystanie mięsa rosołowego, co prawda przygotowanie takich krokietów jest dosyć czasochłonne ale efekt rekompensuje czas poświęcony na przygotowanie tej potrawy. Krokiety z mięsem Składniki (15szt.) Farsz: 500g mięsa drobiowego z rosołu 1 marchewka i 1 pietruszka gotowana z rosołu duża cebula 1 jajko szklanka bulionu drobiowego(...)drobną kostkę cebulę szklimy na oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Mięso drobiowe z rosołu wraz z ugotowaną marchewką i pietruszką przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na sitku z drobnymi oczkami. Do zmielonego mięsa i warzyw dodajemy jedno jajko, zeszkloną cebulkę, oraz wszystkie przygotowane przyprawy, całość mieszamy podlewając bulionem drobiowym do uzyskania jednolitej masy mięsnej. Farsz powinien być kleisty
Księga-SmakuSkładniki: piersi z kurczaka 4 duże/podwójne, musztarda kremska 4 łyżki, ogórki kiszone 2 sztuki, cebula biała 2 sztuki, boczek wędzony 20 dag, Pieprz czarny
W Mojej Kuchni Lubięmięsa; tortilla najlepiej, żeby nie miała oleju palmowego, stabilizatorów i maltodekstryny; a ser azotanu potasu. Składniki na zapiekane tortille z parówką: 4 gotowe placki tortilli 6 cienkich parówek np. drobiowe 100 g sera żółtego w plastrach 100 g sera pleśniowego w plastrach 4 łyżeczki majonezu łyżeczki ketchupu Na wierzch: mały pęczek szczypioru 3 łyżki ketchupu około 100 g sera(...)kurczakiem i czerwoną kapustą Rożki z tortilli zapiekane z mięsem mielonym – pyszna przekąska Quesadilla z kurczakiem, serem i warzywami – pyszna przekąska na ciepło Rollsy z szynką i serem – pyszne roladki z tortilli Tortilla Gyros z kurczakiem. Najlepszy przepis na domowy fast-food Artykuł Zapiekane tortille z parówką – szybkie przekąski w 5 minut pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneefekt i smak jest lepszy od spodziewanego to cieszy podwójnie. Polecam Wam wykonanie tego dania, to tylko troszeczkę więcej przygotowania od standardowej wątróbki z cebulką :) Składniki : 350 gr wątróbki drobiowej 10-12 cienkich plastrów boczku wędzonego 1 szklanka mleka ok 10 śliwek suszonych (polecam Kalifornijskie) olej rzepakowy 5 większych cebul ser wędzony (oscypek lub Zakopiański) 2 ząbki czosnku 2 łyżki(...)kroimy w cienkie plastry, grubsze śliwki przecinamy wzdłuż na pół i przygotowujemy boczek. Na każdym plastrze boczku układamy kawałek wątróbki, dodajemy plaster sera i kawałek śliwki, całość zawijamy w roladkę. Połowę podsmażonej cebuli wykładamy w naczyniu do zapiekania, układamy na niej roladki z wątróbki i nakrywamy pozostałą cebulką. Zapiekamy ok 20 minut w 180 oC. Podajemy na ciepło razem
Mechanik w kuchnidałam z indyka, wieprzowe czy wołowe też może być) 2 ząbki czosnku jajko 4 łyżki bułki tartej około 1/4 szklanki mlek a s ó l, pieprz Sos: szklanka bulionu drobiowego 200 ml ś mietan y 30% pęczek natki pietruszk i ł y ż ka mąki (pszenna lub owsiana) sól, pieprz Przygotowanie Bułkę tartą zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy(...)koperkiem – przepis na szybki obiad Jajka z sosie chrzanowym – przepis na szybki i tani obiad Skrzydełka na ryżu – szybki i prosty przepis na obiad Soczyste kotlety mielone – sprawdzony przepis Roladki z mięsa mielonego w sosie Artykuł Klopsiki w sosie pietruszkowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnezjadliwy. Dlatego pomyślałam ,dlaczego by nie spróbować z warzywami . Takimi od wieków u nas- w Polsce ,używanymi. Nawet całkiem niezle smakował. Składniki na 4 rolady 4 pojedyńcze filety drobiowe cebula 1/4 główki kapusty czerwonej 2 marchewki 10 cm pora 1/2 natki pietruszki 1/4 kapusty pekińskiej 1 łyżka musztardy ostrej 1 szklanka wody lub rosołu oliwa Panierka(...)przyprawami . Krok 5 . Na rozbity kotlet układać warzywa ,rozprowadzić i zwinąć. Krok 6 . Jajko rozkłucić widelcem. Rozgnieść płatki na drobno ,wsypać na talerz i doprawić ,solą i pieprzem. Roladki moczyć w jajku a potem obtoczyć w płatkach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. na złoty kolor
Eli Gotowaniesól, pieprz czarny do smaku 100 ml słodkiej śmietany kremówki 30% (słoiki z nią dłużej się trzymają) 2 l rosołu na kościach lub bulion z kostki np. cielęcy czy drobiowy mąka pszenna wymieszana z wodą do zagęszczenia sosu smalec do smażenia (oleju nie polecam, dość szybko jełczeje i słoiki mogą nabrać dziwnego smaku) Mięso oczyść z błon i pokrój(...)strony na której jest zamknięcie mięsa, wtedy nie trzeba spinać wykałaczkami. Osobiście nienawidzę nici, wykałaczek itp. ale jeśli nie masz pewności, lepiej zasznuruj, niż masz zrobić dziwny gulasz Roladki przełóż do garnka lub brytfanki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni ponownie rozgrzej smalec, zrumień pozostałą cebulę , wyciśnięty praską czosnek i pokrojone w plastry pieczarki. Staraj się nie mieszać, wtedy wszystko się
Ogrodnik w podróżyZapowiadałam, że jeszcze coś zakręcę. Więc zakręciłam. Roladę drobiową z dodatkiem szczypiorku, kurkumy, suszonych daktyli. Wrzucona na wrzątek na niecałe dwa kwadranse, stanowi ciekawą alternatywę dla sklepowych wędlin. Drobiowa rolada z wodnej kąpieli Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 jajko 1 pęczek szczypiorku 8 suszonych daktyli 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz do smaku Filet zemleć w maszynce do mięsa(...)całą roladę. Drugą przygotować podobnie. Gotowe włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu około 20-25 minut. Po kilku pierwszych minutach gotowania można już zdjąć folię. Gotowe roladki pozostawić do przestudzenia. źródło inspiracji: smak-zdrowia
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałanadzieniem drobiowy kotlet , panierowany w jajku oraz bułce i smażony na maśle klarowanym bądź oleju. Nadzienie, które znaleźć można w tym kotlecie to masło, masło połączone z natką pietruszki, masło połączone z koperkiem, masło z czosnkiem, ser żółty bądź pieczarki. Tradycyjny de volaille wypełniony jest tylko i wyłącznie masłem. Mięso, z którego powstaje kotlet devolay to mięso drobiowe bez kości(...)tłuczkiem, z każdej strony dokładnie posolić i oprószyć pierzem. Na brzegu jednego z krótszych boków mięsa ułożyć masło, na które lekko założyć dłuższe boki ku środkowi i zwinąć w roladkę. Przy zakładaniu mięsa na masło oraz zwijaniu, można sobie pomóc szerszym nożem. Po zwinięciu roladki odrobinę uformować w dłoniach, po to aby nabrały owalnego kształtu. Uformowane roladki obtaczać w mące
MeCooksMój dzisiejszy obiadek, pyszny. Polecam Piersi kurze przekroić w poprzek tworząc dwa płaty mięsa. Każdy płat rozbić i doprawić solą, pieprzem, papryką, bazylią. Oczywiście z obydwu
Kuchnia PokoleńKolejne danie robione razem z Łukaszem to nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą Proste, smaczne i do tego pokazujące, że nie tylko filety warto wykorzystywać w naszych kulinarnych poczynaniach Składniki: - 2 nóżki z kurczaka - 70 g ryżu - 4 łyżki oleju - 3 łyżki śmietany - 1 łyżka przyprawy do kurczaka - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 3 ząbki czosnku(...)cebulę pokrojoną w piórka i smażymy przez chwilę. Potem dorzucamy szpinak i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowane nóżki rozkładamy i smarujemy szpinakiem. Na szpinak układamy polędwiczkę i zawijamy roladkę którą wkładamy w siateczkę. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 140 stopni i pieczemy 90 minut. W między czasie gotujemy ryż. Pod koniec pieczenia nóżek zajmujemy się
Kuchenne Wariacje