pokrojona w cienkie krążki 150 g mozzarelli, pokrojonej w kostkę 50 g sera gorgonzola lub innego pleśniowego, pokrojonego w kostkę 50 g innego dowolnego sera (ja dałam resztki różnych serów, które miałam w lodówce) 3 cienkie ostre zielone papryczki marynowane,ja miałam swoje, lecz można dać grillowaną bez skórki lub kupioną, marynowaną słodką, pokrojoną na 2-centymetrowe paski kilkana ście(...)grubość 1 cm, formując prostokąt. Przełożyć go na arkusz papieru do pieczenia (będzie nam łatwiej zwijać roladkę). Na ciasto rozłożyć nadzienie, pozostawiając po 1,5 cm wolne z każdego brzegu: ułożyć plastry salami, jeden obok drugiego, równomiernie posypać krążkami cebuli, kawałkami papryki, serem, oliwkami i bazylią. Posypać ziołami, solą i pieprzem. 4. Założyć ściśle wolne brzegi krótszych boków
Kuchnia PrezydentowejSmaczne drobiowe roladki z rozgniecionym bobem, ale jeśli ktoś woli może całe ziarna zawinąć w mięso. Wzbogacone suszonymi pomidorami i słoną fetą, to bardzo smaczne zestawienie na obiad. SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 400g bobu 1/2 słoiczka pomidorów suszonych 50g sera typu feta sól pieprz czarny Bób ugotować i przelać zimną wodą. Obrać z łupinek i rozgnieść widelcem
https:KKuchniaMniamIdealny dodatek do mięs i kiełbas z grilla, świetny do zbilansowania ciężkiego smaku mięsa. Zróbcie te roladki raz, a będziecie do nich wracać zawsze. A oprócz tego to znakomite danie dla wegetarian, którzy też lubią grillować. 1 bakłażan 1 duży pomidor 150 g sera feta 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól morska 1 łyżka soku z cytryny oliwa świeżo mielony pieprz(...)prowansalskimi. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Każdy plaster bakłażana posypujemy solą i pieprzem, smarujemy po całej długości fetą, z brzegu kładziemy plasterek pomidora, zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Układamy na folii lub tacce do grillowania i grillujemy kilka minut z każdej strony. Podajemy posypane miętą - o czym my niestety zapomnieliśmy :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy
Marder&Marder Manufactureżółta i zielona papryka 100 g sera pleśniowego 1/2 główki czosnku oliwa sól, pieprz Sos 1/2 szklanki wina Porto 5 łyżek gęstej śmietany, do sosów 100 ml sosu ciemnego pieczeniowego oliwa Dodatkowo kilka ziemniaków pokrojonych w plastry sól, pieprz, papryka olej Czosnek posiekać drobno, warzywa pokroić w długie słupki( takie aby wystawały z roladki). Filety rozciąć w połowie, lekko rozbić(...)dusić. Układać w poprzek na rozbitych filetach, zwijać roladki i spiąć wykałaczką. Podpiec na rozgrzanej oliwie , wlać wino i dusić parę minut. Następnie dodać śmietanę i dusić kolejne kilka minut, często odwracając zrazy na patelni. Na koniec wlać sos pieczeniowy, wymieszać. Zrazy wyjąć, przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać sosem. Ser pleśniowy pokroić w plastry i ułożyć na każdym zraziku
gotuj ze mnąróżne sposoby: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Zielone i białe szparagi kupujemy każdego roku od producenta, który mieszka kilka(...)roku jak zawsze pojechaliśmy po szparagi, ale ja miałam ochotę na szparagi podane ciut inaczej, zawinięte w naleśniki, posmarowane domowym serkiem z jogurtu (ale może być kupny śmietankowy). Te roladki z naleśników ze szparagami są proste, pyszne i bez wysiłku się je przygotowuje. Część naleśników ze szparagami zjedliśmy na śniadanie, a część na kolację, są bardzo sycące. 6 sztuk
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękaloryczna, ale też smakowo-zapachowa!Dlaczego tak mało deserów jest z kozim serem? Może od dziś będzie inaczej ;) Jestem pewna, że Wam zasmakuje i z pewnością pozytywnie zaskoczy - smacznego! Składniki:Panna cotta - 150ml mleka krowiego o zawartości tłuszczu 2%- 250ml śmietanki kremowej do deserów 30%- 180g Roladki pleśniowej Duo MerciChef! - 9g żelatyny w proszku- szczypta mielonej gałki muszkatołowej(...)proszek Panna cotta: Mleko i śmietankę wlewamy do małego garnuszka i podgrzewamy. Żelatynę rozpuszczamy w osobnej miseczce w odrobinie mieszanki odlanej z garnka. Do mleka dodajemy ser. Ser posiada jednak skórkę, którą należy zdjąć, po czym wrzucić wszystko do gotującego się mleka i śmietanki. Kiedy wszystko się rozpuści doprawiamy gałką muszkatołową, wlewamy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy
Sajkofanka smakuzawijamy w ruloniki. 7. Każdy z ruloników kroimy na kawałki. Nasze naleśnikowe roladki są gotowe do podania jako przekąska na zimno. Jeśli chcemy z nich zrobić danie obiadowe, układamy je w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy ok. 15 minut. Przed zapieczeniem, możemy je również posypać ulubionym serem żółtym Smacznego! P asty warzywne Wawrzyniec poznałam biorąc udział w kampanii ambasadorskiej Streetcom(...)Moim zdaniem, pasty Wawrzyniec są przepyszne! Są idealnie doprawione i niesamowicie wyraziste w smaku. Polecam wypróbowanie tych past warzywnych, bo gotowanie z ich dodatkiem, to czysta przyjemność! Artykuł Bezglutenowe roladki naleśnikowe z pastami warzywnymi Wawrzyniec – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondirozbijamy na cieńsze Opruszamy przyprawami- delikatnie! Kładziemy ser kozi i rolujemy Układamy w brytfance w otoczeniu marchewki i ziemniaków. Lekko spryskujemy olejem, ziemniaki posypujemy ziołami, marchew także. Można dodać soli. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. W połowie czasu podlejcie trochę wodą (100ml wystarczy), zrobi się lekki sosik i obróćcie roladki. Pyszne z sałatą w śmietanie lub jogurcie greckim
LatosiowydomKotlety Twardowskiego Ciekawy sposób na inne niż zwykle, faszerowane roladki schabowe! Mięso jest bardzo smaczne, aromatyczne i kruche. Myślę, że to danie świetnie sprawdzi się jako niedzielny, rodzinny obiad. Polecam! Składniki: 3 kotlety ze schabu 10dkg masła 1 ząbek czosnku 15dkg żółtego sera pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano olej(...)smażenia *** Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z miękkim masłem oraz przeciśniętym czosnkiem. Tak powstały farsz dzielimy na 3 części *** *** Kotlety schabowe cienko rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą pieprzem, bazylią i oregano. Na każdym kotlecie umieszczamy porcje farszu *** *** Mięso z farszem w środku składamy na pół i zbijamy tłuczkiem brzegi, następnie obracamy
Blog z Apetytemtylko. SKŁADNIKI : 1 ananas 1 kalarepa, pokrojona w kostkę ser camembert lub inny, pokrojony w kostkę pomidorki koktajlowe 1 podłużny ogórek kilka plastrów szynki parmeńskiej kilka placków tortilla serek kremowy szczypiorkowy papryka 100 g sera fety + natka pietruszki(...)nakładamy kawałek kalarepy, ananas, ser, pomidorek i ananas. Szaszłyki wbijamy w miseczkę z ananasa. Ogórka kroimy w grubsze plastry, ser fetę mieszamy z natką. Każdy plaster ogórka smarujemy serem i zwijamy ozdobnie szynkę parmeńską którą kładziemy na ogórku i wbijamy wykałaczkę. Placki tortilla smarujemy serkiem, układamy po plasterku papryki i zwijamy, roladki zawijamy w folię i odkładamy
Kulinarne Fantazje Mariolibokach i u nasady. Wyłożyć sałatkę z brokułów na środek liści i zawinąć w dość ciasną roladę. Małe roladki należy zawinąć tak, jak się zawija gołąbki. *Jeśli akurat nie pościcie, to do sałatki brokułowej można dodać odrobinę jogurtu greckiego i ulubionego sera żółtego. Smacznego Sałatka brokułowa w liściach botwinki (postna) Sałatka brokułowa w liściach botwinki (postna) Artykuł Sałatka brokułowa
Smaki Arminelanguage:#0400;} Składniki: 4 plastry schabu środkowego 1/2 marchewki 3 suszone pomidory 1/2 cebuli czerwonej plaster żółtego sera (opcjonalnie) 4-5 wiórków masła sól, pieprz Przygotowanie: Schab rozbijamy na bardzo cienkie kotlety. U mnie po rozklepaniu wyszły ogromne - dlatego tytułowe roladki są mega. Solimy i pieprzymy. Roladki na zrobienie czekały w lodówce do dnia następnego wraz z całą stertą
Kuchnia po mojemumiodem, cynamonem i amarantusem z bloga Ewa kuchennie Ewy Z mojego bloga w akcji brały udział: Drożdżówki z serem i amarantusem Amarantusowe sezamki Ciastka "Bogactwo minerałów" Strucla z rabarbarem i amarantusem Naleśniki amarantusowo-orkiszowo-owsiane Pieczone jabłka z amarantusem Amarantusowe roladki warzywne Amarantusowa polenta z pieczarkami
Weekendy w domu i ogrodzieNiezwykle kruche i delikatne ciasto świetnie nadaje się do przygotowania przekąsek. Wykorzystałam je do zrobienia roladek ze szpinakiem. A gdzie szpinak tam obowiązkowo feta i czosnek :) opakowanie ciasta filo (miałam 7 arkuszy )450 g mrożonego szpinaku180 g sera feta2 duże ząbki czosnkuszczypta soli i pieprzuszczypta cayennełyżka masłałyżka oliwy z oliwekNa patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dusimy
Mienta blogmiałam ser w plasterkach więc rozdrobniłam go w blenderze. Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i zeszkliłam cebulę. Dodała pieczarki. Przyprawiłam sola i pieprzem. Po odparowaniu nadmiaru płynu wsypałam ser. Wymieszałam. Kiedy masa się zagęściła, zestawiłam patelnię z gazu. Filety opłukałam osuszyłam papierowym ręcznikiem. Każdy filet rozcięłam tak, żeby powstał duży płat. Ale trzeba uważać, żeby nie przeciąć. Filety(...)delikatnie rozbiłam gładką stroną tłuczka. Posoliłam, oprószyłam pieprzem. Na każdym filecie rozłożyłam porcję farszu. Zwinęłam filety tak, żeby farsz był schowany i nie wyciekał na zewnątrz. Roladki ułożyłam na kształt wrzeciona. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Na patelni rozgrzałam olej. Przygotowałam panierkę: mąkę, jajka i bułkę tartą. Roladki najpierw obtoczyłam w mące, następnie w jajku
Kuchnia u Krysi