roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:60/100)

Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę) 165

roladki. Robię je bardzo często i zawsze znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Takie roladki z cukinii są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, mogą one również być dodatkiem do dań z grilla lub przystawką. Składniki: – 2 młode, nieduże cukinie – 100g twardego sera żółtego – 50g orzechów włoskich – 4 łyżki śmietany – 3 łyżki majonezu(...)papierowym, ułożyć na patelni grillowej, spryskać oliwą i zarumienić z obu stron. Wystudzić. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać drobno posiekane orzechy, śmietanę, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, koperek, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone plasterki cukinii posmarować pastą serowo-orzechową i zawinąć w roladki. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym

Smaki Armine
Drobiowe roladki z jarmużem i mozzarellą 240

Takie roladki polecam Wam zrobić na obiad. Z pewnością zaskoczycie domowników smakiem. Nam bardzo smakowały szczególnie ciągnący się ser, chociaż jarmuż też jest pyszny. Danie podane na talerzu z kolekcji Raphael z Porcelana Bogucice. Składniki: 4 mniejsze piersi z kurczaka 8 plasterków mozzarelli 400 g jarmużu świeżego 3 łyżki oleju 0,5 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku Do smaku(...)dodać pokrojony czosnek, jarmuż i przesmażyć do odparowania wody. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku. Na rozbitych piersiach rozłożyć zimny jarmuż, ułożyć po dwa plasterki mozzarelli i zwinąć roladki.  Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.  Na patelni rozgrzać olej z masłem klarowanym i smażyć na średnim ogniu roladki z wszystkich stron na złoto.  Jeśli

Ala piecze i gotuje
Kurczak po włosku 60

dużą ilością ziół. Jest to proste danie, które przygotujemy na jednej patelni. Roladki możemy podawać z ulubionym makaronem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (około 100 g) 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie 3 ząbki czosnku 1 kulka sera mozzarella 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki papryki wędzonej(...)patelni rozgrzać masło i olej. Podsmażyć przygotowane roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie wlać na patelnię pomidory, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pozostałe zioła i słodką paprykę. Dusić pod przykryciem około 5 minut. 4. Zdjąć pokrywkę i dodać pokruszoną mozzarellę. Gotować około 2 minut, aż się ser roztopi. Doprawić solą i pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Piersi kurczaka w bekonie z pieczarkami 159

oleju. Podczas smażenia popieprzyć oraz delikatnie posolić. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z większą częścią startego sera żółtego. Piersi kurczaka pokroić ( każdą na trzy części) i rozbić. Posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy kawałek mięsa położyć na plastrze bekonu. Położyć farsz i zawinąć w roladkę. Roladki włożyć ciasno do naczynia żaroodpornego. Górę naczynia przykryć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika

W kuchni u Moniki
Pełnoziarnista tarta z kurkami, karmelizowaną cebulką, kozim serkiem i pomidorami. 121

tymianku 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz masa serowo- śmietanowa 100 ml śmietany 12 lub 18% 1 jajko 100g dowolnego sera żółtego lub mozarella 2 łyżki parmezanu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej kilka listków świeżej szałwi pieprz dodatkowo: 1 roladka koziego serka 1 pomidor listki świeżej bazylii SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w dużej misce i zagnieść. Owinąć(...)oddzielnej patelni podprażyć orzeszki pinii i 2/3 orzeszków dodać do kurek i cebulki. Pozostała część wykorzystaa zostanie do posypania tarty.  3. Śmietanę wymieszać ze startym na dużych oczkach serem, roztrzepanym jajkiem oraz przyprawami.  4. Wyjąć ciasto z zamrażarki rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wyłożyć nim formę do tarty. Ponakłuwać ciasto widelcem i piec w temperaturze

DefinicjaSmaku
Imprezowe przekąski – część 2 262

przygotowywać wyszukane przysmaki dla gości. Z racji zbliżających się Andrzejek mam dla Was kolejną porcję przepisów na imprezowe przekąski, które możecie zrobić szybko, prosto i przede wszystkim smacznie 😉 Ogórkowe roladki duży ogórek papryka czerwona, żółta i zielona marchewka serek typu cream cheese koperek Za pomocą obieraczki do warzyw tniemy umytego ogórka wzdłuż tworząc paski. Delikatnie osuszamy ogórka ręcznikiem papierowym, następnie(...)postępujemy z papryką. Na ogórku układamy po 2 kawałki każdego z warzyw oraz kawałek koperku. Następnie zawijamy wszystko w roladkę. Kontynuujemy do wykończenia składników. Gotowe! Bułeczki a’la pizza opakowanie ciasta na pizzę 250g salami lub szynki 150g sera (u mnie mozzarella) papryka (opcjonalnie) Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 200°C. Wędlinę i paprykę kroimy w kostkę. Ser ścieramy

Mostek w kuchni
Wytrawne roladki z ciasta francuskiego 203

wykonaniu, można je przygotować wcześniej i upiec przed samym podaniem.  Naprawdę polecam. Uwaga!! Szybko znikają z talerzaJPrzy większej ilości osób proponuję podwoić albo potroić porcję.   Wytrawne roladki z ciasta francuskiego       Składniki: ·       opakowanie ciasta francuskiego ·       keczup ·        około(...)plasterki salami i pieczarki. Polewamy keczupem, posypujemy serem żółtym i ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy ciasno jak roladę i dociskamy aby się nie rozpadła. Roladę tniemy w około 2 cm plastry. Układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 15-20 minut aż roladki się lekko zarumienią

Mania Gotowania
Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką 127

obiad z delikatną polędwicą wieprzową w postaci roladek.Do nadzienie użyłam bardzo fajnego makaronu mini kokardki  Lubella oraz łodyżek botwiny. Roladki zawinięte są z liście. Całość fajnie się łączy. Roladki są delikatne i na pewno będą smakować.   #lubelloveinspiracje  #lubella #lubellamini 1 polędwica wieprzowa 1 pęczek botwiny 1 kulka mozzarelli 100 g makaronu muszelki mini Lubella sól, pieprz przyprawa(...)Doprawiam solą, pieprzem. Mozzarelle kroję na małe kawałki. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Na rozbitej polędwicy układam ser mozzarella, dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam mięso w roladę ciasno. Obkładam liściem botwiny i spinam wykałaczką. Roladki smażę około 10 minut na oleju na wolnym ogniu. Obracam z każdej strony. Jest to delikatne mięso i nie wymaga

wesoła kuchnia
Przekąska z ogórka 107

bardzo grube ogórki, im damy więcej farszu, tym lepiej! Można też wykorzystać do farszu zamiast twarogu, serek ziołowy z jogurtu albo ser feta i np. czarne lub zielone oliwki. Albo wykorzystać farsz z tego przepisu na Faszerowane roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką. Zamiast oliwek można również użyć suszonych pomidorów do faszerowanych ogórków. Natomiast gdy majonez Wam jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą 110

zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem w bułce

Kuchnia Paulettes
Roladki z kurczaka 231

dodatkiem szczypiorku i sera . Mięso , odsączoną bułkę ,wyciśnięty czosnek, dwa jajka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, cebulę mieszamy dokładnie , dodajemy szczypiorek i ser. Rozkładamy skórkę ,kładziemy boczek , formujemy dużego kotleta i ściśle zawijamy wszystko , tak by zamknąć całą roladkę. W razie potrzeby użyć wykałaczki, ale raczej nie będzie potrzebna. Polewamy delikatnie olejem musztardowym i posypujemy papryką. Pieczemy ponad

Viola cooks with passion
PIZZERINKI Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI 140

smarujemy mieszanką ketchupu i koncentratu pomidorowego. Kiełbasę drobno kroimy. Układamy na całym cieście mieszankę cukinii i pieczarek, układamy kiełbasę, posypujemy żółtym serem oraz pokrojoną w plastry mozzarellą. Zwijamy w roladę i tniemy w 2 cm paski. Układamy roladki na formie wyłożonej pergaminem, tak aby powstał ślimaczek. Pieczemy ok. 18-20 min.w 180 stopniach

słodki bratek
Propozycje na sylwestra. 191

Sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami  Kliknij po przepis. 2. Sałatka gyros  Kliknij po przepis. 3. Czosnkowa sałatka z serem żółtym i ananasem  Kliknij po przepis. 4. Sałatka grecka z grzankami  Kliknij po przepis. 5. Roladki z tortilli  Kliknij po przepis. 6. Frykasy Kliknij po przepis 7. Ślimaczki szynkowe  Kliknij po przepis. 8. Caprese

W kuchni u Moniki
Rolada z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami, fetą i czerwoną cebulą podana z makaronem orzo 190

drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aby wydobyć z niej słodycz. Pomidory i czerwoną cebulę łączymy z serem feta i całość rozgniatamy widelcem. Gotową pastę rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka i zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i obsmażamy roladki z każdej strony

DefinicjaSmaku
Grill 126

Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem

Aga w kuchni