roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:54/100)

Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą 296

Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki drobiowe z kozim serem i ananasem 142

Dla miłośników drobiu, sera koziego i mięsa przyrządzonego na słodko. Składniki 4 filety z piersi kurczaka ( po 200 g) 100 g twarogu koziego 3 łyżki miodu

R'n'G Kitchen
Roladki z kurczaka z serem i szynką -przepis krok po kroku 200

smażenia Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na dwie części i rozklepujemy. Posypujemy przyprawami: pieprzem, oregno, do drobiu oraz musztardą. Na doprawionym mięsie układamy ser oraz szynkę. Zawiajmy trzy boki do środka, a następnie zwijamy w roladkę.     Jajko roztrzepujemy. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, przez około 5-6 minut

Lena Gotuje
Menu na Sylwestra, proste dania i szybkie do zrobienia! 204

Chrupiąca sałatka z grzankami! 6. Szybka i pyszna gorąca przystawka! Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej!. Możecie dodać do nich na wierzch troszkę żółtego sera by zaostrzyć smak! 7. Szybka przekąska z łososiem i kawiorem! Taką roladkę możecie też wykonać z gotowych płatów tortilli

SMYKWKUCHNI
Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem 188

suszoną żurawinę, Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki na złoty kolor z obydwu stron. Zamiast oscypka możemy użyć wędzonego sera żółtego

Bajeczna Kuchnia
Piersi kurze nadziewane w sosie pomidorowym 247

Piersi kurze nadziewane bakłażanem, pomidorami i serem, polane pysznym sosem pomidorowym. Bakłażana pokroić w plasterki i posypać delikatnie solą. Wyłożyć je na papierowych ręczniczkach kuchennych i

Kuchnia Pokoleń
Sałatka paprykowa z serem feta i anchois 163

czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz z serem feta, dodając niewielką ilość oliwy (ułatwia to wymieszanie składników). Pokrojoną paprykę rozłożyłem na półmisku , posypałem serem i oliwkami. Fileciki anchois pokroiłem wzdłuż na połówki, zwinąłem w małe roladki , ułożyłem na sałatce.. Skropiłem obficie oliwą i octem. Doprawiłem pieprzem. Tak przygotowaną sałatkę wstawiłem do lodówki na ok. 1 godzinę

R'n'G Kitchen
Roladki z polędwicy z suszonymi pomidorami, fetą i żurawiną. 190

chude i smaczne mięso. Skończyło się na roladkach z ulubionymi dodatkami. Polecam są nie tylko smaczne, ale jeszcze bardzo efektowne. Uwaga! Zrobiłam te roladki również z mozzarellą - na mój gust smaczniejsze! SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe ser feta 250gr. lub 2 kulki mozzarelli żurawina suszona mały słoik suszonych pomidorów z ziołami i czosnkiem w oliwie ulubione przyprawy WYKONANIE: polędwiczkę rozcinamy

Kuchnia Beaty
Roladki z mozzarellą i papryką konserwową 383

Moim ulubionym mięskiem na roladki jest drób. Owszem, jadamy także wieprzowe wersje rolad jednak mimo wszystko od zawsze jestem zwolenniczką drobiowego mięsa. Drobiowe roladki można przygotować

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki schabowe z ziołowym farszem 233

Przepis zaczerpnęłam z biedronkowej broszurki. Autorem dania jest Jakub Kuroń - polecam gorąco takie roladki na obiad - są pyszne!Składniki:600 g kotletów schabowych300 g sera żółtego1 łyżka posiekanej świeżej bazylii1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki1 łyżeczka posiekanego koperku1 małe jajko (w oryginale żółtko)2 łyżki bułki tartejsól, pieprzolej do smażeniamąka do obtoczenia Sposób przygotowania:1. Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Solimy

Kuchnia domowa Ani
BABSKI WIECZÓR PRZY SASKIEJ Z PRZYJACIÓŁKAMI – „Racz się niespiesznie” 212

urodzie i tych typowo babskich rzeczach.     Wspólnie przygotowałyśmy przeróżne smakołyki! Było ciasto czekoladowe z wiśniami na gorąco, bruschetty z pomidorami, roladki z tortilli z piersią z kaczki, śledziowe koreczki mini kanapeczki z szynką parmeńską i serami. Nie zabrakło też mojego popisowego deseru czekoladowego! Ciasto czekoladowe: http://ostra-na-slodko.pl/2014/04/08/ciasto-czekoladowe-najlepsze-mokre-puszyste-latwe/ Wszystko smakowało wybornie i genialnie komponowało się z Saską , która(...)nutą rumu to idealny dodatek do czekoladowego ciasta! ( może być nawet świetnym pomysłem do nasączenia czekoladowych blatów przy robieniu tortu szwarcwaldzkiego! ). Saska Dzika Róża – wg. nas najlepsza z roladkami z tortilli z piersią kaczki Saska Czarny Bez – super do serowych kanapeczek, a Saska Śliwka Węgierka – idealna do musu czekoladowego! Mistrzowskie połączenia, które sprawiły , że ciężko nam było

Ostra na Słodko
Roladki schabowe z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (pieczone) 406

można przyrządzić pyszne i w miarę dietetyczne danie. Mój Mąż twierdził, że "schab i fit - to się gryzie", ale potem spróbował i uznał, że chyba się mylił :) ogólnie w roladkach tłuszcz jest (z pomidorów, fety, schabu), ale dzięki ich pieczeniu znaczna jego część pozostała w naczyniu i została potem jeszcze odsączona. To jest taka nieco odchudzona wersja obiadowa :) Z powodzeniem(...)kroimy w paski (około 1cm szerokości). Ser feta kroimy w kostkę około 1x1cm. Na każdy plaster schabu nakładamy pasek papryki, obok słupek sera feta i suszone pomidory (1-2 sztuki w zależności od wielkości kawałka). Zwijamy ścisło roladkę i spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią. Roladki układamy w naczyniu do zapiekania, oprószamy lekko solą (szczyptą, bo wcześniej schab był solony

Kolorowy Przepisownik
Roladki z podudzi kurczaka nadziewane mozzarellą i pomidorami suszonymi 360

błonek. Mozzarellę i suszone pomidory pokrój w słupki. Podudzia delikatnie rozbij i posyp pieprzem. Na środek włóż po 2 słupki sera i kilka kawałków pomidorów. Zwiń do środka, a następnie owiń 2 plasterkami boczku. Możesz je dodatkowo pospinać wykałaczkami. Roladki przyrumień ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni z odrobiną klarowanego masła. Ułóż je następnie na sosie pomidorowym i połóż kilka

Food Square
Roladki schabowe z chrzanem i serem 219

Schab z chrzanem i delikatną nutą pomidorową okazał się strzałem w 10;)  Roladki są bardzo miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne. Idealnie spiszą się podczas ważnych domowych uroczystości, gdy nie możemy całego czasu spędzać w kuchni. Można je przygotować wcześniej a później przygrzać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym (nie stracą na swoim smaku ani wyglądzie). Polecam bardzo;) Ciekawe(...)odłożyć na 20 min do lodówki. W między czasie przygotować farsz. Chrzan, ser, śmietankę i koncentrat wymieszać z jajkiem, doprawić wegetą do smaku. Na środek mięsa nałożyć po 2 łyżki farszu, dość ciasno zrolować i spiąć wykałaczkami (można do tego celu użyć także specjalnych klamerek do roladek). W miseczce rozbełtać 2 jajka a do drugiej miseczki nasypać bułki tartej. Każdą

Krakowskie smaki Ani
flamenquínes cordobéses 328

Pyszne roladki, nadziewane szynką serrano. Mogą być z wieprzowiny, mogą z wołowiny. W przepisach pojawia się polędwica wołowa, polędwiczki wieprzowe, schab wieprzowy, albo szynka. Podawane jako danie główne, albo jako przekąska. Czasem mięso jest marynowane w soku z cytryny, czosnku i natce pietruszki, czasem tylko solone i pieprzone. Czasem dodawany jest do środka żółty ser, częściej nie… Zależy(...)środka cały płat mięsa. Jeżeli mamy szynke pokrojona w „słupki” – poukładać wzdłuż dłuższego boku kawałka mięsa. Jeżeli dodajemy ser – analogicznie, albo plastry po całości, albo słupki wzdłuż dłuższego boku. Ciasno zwinąć w rulon. Każdą roladkę zamoczyć w roztrzepanym jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej*. Smażyć na złoto na głębokim oleju. Raczej dłużej, w niższej temperaturze

stajnia gołębie od kuchni