roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:54/100)

DEWOLAJ Z SEREM I OGÓRKIEM 225

smaku z każdej strony. ser i ogórki kroimy w słupki o grubości około 0,5 cm. Na każdy kotlet kładziemy po dwa kawałki sera i kawałek ogórka, Zwijamy dewolaje, podwijając końcówki kotleta do środka. Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż ładnie się zarumienią.  Podajemy ciepłe z dodatkami, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Menu sylwestrowe 150

nieco gotówki i gwarantuje dobrą zabawę ;) Dodatkowo starannie dobrane menu i drinki potęgują zabawę do niezapomnianej nocy! Jako przekąski proponujemy parówki w cieście francuskim, roladki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiemlub szpinakowe naleśniki z serem i łososiem Dla pań ceniących świeże witaminy proponujemy sałatke z rukolą, serkiem camembert i gruszką, sałatka z kurczakiem, rukolą i cytrusami, czy spring rolls

Kolizje Smaków
Lunchbox #1 153

stron. Słonecznik mielimy w malakserze. Pomidory siekamy drobno. Dodajemy do serka i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Wystudzoną cukinię smarujemy nadzieniem, zwijamy w roladki.   Następna, bardzo prosta opcja lunchboxa, do którego zapakowałam grillowane tosty z serem, ketchup, pomidora oraz koreczki z sałatki z ogórków.   W kolejnym pudełku znalazła się tortilla z pieczoną papryką- obłędnie pyszna! Ja przygotowywałam własną(...)smażymy na mocno rozgrzanej patelni, bez tłuszczu z obu stron. Po zdjęciu z patelni trzymamy pod przykryciem i studzimy. Wtedy tortille trochę zmiękną i łatwiej się będą zawijać. Roladki z tortilli z pieczoną papryką 2 małe papryki pół opakowania serka typu Almette sól, pieprz tortilla Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Czerwona Porzeczka
Wiosenna sałatka z rzodkiewką i fetą 142

sałatka to taka wiosenna porcja witamin. Można zjeść samą lub jako dodatek np do grillowanego kurczaka lub takich roladek ze szparagami 1 op mieszanki sałat ze szpinakiem pęczek rzodkiewek 1 żółta papryka 150 g sera feta sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sałatkowego greckiego np. Knorr W misce ułożyć warstwę sałaty,na sałatę pokrojone w plasterki rzodkiewki. Następnie drugą

Kolorowa kuchnia Elki
SAŁATKA Z NADZIEWANEJ CUKINII Z FETĄ I GRANATEM 171

przepis. A dokładniej na pyszną sałatkę z roladkami z cukinii, kukurydzą i pestkami granatu, które fantastycznie współgrają z całością przełamują smak. Taka sałatka jest świetnym pomysłem na lekki obiad albo pyszną kolację. Smakuje rewelacyjnie! SKŁADNIKI: * cukinia – 1 szt * granat – 1 szt * ser Feta ( ja użyłam Greksyr marki Serenada ) – 100 g * serek śmietankowy – 50 g * kukurydza(...)pomocą narzędzia do obierania, grillujemy z każdej strony. Fetę rozgniatamy, mieszamy z serkiem śmietankowym, dodajemy posiekaną bazylię. Doprawiamy pieprzem i odrobiną oliwy. Cukinię smarujemy serową masą, zwijamy w roladki. Podajemy na sałacie z kukurydzą i pestkami granatu. Smacznego

Ostra na Słodko
Roladki z cukinii z nadzieniem serowym. 119

smaku oczywiście ;), jest to, że można przygotować je dużo wcześniej i w odpowiednim momencie podać gościom. Delikatna cukinia i wyrazisty ser pleśniowy są jakby z innych światów, jednak połączone tworzą harmonijną całość. Słodkawe warzywo łagodzi smak nadzienia. Mnie te roladki bardzo przypadły do gustu, z pewnością wrócę do tego przepisu. Mam nadzieję, że Wam również posmakują :). Składniki: 2 średnie cukinie

zadanie-gotowanie
makowe roladki w masie serowej 182

Następnie robimy dołek i dodajemy żółtka, jajko oraz śmietanę. Wszystko siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pięć równych części. Z dwóch pieczemy blaty a z pozostałych trzech roladki makowe. Blaty piekłam w blaszce (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia w 170 st. C, do zrumienienia. składniki na masę makową: 350 g suchego maku 210 g cukru(...)jedna obok drugiej aby po upieczeniu tworzymy jedno ciasto pieczemy ok. 30 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę serową: 1000 g sera białego 4 żóltka 1 budyń waniliowy 60 ml mleka 330 g cukru wykonanie: Ser mielimy. Do zmielonego sera dodajemy cukier oraz żółtka, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez

Domowy Smak Jedzenia
Kanapki imprezowe 132

kiełbasy salami, dekorujemy listkiem rukoli, na pozostałej części bagietek układamy sałatę, zwiniętą szynkę, ćwiartki czerwonego i pomarańczowego pomidora, oraz kawałek sera brie. Smacznego! Inne nasze pomysły na przekąski i przystawki, które można podać na imprezę: Bagietka faszerowana Roladki z tortilli z szynką i warzywami naleśnikowe roladki Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki Tartinki z łososiem i serkiem Tatar ze śledzia na pumperniklu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki ze szpinakiem na sosie grzybowym 141

sera Lazur błękitny 50 g suszonych borowików 400 ml śmietanki 30-36% sól, pieprz, przyprawa uniwersalna Grzyby moczymy około 1 godzinę w zimnej wodzie. Po tym czasie gotujemy je przez kolejną godzinę w tej samej wodzie, w której się moczyły. W międzyczasie przygotowujemy mięso. Oczyszczone filety kroimy na porcje (pamiętajmy jednak, że to mają być roladki, więc kawałki nie mogą(...)ściśle w roladkę. Każdą roladkę układamy na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i zawijamy szczelnie (w tzw cukierek). Układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na około 40-45 minut. Kończymy przygotowywać sos. Ugotowane grzyby odcedzamy i po lekkim przestudzeniu drobno kroimy. Ponownie umieszczamy w rondelku. Dodajemy starty ser Lazur oraz śmietanę. Gotujemy

Smaki Na Talerzu
Roladki z pomidorem i fasolką 219

Szybkie i smaczne Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Schab przekroić … Czytaj dalej Roladki z pomidorem i fasolką

czarrna od kuchni
Roladki z cukinii 209

Roladki z cukinii bardzo dobrze nadają się na przystawkę. Są dobre zarówno na zimno jak i na ciepło. Najlepiej jeśli zrobimy je z dobrej jakości sera gorgonzola. Składniki: 3 średnie cukinie 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 5 suszonych pomidorów 80 g sera gorgonzola 1 pęczek bazylii sól pieprz Wykonanie: Cukinie umyć, odciąć końcówki i pokroić wzdłuż na niezbyt cienie(...)ostygła. Bazylię umyć i osuszyć. Pomidory i bazylię pokroić w paski, ser gorgonzola pokroić w plastry. Na cukinii ułożyć ser gorgonzola a następnie pokrojone pomidory i bazylię. Z dwóch stron każdego kawałka cukinii ułożyć po liściu bazylii. Cukinie zwinąć w roladki i posypać resztą posiekanej bazylii

Mama Gotuje
Roladki Rambo 152

Roladki Rambo Roladki, ze schabu które zasmakują każdemu. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Cebula ·        25 dag pieczarek ·        15 dag sera żółtego w plasterkach ·        5 łyżek ketchupu pikantnego(...)każdym kawałku mięsa układamy plasterek sera, smarujemy cienko ketchupem i nakładamy łyżkę farszu z grzybów. 5.   Zawijamy brzegi mięsa i składamy tak żeby farsz nam nie wypadł. 6.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 7.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 8.   Roladki Gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Mini pizzerinki 249

POTRAFIĄCYCH UPIEC TRADYCYJNĄ PIZZĘ: Wykonujemy wszystko tak samo jak przy robieniu zwykłej pizzy- rozwałkowując jedynie ciasto w kwadrat, następnie po dodaniu sosu i farszu zwijamy je w podłużną roladkę, którą następnie dzielimy w poprzek za pomocą ostrego noża na 12-14 równych części szerokości ok. 2cm każda, następnie kładziemy wszystkie na blachę i pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach(...)cieście układamy farsz i dodatki wg własnych upodobań- np. podsmażone pieczarki, cebulę, szynkę czy salami (najlepiej posiekane) itp, posypujemy wszystko tartym żółtym serem. 3. Zaczynając od brzegu, zawijamy ciasto wraz z farszem w podłużną roladkę. 4. Kroimy tak powstały podłużny wałek w poprzek na 12- 14 równych części, szerokości ok. 2cm każda (ostrym nożem, maczając go w zimnej wodzie

Aromatyczne Podróże
Paluchy drobiowo-ryżowe z serem 147

Jeśli lubicie roladki drobiowe, spróbujcie tych paluchów, zawsze je robię gdy zostanie mi ugotowany ryż z poprzedniego dnia z obiadu, lecz nic nie szkodzi ugotować go specjalnie, nadziane ciągnącym się serem  to świetna propozycja na codzienny „inny” obiad podane z gotowanymi ziemniakami i bukietem ulubionych surówek tworzą danie „palce lizać „ Najlepsze na gorąco prosto z patelni

Wanilia i Kardamon
Roladki z szynki z kaszą jaglaną i serem feta 254

sprawdzą się również na imprezowym stole. Nadzienie możemy dowolnie modyfikować w zależności od tego co aktualnie mamy w lodówce.  Roladki: 200g szynki konserwowej w plasterkach 100g suchej kaszy jaglanej 2 jajka 1/2 pęczka szczypiorku puszka kukurydzy 1/2 kostki sera feta 4 kawałki papryki w occie 4 łyżki majonezu/jogurtu naturalnego sól, pieprz Galareta: 1 litr bulionu warzywnego 5 łyżeczek żelatyny(...)kostkę. 3. Szczypiorek, ser feta i paprykę drobno kroimy. Kukurydzę odcedzamy. 4. Kaszę, jajka, ser feta, szczypior, paprykę, kukurydzę i jogurt/majonez mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. 1-2 łyżki przygotowanego farszu wykładamy na każdy plasterek szynki i zwijamy w roladki. Układamy w naczyniu. 6. Przygotowujemy galaretę: do gorącego bulionu dodajemy żelatynę i mieszamy

Szefowa kuchni