roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:62/100)

Roladki z tortilli - PRZYSTAWKI/PRZEKĄSKA 4043

łowy) plastry szynki z indyka papryka konserwowa rukola (lub inna zieleninka;)  Sery połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać, następnie rozłożyć warstwę na placku, na nią plastry szynki, pokrojoną w plastry paprykę i rukolę. Zwinąć. Wstawić do lodówki na 30 minut, po tym czasie można porcjować na mniejsze roladki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki drobiowe zawijane w boczku wędzonym 118

Roladki, które dzisiaj przygotowałam sprawdzą się zarówno na obiad, jak też można podać je na różnego rodzaju przyjęciach imieninowych czy świątecznych. Zawinięcie roladek w boczek wędzony sprawia, że mięso podczas pieczenia nie wysycha i roladki nie rozpadają się. Całość smakuje wyśmienicie, polecam je zrobić na najbliższy obiad! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 100 g boczku parzonego(...)solą i pieprzem. Dodać starty żółty ser. Smażyć do roztopienia sera i połączenia się składników. Odstawić do przestudzenia. 2. Filet rozdzielić na dwa i każdy kawałek jeszcze przekroić na dwa płaty. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem (najlepiej przez folię). Doprawić solą i pieprzem. Na każdym płacie ułożyć część farszu i zwinąć roladki. Każdą roladkę obwinąć dokładnie plastrem boczku wędzonego

Danka Pichci
Roladki drobiowe nadziewane białą kiełbasą 129

Roladki drobiowe to doskonały pomysł na przygotowanie filetów drobiowych np na świąteczny obiad. Nadzienie z białej kiełbasy świetnie komponuje się z mięsem drobiowym i sosem śmietanowo musztardowym. Jako dodatek puree ziemniaczane i ulubione surówki. Polecam i zapraszam do przepisu:) Składniki 4 filety drobiowe 2 ząbki czosnku 4 plastry żółtego sera 2 surowe kiełbasy olej sól, pieprz jajko bułka tarta kilka(...)posypać pieprzem i natrzeć czosnkiem. Odstawić na 30 minut. Następnie na każdym filecie ułożyć ser i równo rozłożyć farsz z połowy kiełbaski. Zwinąć po skosie, na sopel. Do 2 miseczek wsypać mąkę i bułkę tartą, do trzeciej wbić jajko i roztrzepać. Na patelni rozgrzać olej, roladki panierować w mące, jajku i bułce, kłaść na gorący tłuszcz. Zmniejszyć moc grzania

gotuj ze mną
Rolada drobiowa z brokułowym środkiem 148

kształt prostokąta. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Na mięsie układamy połowę wędzonego boczku, starty żółty ser oraz rozgnieciony brokuł. Brokuł przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Na wierchu rozkładamy plastry boczku. Roladkę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem.  Folię szczelnie zamykamy. Mięso pieczemy przez 50 minut w 190*C. Przed końcem pieczenia

VioletoweKucharzenie
Przekąska na stół Wielkanocny 272

chudy 15 dag Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy

Tradycyjna Kuchnia
IMPREZOWE ZAWIJASKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MOZZARELLĄ 603

Ciasto francuskie rozwijam, mozzarellę kroję w plastry, paprykę w paski. Ciasto smaruję ketchupem, przy jednym brzegu układam plastry szynki i sera oraz mozzarellę i paprykę. Zwijam w roladę. Ciasto tnę na kawałki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Roladki posypuję słodką papryką, natką pietruszki i sezamem. Piekę około 15 minut w 200 stopniach (do zarumienienia

JejKuchnia
Roladki z kurczaka z serem feta i oliwkami 164

Pastę z oliwek i sera feta odkryłam jakiś czas temu. Świetnie komponuje się jako dodatek do wielu potraw. Tym razem wykorzystałam go to roladek z kurczaka. Komponuje się wyśmienicie :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500-600 gram) kilka suszonych pomidorów Pasta: 1/4 kostki seera feta 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek pieprz

Tradycyjna Kuchnia
131. Roladki drobiowe ze szpinakiem 128

liście szpinaku zwiędną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonym serem. Z piersi lub ich  połówek rozbijamy delikatnie kotlety, które solimy i pieprzymy. Filety nadziewamy farszem i zwijamy w roladki które smażymy ze wszystkim stron na oleju

Jadło i czytadło
Roladki wołowe 113

solą, pieprzem, imbirem, czosnkiem, tymiankiem,przyprawą maggi, zostawić na 2 godz. Płaty mięsa posmarować musztardą, położyć na nich szynkę, ser,ogórki i natkę ( ja nie siekam ). Zawinąć i związać ( nie rozwalą się ).  Na patelni dobrze rozgrzać olej, włożyć roladki, dobrze podsmażyć ( będą bardziej kruche ). Jak zrobią się mocno brązowe zalać bulionem i gotować na małym ogniu z 20min ( przykryć

Gaździnka warzy
Cukinia grillowana z wkładką. 161

przesmażoną cukinią i cebulą.Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować. Na każdy pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .Cukiniowe roladki smakują równie dobrze  na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni 199

pyszną sezonową kremową zupę szparagową. Możecie też przygotować szparagi w inny sposób: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Składniki: – 4 ziemniaki – pęczek zielonych szparagów – 1 litr bulionu lub rosołu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 306

kurczakiem Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka(...)Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia

Kulinarne przygody Gatity
Drobiowe Roladki Nadziewane Szpinakiem, Pokrzywą i Serem 202

prosty niedzielny obiad, ale można i w tygodniu przygotować sobie takie roladki ;) Jeśli nie macie dostępu do pokrzywy jakiejkolwiek pomińcie ją w przepisie, a roladki i tak będą smaczne :) Składniki 4 osoby: 2 pojedyncze filety z kurczaka 180 g mrożonego szpinaku np. w kostkach około 100 g sera feta lub sałatkowego Islos 2 ząbki czosnku około 1 szklanki młodych listków(...)papryką słodką w proszku. 2. Fetę /ser sałatkowy kroimy w niedużą kostkę i mieszamy ze szpinakiem i pokrzywą. 3. Farsz nakładamy na 3/4 długości fileta i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem. 4. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i znów w mące lub bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym

Gotowanie...to proste !
Rolady schabowe z serem bałkańskim według Karola Okrasy. 141

podejrzewałam, że za punkty zdobyte w Lidlu można otrzymać tak wspaniałą i profesjonalną książkę kucharską. Zachęcam do wypróbowania roladek , przepis poniżej. Przygotowanie całości jest czasochłonne, ale warto się poświęcić dla oryginalnego smaku, który otrzymamy. 1 kg schabu w plastrach 1 ½ opakowania sera bałkańskiego 600 g ogórków gruntowych 4 ząbki czosnku 3 cebule dymki 1 pęczek świeżej mięty 500 ml ciemnego(...)łyżki cukru trzcinowego Przygotowujemy: folię spożywczą, patelnię grillową , tłuczek do mięsa , papier do pieczenia, naczynie żaroodporne z pokrywką i wykałaczki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C (termoobieg). Farsz do rolad: Ser bałkański kruszymy i wrzucamy do miski, rozgniatamy widelcem, doprawiamy mielonym białym pieprzem i niewielką ilością oleju rzepakowego. Dodajemy 1 dymkę pokrojoną w kosteczkę, 3 drobno posiekane ząbki czosnku i część

noteskulinarnyfiga