żółtego sera z dodatkiem soczystego kurczaka w towarzystwie smażonych pieczarek z cebulką? :) Polecam ją na wszelkiego rodzaju imprezy, bo goście na pewno będą zachwyceni. Można ją jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakuje bez jakichkolwiek dodatków, ale oczywiście można się pokusić np. o zaserwowanie jej z sosem czosnkowym. Z podanych niżej składników wychodzi ok. 12 roladek(...)łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku 1 jajko 1 czubata łyżka bułki tartej Składniki na warstwę serową do rolady z pieczarkami: 3 jajka ok. 240 g żółtego sera (u mnie Gouda) 3 czubate łyżki majonezu (pół szklanki*) szczypta soli Składniki na warstwę drobiową do rolady serowej z pieczarkami: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
Kulinarne Przebojeostrą i słodką. Przygotowanie farszu – w miseczce wymieszać rozdrobnione łodyżki szparag razem z serem bardzo drobno pokruszonym. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Wykonanie – tak przygotowany farsz rozłożyć na rozbitych płatach mięsa. Mocno zawinąć. Zabezpieczyć wykałaczkami przed rozwinięciem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki na złoty kolor. Wlać wodę od gotowania stwardniałych końcówek szparag i gotować 15 minut
Kuchnia PokoleńRoladki z niespodzianką Mogłabym w skrócie opisać jaki farsz jest w środku, ale to niespodzianka. Takie roladki są idealną propozycją na święta. Składniki: · 1 kg schabu · Kilka listków kapusty włoskiej · 1 papryka czerwona · Mozzarella(...)podłużne paski. 3. Ser mozzarelle kroimy w paseczki podłużne. 4. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Na każdym kawałku mięsa układamy połowę lub ¼ liścia w zależności, jaki jest duży, musi przykrywać mięso. 6. Na kapuście kawałek papryki oraz pasek mozzarelli. 7. Zawijamy brzegi i zwijamy w roladki. 8. Panierujemy
Kulinarna Chwilapojawia się u nas taki obiad i jest on prawie zawsze w niedziele. roladki podaje zazwyczaj z ziemniakami, sosem i kiszonym ogórkiem ;) Składniki dla dwóch osób: 2 duże plastry schabu 3 łyżki pokrojonej w kostkę kiełbaski 1/3 główki cebuli pokrojonej w grubsze piórka ewentualnie parę paseczków sera żółtego łyżeczka musztardy sól, pieprz 1/3 główki cebuli 2 łyżki mąki do obtoczenia(...)mamy kawałek schabu to wykrawamy z niego dwa duże plastry. Mięso cienko rozbijamy, obsypujemy solą i pieprzem, smarujemy musztardą i układamy kolejno, cebulkę i kiełbaskę i ewent. ser żółty. Zawijamy ciasno roladę, obwiązujemy sznurkiem i obtaczamy w mące. Patelnie rozgrzewamy razem z olejem i przesmażamy rolady na rumiano. 2. W garnku zagotowujemy wodę razem z pietruszką i liśćmi
Gotowanie...to proste !Kupiłam mięso mielone i nie mając pomysłu co z niego zrobić, wyczarowałam takie roladki. Były pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 2 kromki pszennego chleba 1 jajko 5 łyżek bułki tartej łyżka kaszy manny ok. 10 dag żółtego sera w kawałku ok. 10 dag szynki gotowanej w plastrach sól pieprz przyprawa do mięs 0,5 łyżeczki mielonego kminku
Pani na deserkażdej strony. Krok 2 . Na płat mięsa dać trochę musztardy i rozsmarować ją . Następnie położyć plasterki sera żółtego,pokrojoną w piórka cebulę , na koniec śliwki. Zwinąć w rulon. Krok 3 . Każdy schabowy rulon obtoczyć w mące i smażyć . Krok 4 . Do rondla przełożyć roladki ,podlać wodą lub bulionem i przykryć. Krok 5 . Dusić na małym ogniu
Eli Gotowaniepieczarki z cebulą, wędlina, ser żółty. Porcja nr 2: odrobina samej cebuli, ananas, wędlina ser żółty. Słodka porcja to ciasto wysmarowane budyniem, obłożone brzoskwiniami, a po zawinięciu i pokrojeniu oprószone cukrem zwykłym lub trzcinowym. Pozostaje zawinąć ścisło każdą porcję ciasta w roladkę i pokroić w plastry grubości ok 2 cm. Plastry układamy w blaszce wyłożonej papierem i pieczemy porcjami
Kuchnia po mojemuOstatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką oscypków. Uwielbiam je za ich niepowtarzalny, wyrazisty smak. Oscypki to sery niezwykłe, oryginalnie wyrabiane z mleka owczego są naszą dumą
ZofianaJeśli nie macie pomysłu na obiad to takie roladki będą jak znalazł.Oczywiście pod warunkiem, że lubicie szpinak :) Ja bardzo lubię, dlatego dość często używam go w mojej kuchni. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ja miałam dość duże) 1/2 opakowania szpinaku mrożonego (opakowanie miało 450 g) 1/3 opakowania sera typu feta 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła sól,pieprz(...)się roztopi. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Przyprawić sola i pieprzem.Smażyć aż woda odparuje. Wystudzić i dodać ser.Wymieszać. Gotowy szpinak wykładać na rozbite piersi i zawijać roladki. Jajko rozbełtać z mlekiem (mleko wlałam tak na oko,nie za dużo) Gotowe roladki obtoczyć w bułce tartej, następnie w jajku i znowu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać trochę oleju.Sma
Agusiowe smakołykinimi kotlety z kurczaka. W rezultacie otrzymałam pyszne danie. Goście i mąż byli zachwyceni, więc polecam szczególnie! Składniki na roladki drobiowe z jarmużem, botwinką i twarożkiem: na 1 roladkę 1 rozbity, pojedynczy filet z kurczaka kilka listków świeżego majeranku (lub innych świeżych ziół) ewentualnie 1/3 łyżeczki suszonego 2-3 listki młodego, blanszowanego jarmużu lub 2-3 listki botwinki (ewentualnie(...)mnie z szynką) lub innego sera np. feta (wtedy skąpimy soli) sól pieprz papryka słodka oliwa Mięso oprószamy przyprawami z każdej strony. Na brzegu kotleta rozkładamy listki majeranku, na nim listki jarmużu (botwinki lub szpinaku), na nim docięte do odpowiedniej długości łodyżki botwinki, twarożek i zwijamy kotleta w kształtną roladkę, spinając brzegi wykałaczkami. Tak przygotowane mięso smażymy
Rozpustne gotowanieKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa(...)przekrojonych części. Mięso natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem oraz papryką. Ser pokroić w paski a rozmaryn drobno posiekać. Żurawinę zalać gorącą wodą i zostawić na kilka minut, następnie odlać wodę. Na środku każdego kawałka mięsa ułożyć oscypek, żurawinę (wykorzystać około 1/2 szklanki) oraz rozmaryn (zużyć 1 gałązkę). Całość zwinąć ciasno w roladkę i nakłuć wykałaczkami w miejscach gdzie mięso może się
BullioKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa(...)przekrojonych części. Mięso natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem oraz papryką. Ser pokroić w paski a rozmaryn drobno posiekać. Żurawinę zalać gorącą wodą i zostawić na kilka minut, następnie odlać wodę. Na środku każdego kawałka mięsa ułożyć oscypek, żurawinę (wykorzystać około 1/2 szklanki) oraz rozmaryn (zużyć 1 gałązkę). Całość zwinąć ciasno w roladkę i nakłuć wykałaczkami w miejscach gdzie mięso może się
BullioKolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa(...)przekrojonych części. Mięso natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem oraz papryką. Ser pokroić w paski a rozmaryn drobno posiekać. Żurawinę zalać gorącą wodą i zostawić na kilka minut, następnie odlać wodę. Na środku każdego kawałka mięsa ułożyć oscypek, żurawinę (wykorzystać około 1/2 szklanki) oraz rozmaryn (zużyć 1 gałązkę). Całość zwinąć ciasno w roladkę i nakłuć wykałaczkami w miejscach gdzie mięso może się
Bulliovent, tartinki, koreczki, mini kanapeczki, roladki i wszelkie inne różności. Polecam również mini kanapeczki z chleba pumpernikiel z łososiem. A terrina na bazie ricotty, śmietanki 30% z siekanym szczypiorkiem, siekanym gravlaxem ułożona na pumperniklu będzie idealna na Sylwestra. Terrina z łososiem na pumperniklu będzie pyszną sylwestrową przystawką. Składniki: plastry gravlaxu z łososia 250 g sera ricotta 100 ml śmietanki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPierś drobiowa znów w roli głównej, niespodzianką jest wypełnienie roladki przyrządzonej z fileta. Im bardziej kolorowy makaron, tym atrakcyjniejsze w kolorze danie. Stawiamy, jak widać na kolory, by kubki smakowe współgrały z walorami wizualnymi naszych potraw... S kładniki: 2 duże filety drobiowe 100 g makaronu kolorowego rurki 1 ser mozzarella kilka listków bazylii sól i pieprz świeżo mielony(...)studzimy. Ostudzony makaron kroimy w 1 cm kawałki, dodajemy pokrojoną w kosteczkę mozzarell ę oraz bazyli ę, przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany makaron rozkładamy na kotlecie drobiowym, zwijamy roladki, obtaczamy w mące następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor, pod koniec smażenia przykrywamy roladki pokrywką. Usmażone roladki wykładamy
kgwjanczewo