pewnego czasu przygotowuję sałatki, w których owoce łączę z warzywami i wędliną, czy też rybą, czasami też jest tam ser np. pleśniowy, czy mozzarella, doskonały też do sałatek jest ser kozi! Niektórzy nie lubią takich połączeń. Ale warto spróbować! Polecam np. sałatkę z truskawkami: Sałatka z truskawkami, kurczakiem i sosem balsamico , albo sałatkę z winogronami Sałatka z wędzonym łososiem(...)której wcześniej dodałam suszony czosnek i bazylię, sałatkę posypałam delikatnie chili z młynka. Wykorzystałam też własnoręcznie pieczone pomidory. Na blogu jest już kilka przepisów z figami: Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Sałatka z szynką, figami i serem pleśniowym Świeże figi z szynką westfalską składniki na 1 porcję: • garść świeżych listków szpinaku • 1 figa szynka westfalska pieczone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękilka wiórków masła Przygotowanie: Pierś z kurczaka dzielimy na małe kotleciki, które dobrze rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Smarujemy cienko serkiem topionym. Kładziemy na każdym po plasterku sera żółtego i kawałeczek masła. Zawijamy ścisło w małe roladki. Oprószamy szafranem dla uzyskania intensywnie żółtej barwy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie pieczemy przez 45 minut w foli. W tym czasie gotujemy brokuła(...)koniec gotujemy makaron. Masę brokułową podgrzewamy. Podlewamy wodą z gotowania makaronu by sos trochę rozrzedzić. Dodajemy odrobinę masła dla smaku. Roladki podpiekamy bez przykrycia w piekarniku. Podajemy na makaronie pokrytym sosem brokułowym. Posypujemy odrobiną startego drobno sera Mi i Mężowi bardzo smakuje to danie. Wygląda pozytywnie. Składa się ze zdrowych składników i jest bardzo aromatyczne. Pierwszy raz przyrządziłam je kilka
Kuchnia po mojemuPyszne roladki z indyka z salami, bazylią i mozzarellą, dodatkowo indyk zamarynowany w kurkumie, jako dodatek ziemniaczki pieczone z ziołami i serem grana padano. Pyszny obiadek, który smakował nam wszystkim. Polecam Wam i życzę miłego dnia :-) Składniki na 3 porcje: 3 polędwiczki z indyka (mogą być filety z kurczaka) około 9 plasterków salami u mnie z pomidorami suszonymi kulki mozzarelli(...)studzimy, kroimy na ćwiartki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2. Ziemniaczki skraplamy olejem wielkopolskim, posypujemy ziołami i mieszamy drewnianą łyżką. Następnie wierzch posypujemy startym serem grana padano. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy roladki i ziemniaczki. Pieczmy około 30 minut. Podajemy z ulubioną surówką :-) #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski www.olejkonwenanse.pl
kruche babeczkiKolorowy i smaczny pomysł na drobiowe roladki. Uwielbiam smak słodkiej kukurydzy w połączeniu z brokułem i ciągnącym się żółtym serem. Myślę, że i dzieci chętnie sięgną po takie mięsko. 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 100 g żółtego sera 0,5 puszki słodkiej kukurydzy 1/3 główki brokułu Do panierowania: 2 jajka Bułka tarta Brokuł dzielimy(...)Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Po wewnętrznej stronie mięso przyprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Następnie rozsmarowujemy brokuł. Układamy plastry sera i ziarna kukurydzy. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku (wcześniej doprawionym solą i pieprzem) oraz panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni
VioletoweKucharzenieNaleśniki po bolońsku zapiekane pod beszamelem Roladki naleśnikowe zapiekane z bolońskim farszem pod pierzynką z beszamelu i sera to świetny pomysł na pyszne danie obiadowe lub imprezową zapiekankę. Polecam! Składniki: ok 10 sztuk naleśników PRZEPIS TUTAJ Farsz: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki(...)czas mieszając dodajemy mleko oraz przyprawy. Mieszamy i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje. Jeżeli sos byłby zbyt gęsty możemy dolać trochę więcej mleka *** *** Roladki naleśnikowe polewamy równomiernie sosem *** *** Następnie danie posypujemy startem żółtym serem *** *** Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200’C przez 20 minut *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA
Blog z ApetytemPrawdziwy kotlet de volaille ( devolay ) to panierowany kotlet z piersi kurczaka z masłem w środku, bez ziół, sera i innych dodatków. Podobne roladki można przygotować ze schabu. Do środka oprócz masła proponuję dodać natkę pietruszki. 3 kotlety schabowe (bez kostki), 100 – 120 g masła, 1,5 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz świeżo zmielony, do panierowania: 1-2 jajka
królestwo garówboczkiem i nadziane suszoną śliwką oraz serem camembert. Całość podana z sosem śliwkowym. Danie idealne dla osób, które lubią połączenie mięsa i owoców. Wbrew pozorom poniższe polędwiczki są szybkie i proste do przygotowania. Składniki na 3-4 porcje: polędwiczki 1 kawałek polędwicy wieprzowej (wagowo około 0,5 kg) 1 opakowanie sera camembert (120 g) 14 suszonych śliwek(...)kawałek polędwicy pokroiłam na 14 części) . Mięso rozbić. Przyprawić z obu stron solą oraz pieprzem. Ser pokroić na tyle samo części, co mięso. Na środku polędwiczki ułożyć 1 suszoną śliwkę i kawałek sera camembert. Całość zwinąć, formułując roladkę. Następnie każdą polędwiczkę owinąć boczkiem i spiąć za pomocą wykałaczki (spójrz na zdjęcie poniżej) . W woku rozgrzać masło wraz z oliwą
UgotowaćSoczyste roladki z piersi kurczaka faszerowane serem żółtym, jajkiem i szczypiorkiem. Pyszne danie na codzienny obiad jak i na spotkanie rodzinne. Rewelacyjne! Składniki: 400 g filetu z kurczaka 10 dkg sera żółtego 1 jajko ugotowane na twardo pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki majonezu Do panierowania: 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej, pieprz, sól Przygotowanie: Pierś
Krokusowy Domprzepisów, które mogą się sprawdzić podczas rodzinnych spotkań. Zacznijmy od szybkiej, prostej przekąski, którą zrobić może każdy. Tym razem w roli głównej łosoś wędzony, twaróg i tortilla. Roladki z łososiem i białym serem SKŁADNIKI: - twaróg tłusty 250 g - szczypiorek - 3 rzodkiewki - 2 łyżki śmietany - łosoś wędzony 150 g - 3 sztuki tortilli gotowej - przyprawy (pieprz, sól) Szczypiorek i rzodkiewkę
Związek na patelnipieprzem. Wymieszać. Zestawić z ognia do wystudzenia. Na każdym płacie schabu rozłożyć farsz szpinakowy posypać pokrojonymi na paseczki suszonymi pomidorami oraz tartym na grubych oczkach serem mozzarella, zawinąć ciasno w roladki. Panierować kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złocisto. Podawać z gotowanymi ziemniakami i bukietem surówek. Smacznego
Wanilia i Kardamonmoże Cię zainteresować: → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami → Chili con carne → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem
Oryginalny smakKurczaka doprawiamy przyprawą do mięsa oraz ostrą wędzoną papryką. Na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy resztą boczku. Roladkę skrapiamy olejem i szczelnie owijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia możemy
VioletoweKucharzenierozbijam na cienkie kotlety. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Schab dokładnie nacieram przyprawami, każdy plaster smaruję 1/2 łyżeczki majonezu, układam marchewkę i po 1/2 plastra sera. Mięso ściśle zwijam w roladki (jeśli chcemy można spiąć wykałaczką). Naczynie żaroodporne smaruję olejem za pomocą pędzelka, układam mięso, wierzch smaruję pozostałym olejem. Zapiekam w 180 stopniach około 35-40 minut
JejKuchniaCieplutkie i rozpływające się w ustach roladki z tortilli. Pachnące wędzonym serem z dodatkiem parmezanu. Aby nie było tak monotonnie/serowo dodałam ostry pomidorowy sos. Możecie zastąpić go łagodnym sosem pomidorowym, jeśli nie za bardzo przepadacie za ostrymi smakami (ja od czasu do czasu pozwalam sobie na coś ostrego). Ten pasuje, bo smacznie przełamuje smaki gotowych tortilli. Miało być prosto, szybko
Zasmakuj Kuchnibardzo długo. Nie przepadałam za ich zbyt mdłym smakiem. Jestem zdecydowanie fanką smaków kwaśnych i ostrych. Trochę to trwało, ale pokochałam to warzywo. Brokuły rewelacyjnie smakują z serem ricotta, jako nadzienie pysznych roladek . Sałatkę brokułową przygotowałam na moje urodziny. Goście byli zachwyceni. Brokuł w połączeniu z pysznym sosem czosnkowym i prażonym słonecznikiem smakuje wyśmienicie. Sałatka ta idealnie nada się uroczyste
Pobite gary Barbary