roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:26/100)

Roladki z bakłażana z serem i zieleniną 184

się do zawijania). Plasterki posolić i odstawić na 30 minut. W tym czasie przygotować nadzienie. Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, szpinak i koperek drobno posiekać, dodać do sera, dodać śmietanę, majonez, czosnek, (przecisnąć przez praskę) i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki. Po 30 minutach, plasterki z bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym. Mocno nagrzać nieprzywierającą patelnie, posmarować(...)smażyć bakłażany z obu stron na złoty kolor. Usmażone i wystudzone plasterki smarować nadzieniem i zawijać delikatnie w ruloniki, nie przeciskać. Przed podaniem ozdobić zieleniną. Smacznego Artykuł Roladki z bakłażana z serem i zieleniną pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem 244

Dziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na roladki z mięsa mielonego!W domach często robimy takie z pieczarkami … wędliną … serem … papryką czy też ogórkiem.Ja mam dziś dla Was jeszcze inną wersję – równie smaczną!Roladki robi się błyskawicznie … są niesamowicie sycące … a taka wersja mięsa mielonego na pewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom! SKŁADNIKI(...)możemy zwiększyć ilość bułki tartej).Mięso dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt.Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka.Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut.Na patelni rozgrzewamy olej.Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy

Ostra na Słodko
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 303

patyczki, 1/3 szklanki oleju do smażenia. Jeżeli mamy do dyspozycji solidną porcję schabu na obiad, a już przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią(...)cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa doprawić pieprzem i solą (ale nie dużo, bo szynka jest słona). Na każdym plastrze schabu położyć kawałek masła, plaster szynki, ser i po 6-7 strączków fasolki. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki krótko obsmażyć na gorącym oleju, do momentu aż zrumienią się ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem. Przykryć folią

Świat Domowej Kuchni
Lazur: Roladki z cukinii 234

Roladki z cukinii (źródło: kuchnia.azur.pl) Składniki: 200 g sera Lazur Złocisty 2 małe cukinie słoik (ok. 300 g) suszonych pomidorów w zalewie z oleju olej sól pieprz szczypiorek do dekoracji Sposób przygotowania: Umytą cukinię pokroić w cienkie, podłużne plastry. Każdy natłuścić olejem, oprószyć solą i pieprzem, a następnie krótką chwilę grillować na patelni grillowej z każdej strony. Ser Lazur Złocisty(...)pokroić w podłużne kawałki. Pomidory odsączyć z zalewy. Na plastrach cukinii ułożyć po kawałku sera Lazur Złocisty, na nim suszone pomidory i ściśle zwinąć w roladki. Każdą przewiązać szczypiorkiem. Źródło: http://kuchnialazur.pl/pl/przekaski,31,roladki-z-cukinii,135.chtm

WojnaNaSmaki.pl
FIT "kanapka" ze zielonymi szparagami 191

tuż, każdy (no prawie każdy) liczy kalorie,żeby wskoczyć w ulubiony strój. Oryginalny przepis -to naleśniki ze szparagami-ja postanowiłam go "odchudzić". SKŁADNIKI: 2 porcje 4 płaty papieru ryżowego Ser kozi (u mnie Bulgar-ale może być również Feta) Sałata Rukola Pomidor Zielone szparagi (ok 6-7 szt,) Kolka plastrów szynki parmeńskiej lub wędzonki krotoszyńskiej WYKONANIE: Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe(...)dnem daję kilka kropli oleju-po minucie obsmażam roladki. Papier ryżowy,przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, Na każdy płat papieru, nakładamy sałatę, pomidora, następnie po szparagowej roladce, na ro kozi ser pokrojony z kosteczkę-całość zwijamy, jak sajgonkę. Do podania sos słodko kwaśny, lub nawet sos czosnkowy. Papier ryżowy można też posmarować serkiem kanapkowym i dodać listki mięty

Kopystką po garach
Rolady rybne ze szpinakiem i sosem na bazie cytrynowego pieprzu 174

Delikatna ryba podana z ziemniakami ugniecionymi ze świeżo zerwanym koperkiem,niejednemu z nas przywodzi na myśl wspomnienia z wakacji.Aromatyczny szpinak i aksamitny sos nadają prostemu daniu

Ostra na Słodko
ROLADKI Z KURCZAKA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z KOZIM SERKIEM I SOSEM BAZYLIOWO - POMIDOROWYM 186

podgrzewamy na średniej mocy palnika), pod przykryciem przez około 10 minut. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przez kolejne 5 minut gotujemy bez przykrycia, aby sos lekko odparował. ROLADKI : Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, odcinamy białe błonki i ewentualne kostki. Każdy filet kroimy na pół, a grubszy kawałek dodatkowo w poprzek. W ten sposób z każdego filetu powinniśmy(...)małej miseczce łączymy roztopione masło z czosnkiem oraz skórką i sokiem z cytryny. Mieszamy i powstałą pastą nacieramy przygotowane wcześniej filety. Na każdym filecie kładziemy kawałeczki sera i zwijamy w roladkę.  Każdą roladkę ciasno owijamy w plaster szynki parmeńskiej. Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę masła i łyżkę oliwy, wkładamy roladki z kurczaka i smażymy na umiarkowanym ogniu przez około

cool and minty
INDYK ZE SZPARAGAMI 209

szybkie,proste i smaczne. Czy można chcieć czegoś więcej? Składniki:   4 plastry fileta z indyka 4 podłużne plastry wędzonego boczku  ok 12 sztuk zielonych szparagów kawałek żółtego sera śmietana 30% 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej sól,pieprz słodka mielona papryka ( u mnie wędzona) zioła prowansalskie  szczypta gałki muszkatołowej  Szparagi myjemy,osuszamy,odłamujemy zdrewniałe końcówki. Wkładamy(...)żaroodpornego naczynia,posypujemy ziołami prowansalskimi oraz polewamy przygotowanym sosem. Tak przygotowane roladki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy ok 20 min. Pod koniec roladki posypujemy jeszcze startym serem i zapiekamy do jego roztopienia

Niespełnione zdolności kulinarne
Szybkie parówki w cieście z serem i pastą warzywną (na piknik lub przyjęcie) 243

przepis. Składniki: 4 parówki z szynki Henryk Kania około 6 czubatych łyżeczek pasty warzywnej z papryki, pomidorów i bakłażana (pindżur) 1 płat ciasta francuskiego (nie mrożonego) starty żółty ser sezam do posypania 1 jajko Przygotowanie: Przygotowujemy składniki. Rozwijamy ciasto francuskie, warto je dodatkowo lekko rozwałkować (będzie się później lepiej sklejać). Kroimy ciasto na pół. Na brzegu jednej i drugiej połówki(...)jajkiem i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie całość posypujemy sezamem. Nasze parówki w cieście przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (układamy w odstępach). Każdą a la roladkę posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom) i pieczemy do ładnego zarumienienia. Tak przygotowane parówki idealnie smakują same, jak i w towarzystwie ulubionych

Słodkie okruszki
Roladki z bakłażana i cukini 175

patelni. Serek mieszamy z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i ze szczypiorkiem. Każdy grillowany plaster cukinii i bakłażana smarujemy serkiem, następnie kładziemy pasek sera pleśniowego i zwijamy w roladkę. Roladki związujemy wcześniej blanszowanym we wrzątku szczypiorkiem na 2 supełki (ewentualnie używamy wykałaczek).Roladki z cukinii i bakłażanazwijamy w roladkiRoladki związujemy szczypiorkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki 387

oleju rzepakowym – biszkopt z owocami – Jak zrobić ciasto ucierane z truskawkami ? – Ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami – Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką – Galette z serem i truskawkami – Sernik z truskawkami i czekoladą                 Ciasta, desery bez pieczenia: – Sernik z truskawkami i bezami – Eton Mess z truskawkami – Eton(...)śmietaną Kluski, naleśniki, sałatki i przekąski: – Bruschetta z truskawkami i balsamico – Chłodnik truskawkowy – Łosoś faszerowany gotowany na parze. Łosoś na szpinakowo-truskawkowej kołderce – Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta                     – Herbaciane naleśniki z truskawkami i jogurtem – serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym – pierogi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dietetyczna roladka ze schabu ze szpinakiem, kiełbaską i kozim serem 202

powinno się "przemycić" zdrowe warzywa czy owoce. Dlatego od razu na myśl przyszedł mi schab gotowany na parze, który bardzo lubię, żeby danie trochę urozmaicić zrobiłam roladkę ze szpinakiem, kiełbasą i kozim serem. Mięso podałam z mini marcheweczkami i kaszą jaglaną. Koszt jednej porcji to ok. 8 zł. Więcej przepisów możecie znaleźć na stronie smakidobregożycia Składniki: 500 g schabu(...)Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy szpinak z rozgniecionym czosnkiem. Schab układamy na folii aluminiowej. Układamy na nich plasterki sera koziego, szpinak i kiełbaskę pokrojoną w kostkę. Mięso zwijamy w roladki i owijamy folią aluminiową. Gotujemy ok. 30 minut w parowarze. Piętro wyżej wysypujemy marchewki, które też gotujemy na parze. Kaszę jaglaną przesypujemy do rondelka

Aga w kuchni
Sałatki i surówki 600

Sałatka z pora Przystawka z serem korycińskim i gruszką Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym Sałatka makaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka z farszem z bobu Sałatka z tortellini tricolore Sałatka z wędzonym kurczakiem Bruschetta z pomidorami Sałatka świąteczna z śledziem i buraczkami Sałatka makaronowa Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka jajeczna z kukurydzą chili Sałatka(...)kurczaka z groszkiem Twaróg z rzodkiewką Sałatka z zupek chińskich Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka ananas z ryżem i kurczakiem Jajka w sałatce warzywnej z chrzanem Roladki z szynki i sera

Ala piecze i gotuje
Na niedzielny obiad: pierś z koperkowo - maślanym nadzieniem 357

grillujemy w plenerze i mamy siłę spędzić chwilę w kuchni - jak zrobił to mój M. Składniki na 6 roladek: 1 średnia pierś z kurczaka (0,5 kg) 6 plastrów masła 2 łyżki siekanego kopru 10 dag sera tartego sól, pieprz olej do smażenia jajko i bułka(...)tarta do panierki  Przygotowanie: Pierś dzielimy na kotlety i rozbijamy bardzo cienko. Każdy kotlet oprószamy solą, pieprzem. Kładziemy po plastrze masła, posypujemy koprem i odrobiną tartego sera żółtego. Zwijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony na rumiano. My spożyliśmy te pyszności z ziemniakami i fasolką z pary oraz pomidorowo ogórkową

Kuchnia po mojemu
Roladki wołowe 149

przejęłam od nich przepis Roladki wołowe: 2 porcje Składniki: 2 plastry wołowiny o grubości ok. 1-1,5 cm (najlepiej udziec lub pieczeń) 2 porządne łyżki ostrej musztardy (u mnie Sarepskiej, może być także chrzanowa, dijon lub rosyjska) 2 plastry boczku połowa średniego ogórka kiszonego 2 słupki papryki 1 średniej wielkości pieczarka 2 plasterki żółtego sera pieprz Sos: 2 łyżki(...)solę mięsa wołowego przed smażeniem, ponieważ pod wpływem soli mięso lubi stwardnieć, więc lepiej dodać ją już później. Z jednej strony (tej od której będziemy później zawijać roladkę) układamy plasterek boczku, plasterek sera żółtego, ćwiartkę ogórka kiszonego, połowę pieczarki i 1 słupek papryki. Mięso ściśle zawijamy od strony dodatków i spinamy je wykałaczkami lub owijamy grubą nitką przeznaczoną do wiązania

PatiGotuje