roladki 2 sery - 1486 przepisów (strona:27/100)

Francuskie roladki z parówką i serem 164

Szybka przekąska z ciasta francuskiego, w którym parówki z serem się schowały i w roladki pozawijały. Takie krążki fajnie się odrywa i dzięki temu tych najmłodszych smakoszy   zdobywa. Można je z ketchupem lub sosem podawać,   na ciepło lub zimno zjadać.   Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści(...)Piekarnik nastawiamy na 200°C. Ciasto rozwijamy, posypujemy po całości pieprzem i startym serem. Ciasto za pomocą nożyka do pizzy   przecinamy po długości na 2 równe części. Przy brzegach układamy parówki, a ciasto na ich długość przecinamy po szerokości.  Parówki zwijamy z ciastem w roladki, ma być luźno, nie dociskamy. Rolady kroimy (ostrym nożem) na ok. 25 krążków

Moniki Smakołyki
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6438

szpinakiem i papryką 3. Pierś z kurczaka nadziewana mascarpone 4. Kurczak cytrusowo-rozmarynowy 5. Pierś z kurczaka po hawajsku 6. Pierś z kurczaka w pestkach dyni 7. Roladki z kurczaka z serem camembert i żurawiną 8.  Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 9. Schab pod zieloną pierzynką 10. Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych pomidorów 11. Rolada schabowa(...)Świąteczna pieczeń schabowa 13. Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych grzybów 14. Schab gotowany w mleku   Sałatki 1. Żółta sałatka 2. Sałatka z tortellini, suszonymi pomidorami i serem camembert 3. Sałatka z paluszkami krabowymi i selerem konserwowym 4. Sałatka ryżowa po węgiersku 5. Tuńczyk w muszelce 6. Sałatka Ananas 7. Szybka sałatka makaronowa w tuńczykiem

Czerwona Porzeczka
Roladki ze schabu z czosnkiem niedźwiedzim w pikantnym sosie warzywno grzybowym 166

przecież nie tylko w kuchni miało być.  A teraz czas na roladki w pysznym sosie, które przygotowałam na niedzielny obiad. Zapraszam! Składniki: Na roladki: 600 g schabu bez kości, 6 plasterków żółtego sera, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, 2 - 3 jajka, bułka tarta, olej do smażenia Na sos: czerwona słodka papryka, żółta słodka papryka, papryczka chili, 3 cebule(...)sosów w płynie. Zdjąć z ognia. Schab pokroić w plastry i cienko roztłuc, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na kotletach ułożyć po plasterku sera i posypać czosnkiem niedźwiedzim.  Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami, umoczyć w skłóconym jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na rumiano.    Zdjąć z patelni

Nie tylko w kuchni
Roladki z gruszką i serem pleśniowym 190

oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Ser kroimy na plasterki.   Na mięsie (blisko krawędzi) układamy ser, a na nim gruszkę, zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i zrumieniamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do rondelka z pokrywką, dodajemy bulion i dusimy na wolnym

R'n'G Kitchen
Zapiekane roladki z piersi kurczaka 382

panierowane i smażone-te najbardziej lubi mąż:). Dzisiaj taka wersja bez smażenia, nie będziemy bawić się w obtaczanie i smażenie, myk do piekarnika i gotowe. Roladki z pesto z natki pietruszki, cebulką i żółtym serem. Wszystko obsypane płatkami kukurydzianymi i zapieczone w piekarniku. Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 2 pęczki pietruszki 2-3 łyżki oliwy z oliwek 8 plastrów(...)obrać, drobno posiekać i przesmażyć na odrobinie oliwy ze szczyptą soli. Każdy płat piersi posmarować cienko pesto, posypać cebulą i położyć plaster sera. Zrolować. Płatki kukurydziane rozdrobnić- włożyć do woreczka i przejechać je kilka razy wałkiem. Każdą roladkę posmarować oliwą, i obtoczyć w płatkach lub po prostu posypać płatkami po roladkach. Roladki umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku

na moim stole...
Pieczone roladki schabowe 179

Składniki na dwie roladki: 2 plasterki schabu bez kości pół małej cebulki 2 ząbki czosnku przyprawa do mięsa wieprzowego mały kawałek żółtego sera natka pietruszki 3 pieczarki sól i pieprz Wykonanie: Schab należy umyć, osuszyć i rozbić cienko, ale trzeba uważać, żeby nie zrobić(...)dziury :) Posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Na wierzch układamy drobno posiekaną cebulkę, natkę pietruszki, pokrojone w kostkę pieczarki oraz troszkę startego żółtego sera. Następnie zawijamy schab w roladki i zabezpieczamy wykałaczkami. Układamy na blaszce folię aluminiową i zawijamy w nią roladki. Pieczemy ok 45 minut w temperaturze ok 180-190 C. (Wszystko zależy od piekarnika) Do schabu

The Sweet Damsel
Roladki z kurczaka w szynce długodojrzewającej 1474

śródziemnomorskie. Do dzieła! :) Składniki: pierś z kurczaka feta suszone pomidory świeży szpinak oliwki czarne bazylia sól pieprz szynka długo dojrzewająca oliwa z oliwek, wykałaczki Wykonanie: Przed wykonaniem roladek przygotowujemy wszystkie składniki nadzienia. Ser rozgniatamy widelcem, pomidory suszone, oliwki i liście świeżej bazylii kroimy w kaski, szpinak myjemy i osuszamy. Filety kurczaka myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i błonek, osuszamy. Pojedynczą pierś(...)mięsa. Filet rozbijamy używając tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z obydwu stron. Na szerszą część mięsa nakładamy nadzienie, czyli ser, szpinak, bazylie, oliwki i pomidory. Zwijamy ostrożnie i ścisło w "rurkę", którą owijamy dokładnie plastrami szynki długo dojrzewającej. Roladki spinamy używając wykałaczek lub białej nitki i układamy w naczyniu żaroodpornym z wcześniej natłuszczonym dnem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku

Taste Of My Day
Roladki ze szparagami z boczkiem w sosie śmietanowo-ziołowym 215

dopieszczone. Owinięte aromatycznym boczkiem i podane z przepysznym sosem z dodatkiem mojej ulubionej kompozycji ziół. Wchodzicie w to? :) Składniki na 6 porcji: Roladki: 6 plastrów schabu 120 g wędzonego boczku 2 pęczki zielonych szparagów 6 plastrów żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka Sos śmietanowo-ziołowy: 1 mała cebula 250 ml kremówki pęczek ulubionych ziół (u mnie: koperek, tymianek, rozmaryn, pietruszka(...)wystudzić. Mięso rozbić za pomocą tłuczka i przyprawić z obu stron solą, pieprzem oraz słodką papryką. Na środku każdego schabowego ułożyć plaster sera. Na ser ułożyć po 4 szparagi i zawinąć w roladkę. Koniec spiąć wykałaczką. Roladkę owinąć 2 plastrami wędzonego boczku. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Następnie zmniejszyć gaz, przykryć patelnię i całość dusić przez około

My simple kitchen
Danie na specjalne okazje! 146

Krótko - to jest p yszne ! Uwielbiam to danie tak samo jak mój smakosz i przypadło też do gustu mojemu młodszemu bratu. Roladki schabowe w sosie serowym - tak inspiracją jest "Pomysł na..." jednak nie używam tej torebki. Danie robiłam już bardzo dużo razy i eksperymentowałam z bardzo dużą ilością składników. Jednak tajemnicą smaku jest sos: delikatnie kremowy, pachnący, serowy hmm świetnie(...)kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut.  Większe zwinięte roladki kroję na pół, układam w naczyniu żaroodpornym , na górze układam małe kawałki sera żółtego, polewam sosem, posypuję natką i wkładam do piekarnika na ok. 50 minut (sprawdzam widelcem czy mięso jest miękkie, przed wyjęciem kroje jedn

Na moim talerzu
Danie na specjalne okazje! 167

Krótko - to jest pyszne! Uwielbiam to danie tak samo jak mój smakosz i przypadło też do gustu mojemu młodszemu bratu. Roladki schabowe w sosie serowym - tak inspiracją jest "Pomysł na..." jednak nie używam tej torebki. Danie robiłam już bardzo dużo razy i eksperymentowałam z bardzo dużą ilością składników. Jednak tajemnicą smaku jest sos: delikatnie kremowy, pachnący, serowy hmm świetnie komponuje(...)kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut.  Większe zwinięte roladki kroję na pół, układam w naczyniu żaroodpornym , na górze układam małe kawałki sera żółtego, polewam sosem, posypuję natką i wkładam do piekarnika na ok. 50 minut (sprawdzam widelcem czy mięso jest miękkie, przed wyjęciem kroje jedną

NA MOIM TALERZU
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 195

oraz pieprzem i dokładnie wyrabiamy mięso dłońmi. Dzielimy około 10 części. Każdą część wykładamy na folię spożywczą, formując okrągły kształt i lekko rozklepując. Na środku układamy kostkę sera pleśniowego i zwijamy roladki tak, aby miały kształt kulki, pomagając sobie folią. Następnie zawijamy dokładnie w folię i wkładamy do lodówki na około 30 min. Na jednym talerzu wysypujemy mąkę, na drugim

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 208

oraz pieprzem i dokładnie wyrabiamy mięso dłońmi. Dzielimy około 10 części. Każdą część wykładamy na folię spożywczą, formując okrągły kształt i lekko rozklepując. Na środku układamy kostkę sera pleśniowego i zwijamy roladki tak, aby miały kształt kulki, pomagając sobie folią. Następnie zawijamy dokładnie w folię i wkładamy do lodówki na około 30 min. Na jednym talerzu wysypujemy mąkę, na drugim

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami 246

pyszny obiad Oczywiście dziczyznę z powodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie smacznie. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Polędwiczki w kremowym sosie własnym Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym Przepis na gulasz z jelenia na czerwonym winie Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2,5 godziny Składniki 300 g mięsa

Kuchnia Bazylii
Polędwiczki w kremowym sosie własnym 294

wody odparuje, zalewamy całość śmietanką i gotujemy na małym ogniu, do momentu, aż sos zgęstnieje. 6 Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zobacz też: Kurczak w 3 pysznych odsłonach Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym   Artykuł Polędwiczki w kremowym sosie własnym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii