rabarbar - 4427 przepisów (strona:33/296)

Ciasto waniliowe z rabarbarem i kruszonką 72

Ciasto waniliowe z rabarbarem i kruszonką jest bardzo proste i bezproblemowe. Bez użycia miksera zrobicie przepyszne ciasto na podwieczorek. Puszyste, mega maślane i z nutką wanilii… Do dzieła! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka około 600 g rabarbaru 1/4 szklanki mleka 200 g masła 1 laska wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka(...)sól i roztopione masło. Dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach około 21 x 32 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, wyrównać, rozłożyć pokrojony i nieobrany rabarbar (około 2 cm kawałki). Lekko wcisnąć. Wszystkie składniki na kruszonkę przełożyć do miseczki i rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka. Posypać wierzch ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez

Oryginalny smak
Drożdżówki z rabarbarem i budyniem śmietankowym 88

rabarbarowy.  Szparagów też w sumie pojadłam, nawet dzisiaj, ale na nie przyjdzie tu na blogu jeszcze pora. Teraz zapraszam na drożdżówki, które miały być w sumie ciastem z rabarbarem, ale jak mam mało czasu, to często komplikuję sobie pracę jeszcze bardziej i zamiast wyłożyć, nałożyć, posypać i upiec, zaczęłam się bawić w kilkanaście małych bułeczek.  Warto było(...)wszyscy, którzy spróbowali (a było tych osób trochę) powiedzieli, że znakomite! Jedyną osobą, która została nieprzekonana do połączenia budyniu z rabarbarem, była Hania (choć sam budyń lubi bardzo  i sam rabarbar też). No, takie gusta różna mamy w rodzinie :)  Ciasto drożdżowe: na ok. 12 drożdżówek  1 szklanka mleka  40 g świeżych drożdży  100 g cukru

bistro mama
Ciasto serowe z rabarbarem i polewą śmietanową 96

Ciasto serowe z rabarbarem i polewą śmietanową smakuje przepysznie i idealnie łączy wszystkie składniki. Ciasto zawsze pięknie wyrasta i dzięki dodatkowi sera jest lekko wilgotne, a rabarbar zatopiony w polewie śmietankowej wprost rozpływa się w ustach. Sami spróbujcie i nie obawiajcie się zakalca! Lubicie ciasta z rabarbarem ?    Ciasto serowe z rabarbarem i polewą śmietanową - składniki:   (Tortownica(...)szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Polewa śmietanowa: 1/3 szklanki gęstej śmietany 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko Dodatkowo: 200g rabarbaru 1-2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Opcjonalnie: cukier puder lub płatki migdałowe do posypania   Ciasto serowe z rabarbarem i polewą śmietanową - przygotowanie: Rabarbar. Rabarbar oczyścić, umyć i osuszony pokroić

Di gotuje
Pełnoziarniste placki z ricotty z pieczonym rabarbarem FIT 117

Dzisiaj kolejny przepis poświęcony laskom rabarbaru, które powoli znikają z półek. Tym razem jednak w wersji pieczonej, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do placków, naleśników, czy owsianek. Moja dzisiejsza propozycja na placki z pieczonym rabarbarem to idealny pomysł na śniadanie, czy deser, ale również jako posiłek do pracy. Rewelacyjnie smakują na ciepło i na zimno. Z przepisu wchodzi(...)Składniki na placki: – 200g ricotty – 200ml mleka – 150g mąki żytniej pełnoziarnistej – 2 jajka – 1 łyżka erytrolu – ½ łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na pieczony rabarbar: – 400g rabarbaru – skórka z 1 pomarańczy – sok z ½ pomarańczy – 1 łyżka erytrolu – 1 laska wanilii lub ekstrakt waniliowy Dodatkowo: – 150g skyru waniliowego – garść pistacji RABARBAR: Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni. Laski rabarbaru kroimy

Be Fit Be Strong
Żytnie drożdżowe zawijane z rabarbarem 88

Rabarbaru już coraz mniej w sklepach i warzywniakach, więc to ostatni dzwonek, by z niego skorzystać! Z tej okazji chciałabym podzielić się z Wami totalnie spontanicznym przepisem z jego wykorzystaniem. Początkowo miałam zrobić standardowe ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką, ale to byłaby nuda! Postanowiłam więc, że masę rozwałkuję, posmaruję dżemem i posypię rabarbarem pokrojonym w kostkę, a następnie zawinę(...)ciasto: – 270g mąki pszennej 650 – 250g mąki żytniej 720 – 220ml ciepłego mleka – 100g erytrolu – 70g miękkiego masła – 40g drożdży – 1 jajko – 1 żółtko – ½ łyżeczki cukru – szczypta soli Dodatkowo: – 500g rabarbaru (4-5 łodyg) – 360g konfitury malinowej (u mnie z dodatkiem imbir-chili) – płatki migdałów do posypania CIASTO: Do dużej miski wlewamy ciepłe mleko, dodajemy rozkruszone drożdże i cukier, mieszamy

Be Fit Be Strong
Tarta z rabarbarem i budyniem 73

Tarta z rabarbarem i budyniem to lekko kwaskowe kruche ciasto z budyniem i kawałkami rabarbaru. Jest bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 30 g cukru pudru (2 łyżki) 40 ml mleka (3 łyżki) ½ łyżeczki(...)proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 25 g cukru (2 łyżki) Dodatkowo: 250 g rabarbaru (5 łodyg) 1 łyżkę cukru pudru (do posypania) folia aluminiowa Przygotowanie: Rabarbar dokładnie umyć i odciąć końcówki. Pokroić łodygi na małe kawałki (5 cm). Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać do niej cukier puder, proszek

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 75

mojprzepisna.pl | Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką Końcówka rabarbaru, więc korzystajcie ile możecie! U mnie w postaci kruchego ciasta z kruszonką. Ciasto nie jest pracochłonne. Składniki są łatwo dostępne, nic tylko robić. Jeżeli nie dacie rady znaleźć świeżego rabarbaru, spokojnie możecie użyć mrożonego i postępować tak samo jak w przypadku świeżego. Ciasto jest dla tych co lubią bardziej kwaśne wypieki(...)pieczenia 1/4 szklanki cukru pudru plus do posypania 185 g masła 5 dużych żółtek (ewentualnie można dodać 2 duże całe jajka, wtedy jednak nie będzie tak kruche) 1/2 kg rabarbaru 3 łyżki cukru 6 łyżek dżemu truskawkowego lub innego Do miski miksera/malaksera przesiać mąkę, proszek i cukier puder. Wkroić do tego zimne masło. Wyrobić ostrzami w kształcie litery

moj przepis na
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 81

mojprzepisna.pl | Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką Końcówka rabarbaru, więc korzystajcie ile możecie! U mnie w postaci kruchego ciasta z kruszonką. Ciasto nie jest pracochłonne. Składniki są łatwo dostępne, nic tylko robić. Jeżeli nie dacie rady znaleźć świeżego rabarbaru, spokojnie możecie użyć mrożonego i postępować tak samo jak w przypadku świeżego. Ciasto jest dla tych co lubią bardziej kwaśne wypieki(...)pieczenia 1/4 szklanki cukru pudru plus do posypania 185 g masła 5 dużych żółtek (ewentualnie można dodać 2 duże całe jajka, wtedy jednak nie będzie tak kruche) 1/2 kg rabarbaru 3 łyżki cukru 6 łyżek dżemu truskawkowego lub innego Do miski miksera/malaksera przesiać mąkę, proszek i cukier puder. Wkroić do tego zimne masło. Wyrobić ostrzami w kształcie litery

moj przepis na
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 85

Zaczął się sezon na rabarbar, a ja uwielbiam połączenie słodkiego z kwaśnym. Dzisiaj przepis na właśnie takie ciasto, które jest bardzo puszyste, lekko słodkie, przełamane kwaśnym rabarbarem. Ci którzy chcą uniknąć dodatkowych kalorii mogą zrezygnować z dodania kruszonki. Zapraszam po drugi przepis na ciasto z rabarbarem . :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z rabarbarem i kruszonką Składniki Składniki na ciasto(...)łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na pianę: 5 białek 150 g cukru Składniki na kruszonkę: 50 g schłodzonego masła 75 g mąki 50 g cukru pudru Dodatkowo: 700 g rabarbaru Instrukcje Masło na kruszonkę siekamy i mieszamy z mąką i cukrem. Rozcieramy palcami do uzyskania konsystencji piasku. Wkładamy do lodówki. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Masło ucieramy

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 104

Przepis na ciasto z truskawkami i rabarbarem, szybkie, puszyste ciasto z dodatkiem owoców sezonowych. Dzisiaj z dodatkiem truskawek i rabarbaru. Połączenie słodkiego i kwaśnego to idealny dodatek do słodkich ciast. Ciasto, którego przygotowanie i upieczenie zajmie Wam dosłownie chwilę. Spróbujcie koniecznie, naprawdę warto. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z truskawkami i rabarbarem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full(...)fill: #343434; } Danie Ciasto Keyword ciasto z truskawkami, ciasto z rabarbarem, ciasto z olejem Czas gotowania 45 min Składniki 5 jajek białka i żółtka osobno ¾ szklanki cukru szczypta soli 1 szklanka mąki pszennej szklanka 250 ml ½ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g rabarbaru pokrojony na 1 cm kawałki 600 g truskawek jeśli

To co lubię - gotuję i polecam
Pełnoziarniste placki z ricotty z pieczonym rabarbarem FIT 107

Dzisiaj kolejny przepis poświęcony laskom rabarbaru, które powoli znikają z półek. Tym razem jednak w wersji pieczonej, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do placków, naleśników, czy owsianek. Moja dzisiejsza propozycja na placki z pieczonym rabarbarem to idealny pomysł na śniadanie, czy deser, ale również jako posiłek do pracy. Rewelacyjnie smakują na ciepło i na zimno. Z przepisu wchodzi(...)200g ricotty – 200ml mleka – 150g mąki żytniej pełnoziarnistej – 2 jajka – 1 łyżka erytrolu – ½ łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na pieczony rabarbar: – 400g rabarbaru – skórka z 1 pomarańczy – sok z ½ pomarańczy – 1 łyżka erytrolu – 1 laska wanilii lub ekstrakt waniliowy Dodatkowo: – 150g skyru waniliowego – garść pistacji

Be Fit Be Strong
Żytnie drożdżowe zawijane z rabarbarem 112

Rabarbaru już coraz mniej w sklepach i warzywniakach, więc to ostatni dzwonek, by z niego skorzystać! Z tej okazji chciałabym podzielić się z Wami totalnie spontanicznym przepisem z jego wykorzystaniem. Początkowo miałam zrobić standardowe ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką, ale to byłaby nuda! Postanowiłam więc, że masę rozwałkuję, posmaruję dżemem i posypię rabarbarem pokrojonym w kostkę, a następnie zawinę(...)270g mąki pszennej 650 – 250g mąki żytniej 720 – 220ml ciepłego mleka – 100g erytrolu – 70g miękkiego masła – 40g drożdży – 1 jajko – 1 żółtko – ½ łyżeczki cukru – szczypta soli Dodatkowo: – 500g rabarbaru (4-5 łodyg) – 360g konfitury malinowej (u mnie z dodatkiem imbir-chili) – płatki migdałów do posypania CIASTO: Do dużej miski wlewamy ciepłe mleko, dodajemy rozkruszone drożdże i cukier

Be Fit Be Strong
Muffinki z rabarbarem 85

Czas czytania: 2 min Muffinki to deser, który ma same plusy. Błyskawiczne wykonanie, szybkie pieczenie, idealne porcje i łatwość wykonania. Muffinki z rabarbarem, orzechami włoskimi i chrupiącą skórką z cukru cynamonowego są bajeczne! To jedne z moich ulubionych muffinek. Bardzo wilgotne przez, co długo zachowując świeżość, orzechy i otręby nadają cudownie orzechowego smaku. Mają one odrobinę innej konsystencję niż jakiekolwiek(...)inne muffinki. Dość ciężkie i sycące z cudownym posmakiem kwaśnego rabarbaru. Na bazie tego przepisu robiłam również muffiny z dodatkiem malin, truskawek i borówek amerykańskich , pomarańczy i wszystkie smakują również wybornie, polecam gorąco! A może spróbujecie muffinki z dynią ? Print Muffinki z rabarbarem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Muffinki z rabarbarem, pyszne. Course Desery Cuisine

SprawdzonaKuchnia.pl
MUS RABARBAROWY 111

rabarbarowy do ciasta i tortu. Mus z rabarbaru to lekki, orzeźwiający krem z rabarbaru, o kwaskowatym smaku, bardzo zbliżonym do smaku cytryny. Dlatego ilość cukru w tym musie zależy od tego jak kwaśny macie rabarbar. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki: 400 g świeżego/mrożonego rabarbaru, różowej/czerwonej części 60-80 g cukru trzcinowego lub więcej, do smaku(...)soku z cytryny (opcjonalnie, do smaku) 8 g żelatyny (2 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody 200 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Ilość cukru zależy od tego jak kwaśny będzie rabarbar. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia. Umyty rabarbar kroimy w kostkę. Umieszczamy go w garnuszku i dodajemy cukier oraz wodę. Podgrzewamy na małym ogniu

Słodki Pomysł
Ciasto kefirowe z rabarbarem i kruszonką 116

Ciasto kefirowe z rabarbarem i kruszonką 💚 Miękkie, puszyste jak chmurka, słodkie - przełamane kwaśnym łabałbałem 😃🤤 Niedługo je na pewno powtórzę. Składniki na tortownicę ok. 24 cm: 4 pełne szkl. mąki pszennej 2 niepełne szklanki kefiru 3/4 szkl. oleju rzepakowego 1 pełna szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 3 duże jajka lub 4 małe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 200-250 g pokrojonego rabarbaru Kruszonka(...)stopni. Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia. Dodajemy kefir, olej i jajka. Mieszamy do połączenia składników. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Wrzucamy pokrojony rabarbar, lekko dociskami. Składniki na kruszonkę przecieramy między palcami. Posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika. Zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 h (aż wierzch będzie zarumieniony, a patyczek suchy). Sprawdź również

Czarnawisienka