rabarbar - 4427 przepisów (strona:216/296)

Nalewka zioła szwedzkie (skuteczna na wiele dolegliwości). 91

Składniki : 0,2 g szafranu 5 g mirry 5 g korzeni dziewięćsiłu 10 g aloesu 10 g kamfory 10 g korzeni arcydzięgla 10 g liści senesu 10 g korzeni rabarbaru 10 g manny 10 g teriaku ( drakiew ) 10 g korzeni kurkumy 1,5 litra czystej wódki 40 % Sposób wykonania :   Z ioła wsyp do czystego 2 l słoja, zalej wódką

Przepisy i porady kulinarne
Racuchy z jabłkami z przepisu babci 105

pszennej zamiast gryczanej, a w różnych regionach mają nieco inne nazwy i podaje się je z innymi dodatkami – na przykład z powidłami. Również do ciasta – zamiast jabłek – można dodawać rabarbar lub śliwki. Na Podlasiu racuchy są jedną z potraw podczas wieczerzy wigilijnej. Racuchy robi się także na wytrawnie – na smalcu i podaje z kwaśną śmietaną. Ja najbardziej lubię racuchy

smakowitehistorie.com
Racuchy z jabłkami z przepisu babci 135

pszennej zamiast gryczanej, a w różnych regionach mają nieco inne nazwy i podaje się je z innymi dodatkami – na przykład z powidłami. Również do ciasta – zamiast jabłek – można dodawać rabarbar lub śliwki. Na Podlasiu racuchy są jedną z potraw podczas wieczerzy wigilijnej. Racuchy robi się także na wytrawnie – na smalcu i podaje z kwaśną śmietaną. Ja najbardziej lubię racuchy

smakowitehistorie.com
Kwiecień 153

Owoce : gruszki, rabarbar, mango, jabłka, czerwone pomarańcze. Warzywa : ziemniaki młode, papryka, marchew, cebula, kapusta młoda, karczochy, warzywa strączkowe, sałata lodowa, szparagi, smardze, szczaw, rzodkiewka, endywia, natka pietruszki, cykoria. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length

Coś bym zjadła
Szarlotka z budyniem i pianką 142

kiedyś podobną. Ciasto bardzo smakowało rodzince, dzieciaki były zachwycone bezową pianką. Jest lekko słodkie i delikatne w smaku. Składniki ciasta są trochę podobne do składników na Ciasto kruche z rabarbarem i pianką . Ciasto robi się łatwo, szybko i przyjemnie. Polecam! Składniki na dużą blachę 38 cm na 25 cm ale radzę robić w mniejszej, bo wyszło mi bardzo niskie, optymalna

moj przepis na
Drożdżowe bułki z cynamonową kruszonką 130

nutą   Puchate ciasto drożdżowe Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą      Drożdżowy wieniec cynamonowy, estoński kringel Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami   Drożdżowki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką   Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami   Drożdżowe bułki z cynamonową kruszonką Drożdżowe bułki z cynamonową kruszonką Proporcje na 9-12 bułek, forma o wymiarach

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem z zielonych szparagów 89

wraz z nią wiele owoców i warzyw, na które czekało się cały rok. Nasz blog w maju i czerwcu wzbogacił się o wiele przepisów z wykorzystaniem szparagów , truskawek i rabarbaru . Jednym z ostatnich przepisów kończącym ten sezon jest zupa krem z zielonych szparagów ugotowana na wywarze z młodej włoszczyzny. Ponieważ lubimy mięsne dodatki, podaliśmy ją z chipsem z boczku. Udostępnij

niecodziennikpary
Tarta cebulowa 284

Posypujemy pieprzem i świeżą pietruszką. Inne pomysły na tartę: Tarta ze szpinakiem i serem feta Korzenna tarta z jabłkami Tarta cieciorkowa z budyniem i gruszka Pełnoziarnista tarta z rabarbarem Pełnoziarnista tarta z porzeczką

Czarnawisienka
Dozwolone warzywa i owoce – dieta dr Dąbrowskiej 139

marchew seler pietruszka burak rzodkiew biała rzepa biała i czarna rzodkiewka korzeń chrzanu topinambur warzywa liściaste: sałaty: masłowa, roszponka, rukola, lodowa, rzymska i inne seler naciowy szpinak szczaw jarmuż rabarbar szparagi zielone i białe natka pietruszki szczypiorek koperek botwinka boćwina cykoria rzeżucha koper włoski kiełki świeże zioła: bazylia, oregano, majeranek itd glony morskie: wakame, nori, agar warzywa cebulowe: cebula (biała

Dorota Smakuje
[FOTO-POST] Wiosenny najazd na ogródek babci 103

będzie jeszcze papryka, pomidory, rzodkiewki, ogórki, marchew, pietruszka, aronia, jabłka, truskawki, agrest, maliny - ale nadal ich zbytnio nie widać...Za to, na uboczu ogrodu rozrastają się już kępy rabarbaru. Obawiam się, że przy kolejnej wizycie nie powstrzymam się i zerwę pierwsze cierpkie, czerwoniutkie łodygi...W końcu to tak szybko rośnie... ;) Pierwsze zbiory Pierwsza ogrodowa zdobycz w tym roku to młode

Gary Bez dna
Kokosanka z brzoskwiniami 122

przepis: do ciasta – bazy możecie dodać dowolne owoce, te świeże (szczególnie w sezonie np. truskawki, maliny, borówki, agrest), mrożone, z puszki, suszone, bakalie wszelakie, mak, kakao lub sezam. Rabarbar wraz z kawałkami dyni też świetnie zatopią się w cieście podkreślając jego smak. Ciasto kokosowe z brzoskwiniami i dżemem poleca się do popołudniowej kawy, rozmów wszelakich i miłych wieczorów SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Herbata korzenna 133

Osłodzić miodem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mrożona herbata grejpfrutowa → Smoothie pomarańczowo – dyniowe z imbirem → Kawa z czekoladą i bitą śmietaną → Koktajl mleczny z rabarbarem i nutką miety → Kawa z białą czekoladą i tahini

Oryginalny smak
Panna cotta z musem jeżynowym 76

Jeżyny umyć, przełożyć do rondelka. Zblendować. Dodać cukier, wodę. Wstawić na ogień i podgrzewać do powstania musu. Ostudzić i wyłożyć na śmietanę.  Wypróbuj również:  panna cotta z rabarbarem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania