Drożdżówki z rabarbarem i owsianą kruszonką

7
  • Drożdżówki z rabarbarem i owsianą kruszonką
  • Drożdżówki z rabarbarem i owsianą kruszonką

    Sezon rabarbarowy w pełni, czas zatem na wykorzystanie go do przygotowania drożdżowych bułeczek. Kwaskowaty, orzeźwiający rabarabar to idealny surowiec na wszystkie słodkości. Bułeczki są proste do przygotwania, wystarczy pocięte kawałki rabarbaru ułożyć na cieście. Dla koloru dodałam po jednej truskawce. Owsiana kruszonka to dodatkowa porcja błonnika. Bułeczki są mięciutkie i puszyste, świetnie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują. Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dodaj komentarz