nasz limit kaloryczny ma jakieś granice… Keto carbonara szparagowa Sezonowość produktów to nie lada wyzwanie Na szczęście jeszcze jakoś daję radę. Co prawda pomysłów na dania ze szparagami i rabarbarem mam już od groma i ciut ciut. Tyle, że nie nadążam ich realizować i wrzucać na bloga. A tu za rogiem już czekają inne produkty sezonowe, z których trza zrobić
Modern Cave Girlczerwiec to czas truskawek, rabarbaru i zielonych szparagów. Stąd szybkie, proste, ale pełne smaku wiosenno-letnie pęczotto z zielonymi szparagami i młodą cukinią. Cudownie kremowe, sycące, a za sprawą cytrusów rześkie i odświeżające. Mówię … Artykuł Wiosenne pęczotto z zielonymi szparagami i cukinią pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.memój ulubiony miesiąc na gotowanie - nowalijki, szparagi, rabarbar, tryskawki i botwinka! Zestaw, którym się karmię od rana do wieczora. A zupę z botwinką mogę jeść ciągle. Lekka, szybka w przygotowaniu, prosta i pyszna. Dziś przepis na moją ulubioną botwinkę. A gdybyście chcieli spróbować botwinki w innej odsłonie to polecam tę zapiekankę z ryżem i botwinką . Botwinka Składniki
Smaczny zeszytpraca, a ja robiłam toczka w toczkę- nie publikowałam. Jednak ten pomysł, to jest taki sztos, że po mojej niedużej modyfikacji śmiało mogę Wam polecić! Zróbcie przerwę od rabarbaru, poczekajcie na polskie, tańsze truskawki i weźcie w obroty suszone śliwki:) Składniki na 12 muffinek: 150g suszonych śliwek 100ml rumu 250g mąki pszennej 50g czarnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchnia w czekoladziesezon na szparagi ruszył pełną parą co oznacza jedno: jem je co najmniej dwa razy dziennie ;-), czekam na ten czas cały rok. Kocham szparagi! Większość osób teraz zadowala się rabarbarem lub truskawkami, ale ja czekam wciąż na te nasze polskie z gruntu, a zachwycam się szparagami. Moje ukochane to zielone, jakoś z białymi tak średnio mi po drodze
SMYKWKUCHNICzekałam na niego przez cały rok! Dla mnie maj jest miesiącem najbardziej wiosennym, pachnący konwaliami, rozśpiewany słowikami, smakujący racuchami z rabarbarem, zupą z pokrzywy oraz młodą kapustą. I to właśnie kapusta jest bohaterką dzisiejszego przepisu. Zapraszam na bigos z młodej kapusty z kiełbasą! W przygotowaniu młodej kapusty ważne, by jej nie rozgotować, inaczej wyjdzie nam papka o kapuścianym smaku
Obiad gotowyWYGRANIA: Zestaw soków firmy SADVIT opakowania szklane (sok z Maliny, żurawiny, aronii, czarnej porzeczki, czarnego bzu, aloesu, żurawiny, jabłko z truskawką, jabłko z pomarańczą, jabłko z rabarbarem oraz jabłko) oraz soki w opakowaniach bag in box 5l sok jabłko z mango, 1,5l sok z wiśni. sok jest wyprodukowany wyłącznie z całych owoców oraz owoców i warzyw metodą tłoczenia
Dziś Ja gotujeWarto sięgać po nasz sezonowy szczaw, bo jest łatwą do pozyskania bombą witaminową - zawiera dużo witaminy C, potasu, fosforu i wapnia. Niekorzystne działanie szczawianów (obecnych też w herbacie, kakao, rabarbarze czy szpinaku) można zminimalizować np. dodatkiem śmietany (lub innych produktów bogatych w wapń). Składniki : 300 ml fasoli białej pęczek szczawiu gałązka lubczyku 2 ząbki czosnku łyżeczka suszonego majeranku sól
Weekendy w domu i ogrodzieOwoce : truskawki, mango, agrest, czereśnie, rabarbar Warzywa : rukola, szczaw, botwinka, cebula biała i złota, sałata maślana, bób, karczochy, groszek. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://www.cosbymzjadla.pl/maj/&blog=http://www.cosbymzjadla.pl'; url=url.replace
Coś bym zjadłachwilę uderzy nas bogactwo warzyw i owoców i będziemy korzystać w tych dobrodziejstw, piekąc ciasta z truskawkami, rabarbarem, wiśniami i śliwkami. Zanim jednak to się rozkręci podaję Wam przepis na proste i przepyszne kruche ciasto z suszonymi morelami pod kruszonką. Morele do tego ciasto się gotuje w miodzie i wodzie, dzięki temu stają się miękkie, słodkie lepiące. Potem mieli się
Cooking for EmilySkładniki : 0,2 g szafranu 5 g mirry 5 g korzeni dziewięćsiłu 10 g aloesu 10 g kamfory 10 g korzeni arcydzięgla 10 g liści senesu 10 g korzeni rabarbaru 10 g manny 10 g teriaku ( drakiew ) 10 g korzeni kurkumy 1,5 litra czystej wódki 40 % Sposób wykonania : Z ioła wsyp do czystego 2 l słoja, zalej wódką
Przepisy i porady kulinarnepszennej zamiast gryczanej, a w różnych regionach mają nieco inne nazwy i podaje się je z innymi dodatkami – na przykład z powidłami. Również do ciasta – zamiast jabłek – można dodawać rabarbar lub śliwki. Na Podlasiu racuchy są jedną z potraw podczas wieczerzy wigilijnej. Racuchy robi się także na wytrawnie – na smalcu i podaje z kwaśną śmietaną. Ja najbardziej lubię racuchy
smakowitehistorie.compszennej zamiast gryczanej, a w różnych regionach mają nieco inne nazwy i podaje się je z innymi dodatkami – na przykład z powidłami. Również do ciasta – zamiast jabłek – można dodawać rabarbar lub śliwki. Na Podlasiu racuchy są jedną z potraw podczas wieczerzy wigilijnej. Racuchy robi się także na wytrawnie – na smalcu i podaje z kwaśną śmietaną. Ja najbardziej lubię racuchy
smakowitehistorie.comOwoce : gruszki, rabarbar, mango, jabłka, czerwone pomarańcze. Warzywa : ziemniaki młode, papryka, marchew, cebula, kapusta młoda, karczochy, warzywa strączkowe, sałata lodowa, szparagi, smardze, szczaw, rzodkiewka, endywia, natka pietruszki, cykoria. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length
Coś bym zjadła