rabarbar - 4427 przepisów (strona:220/296)

Białkowiec z kokosem 136

kokosowe oraz mąki (ziemniaczaną i pszenną) wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlewamy wystudzone masło oraz esencję waniliową i kończymy miksowanie.  Przepisy na proste ciasta: Ciasto z rabarbarem , Placek ucierany z truskawkami , Ciasto cytrynowe Tak przygotowane ciasto na białkowiec wlewamy do keksówki wysmarowanej masłem lub do formy silikonowej. Ciasto pieczemy ok. 45 - 50 minut w temperaturze

Korniszonki
Białkowiec z kokosem 121

kokosowe oraz mąki (ziemniaczaną i pszenną) wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlewamy wystudzone masło oraz esencję waniliową i kończymy miksowanie.  Przepisy na proste ciasta: Ciasto z rabarbarem , Placek ucierany z truskawkami , Ciasto cytrynowe Tak przygotowane ciasto na białkowiec wlewamy do keksówki wysmarowanej masłem lub do formy silikonowej. Ciasto pieczemy ok. 45 - 50 minut w temperaturze

Gotujemy i jemy
PROSTE CIASTO UCIERANE Z MORELAMI (NA OLEJU) 113

ciasto posypałam cukrem pudrem, ale osobiście wolę je bez lukru, pudru i innych słodzików. Do ciasta wykorzystałam kilka dojrzałych moreli, ale pysznie smakuje z jabłkami, wisniami, agrestem, porzeczkami czy rabarbarem.  Polecam! Składniki: (na tortownicę 25cm) 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej  4 całe jajka 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 op. cukru waniliowego (16g) 2 łyżeczki proszku

Walijskie Pichcenie
Jabłecznik z bezą 125

moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszną odsłonę tego ciasta np: Szarlotka piernikowa , Szarlotka pomarańczowa , Szarlotka z bitą śmietaną , Szarlotka nowojorska , Szarlotka z dynią , Szarlotka z truskawkami , Szarlotka z rabarbarem , Szarlotka cytrynowa , Szarlotka sypana itd. Dzisiaj zapraszam po pyszny przepis na Jabłecznik z bezą. PRZEPIS NA JABŁECZNIK Z BEZĄ Składniki na jabłecznik z bezą: ciasto: 40 dag mąki 150g cukru

Dorota Smakuje
Ciasto drożdżowe z owocami 149

ciasto drożdżowe ze owocami jest prosty i bardzo uniwersalny, wystarczy tylko ułożyć na wierzchu ciasta ulubione owoce, nawet rozmrożone. Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, a może z drożdżowe rabarbarem? Albo z  jabłkami? Nie ma problemu, to ciasto smakuje zawsze i wszystkim, ale najbardziej lubią je dzieci. Chociaż drożdże bywają kapryśne i nie zawsze ciasta zachowują się tak, jak podano

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 126

Dziś mam dla Was kruche ciasto, śliwki i budyń - tak po prostu, bez udziwnień ale za to pysznie. To ciasto robię także często w wersji z jabłkami, albo rabarbarem, zawsze smakuje wybornie. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche

Cynamonowe szczęście
Ciasto jogurtowe 135

drożdżowe – jest puszyste, mięciutkie i świetnie trzyma dużo owoców i kruszonki. Od drożdżowego różni się tylko jednym: czasem przygotowania! Na Ciastkożercach pojawiło się już kiedyś z rabarbarem . Jedyne zastrzeżenie jakie mam do tej rabarbarowej wersji to wielkość blaszki. Bo wiecie, prawda jest taka, że ja szanuję ciasta z odpowiednią proporcją kruszonki do buły ;) Na dużej blaszce jest idealnie. Blaszka

Ciastkozercy
Bardzo chrupiąca granola z kaszą gryczaną i kakao 97

kombinować z ich proporcjami wedle naszego uznania. Zapraszam do wypróbowania również tych przepisów na granolę: – błyskawiczna granola z patelni – domowa granola orzechowa – domowa granola z rabarbarem – granola jabłkowa z orzechami – domowa granola waniliowa Składniki: – 300g płatków owsianych (bezglutenowych) – 120g orzechów włoskich – 100g kaszy gryczanej – 60g wiórków kokosowych – 30g nasion chia

Be Fit Be Strong
Placek ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka 176

Ciasto ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne ciasto latem pieczone jest z malinami, borówkami czy jeżynami. Jesienią natomiast ciasta ucierane na Podkarpaciu piecze się przede wszystkim ze śliwkami. Ciasta z owocami można oprószyć cukrem pudrem, ale częściej piecze się

Trzeci talerz
Winnice Małopolski – dzień drugi z wyjazdu, zapraszam na wycieczkę 99

Blanc 2018 – białe wytrawne wino, o intrygujących, świeżych aromatach i pikantnej kwasowości, zrobione w całości z odmiany Seyval Blanc, Rose 2018 – różowe, wytrawne wino, o intensywnym aromacie rabarbaru i poziomek, zrobione z odmiany Marechal Foch . Wino to zostało nagrodzone Srebrnym Korkiem w poznańskim konkursie SPOT. Zoya 2017 – czerwone, wytrawne wino , pachnące jeżynami i wędzoną śliwką, w smaku

Kuchnia na wzgórzu
Biszkopt ze śliwkami i bitą śmietaną + film 127

doskonała propozycja na deser lub podwieczorek. Prostota wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków. Biszkopt przygotowuje się bardzo prosto a najlepiej smakuje dodatkiem ulubionych, kwaśnych owoców np. śliwek, rabarbaru, jabłek lub czarnych i czerwonych porzeczek, które świetnie będą komponować się ze słodką śmietaną i czekoladą.     składniki na tortownicę 26 cm 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu

Smakowite Dania
Drożdżówki z agrestem i kruszonką 147

zawijańce z dżemem rabarbarowym   Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami   Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami   Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami   Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką   Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Dyniowe ślimaczki drożdżowe Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Drożdżówki z agrestem i kruszonką Czas przygotowania: około 120 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania