czyli mój debiut na degustacji Distillers Limited Food pairing to nic innego, jak łączenie smaków. Tak oczywiste, jak czekolada z maliną, ale i nietuzinkowe, jak czekolada z pieprzem. Pole do kulinarnych eksperymentów, odkrywania nowych smaków i podejmowania wyzwań. Zacznijmy jednak od początku. Nie piję whisky. Absolutnie. Nie lubię. Dziwię się, że komuś to smakuje. Jej koneserem jest Mąż (przy okazji kolejne potwierdzenie poglądu, że przeciwieństwa się przyciągają). To właśnie Mąż puścił plotkę, że kulinarn... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...