Pyszne, słodkie połączenie owoców z mięsem to jest to co smakuje mi od dawna. Do tego odrobina chrupkości innych warzyw i dużo prażonych pestek słonecznika. Skusiłam Was na sałatkę? Koniecznie spróbujecie! Składniki : * podwójny filet z kurczaka * przyprawa do kurczaka * puszka ananasa * puszka kukurydzy * 6 ogórków konserwowych * czerwona papryka * szklanka pestek słonecznika * sos : łyżka majonezu, mały jogurt grecki, 2 ząbki czosnku
Magiczne Życie Martypowstałym podczas smażenia smakiem sosu. Danie wykładamy na talerz, ozdabiamy go roszponką i jemy. Smacznego! Możemy też urozmaicić przepis, dodając do niego oliwki, pomidory w puszce i zioła (bazylia, zioła prowansalskie). Wszystko dusimy, do momentu aż pomidory zmiękną i dodajemy makaron. Dla mnie, jako miłośniczki pomidorów w każdej postaci, ta opcja jest co najmniej równie pyszna, jak wersja bez pomidorów
Taste Of My Daycienkie pyszne ciasto! Składniki na ciasto, trzy pizze o średnicy 25-30 cm : 5 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki letniej wody 3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1 i ½ łyżeczki soli Nadzienie: 5 dag chorizo 25-30 dag sera żółtego do starcia zielone oliwki liście świeżej rukoli 10 dag pieczarek Sos pomidorowy
Apetyczna babeczkaziołami, to danie pyszne, proste i eleganckie w formie. Ciasto filo jest bardzo chrupiące (nie zapomnijcie więc podać gościom serwetki, gdyż cygara będą się kruszyć), a nadzienie przyjemnie słone, co tworzy z tego dania idealną przekąskę do piwa (nie jest to tradycyjne połączenie, ale jakże udane;) Jeszcze lepiej będą smakować, gdy podacie je z sosem z pieczonych pomidorów - subtelna
Chilli Czosnek i Oliwanaprawdę pyszne. Możecie użyć do ich przygotowania, również gotowego Pesto. Pesto, które przygotujecie z proporcji podanych w przepisie starczy Wam na znacznie większą ilość roladek, ale można je śmiało przechować w lodówce, gdyż długo zachowuje świeżość. Roladki z czerwonym i zielonym pesto: Składniki: 4 kotlety ze schabu ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka
Mania GotowaniaNiestety mimo, że był pyszny, to też dość tłusty. Postanowiłam przygotować danie w wersji odtłuszczonej. W sam raz na obiad lub lunch do pracy. Ja w tym momencie jestem w Jachrance i będę kibicować znajomym blogerom w Finale Blogerchef. Miłego weekendu! Składniki: 2 woreczki białego ryżu 250 g mieszanki chińskiej (mrożona) 2 jajka sól, pieprz sos sojowy 2 łyżki oleju
Pasja Smakuwegetariańską! Banalnie prosta, zabójczo pyszna - polecam :] FASOLA CZERWONA A'LA PO BRETOŃSKU /przepis własny;/ na 2-3 porcje 200g czerwonej fasoli 2 czerwone cebule 2 - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 500ml domowego przecieru pomidorowego * słoik pomidorów lekko przesmażonych Pudliszki** 3-4 szklanki bulionu warzywnego olej z pestek winogron pieprz chili w płatkach suszona bazylia sos sojowy do smaku
W kuchni Karmel-itkipół godziny z udziałem pysznej, świeżej ryby. I to przy małym nakładzie pracy - tak lubię. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb i chętnie ją przyrządzam właśnie tak. Wystarczy trochę dodatków aromatyzujących i na blachę. Po prostu a wychodzi coś genialnego. Oczywiście jeśli ktoś woli może sobie taką rybkę usmażyć - pstrąg z chrupiącą skórką i sosem kurkowym to też niebo
Smaczna Pyzazawsze wychodzi pysznie. I daje dużą satysfakcję :) Niektórym sushi kojarzy się wyłącznie z surową rybą. Ja robiąc domowe sushi nigdy takiej ryby nie używam. Nie mam pewności, że ryba, którą kupuję jest super świeża i mi nie zaszkodzi. Za to świetnie sprawdzają się ryby pieczone, wędzone, puszkowane. Polecam łososia teriyaki , łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym czy paluszki surimi
Zawsze głodna!Witajcie :) Zapraszam na pyszne zapiekanki z bułek U , moje dzieci zażyczyły sobie dzisiaj taki obiad :) w sumie to i mi się przejadło to świąteczne czy sylwestrowe jedzenie(...)łyżek ketchupu -- razem wymieszaćWykonanie :Do każdej bułki włożyć : ser żółty i kiełbaskę.Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor ( około 5/ 10 minut )Po upieczeniu posmarować sosem majonezowo - ketchupowym .Do takiej zapiekanki można dodać : sałatę, ogórka, oliwki co lubicie .Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipyszne, proste, aromatyczne i bardzo szybkie danie obiadowe inspirowane Grand Prix Chin. Inspiracja Filozofia smaku . Wieprzowina smażona z brokułami Składniki: 1 brokuł podzielony na różyczki 1 łyżka oleju arachidowego 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru 1 drobno posiekana papryczka chili 500 g wieprzowiny (u mnie schab) 2 łyżki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki jasnego sosu
Kulinarne przygody GatityPyszna prosta i mega orzeźwiająca sałatka. Zwykłą bazylię lubię choć bardziej smakuje mi oregano, ale za to bazylia cytrynowa dla mnie jest rewelacyjna, szczególnie do deserków. Polecam też smoothie truskawkowo-bananowe również z dodatkiem bazylii cytrynowej. składniki: 300 g arbuza bez skóry 300 g truskawek kilka listków bazylii cytrynowej 3 łyżki sosu balsamicznego 1 łyżka miodu
Monia miesza i gotujenich stworzyć pyszne dania na każdą okazję. Dziś chcialabym Wam zaprezentować bardzo eleganckie danie, które przyrządza się w mniej niż 15 minut (jeśli wcześniej rozmrozicie krewetki). Idealnie nadaje się na romantyczną kolację, rodzinny obiad czy spotkanie w gronie znajomych. Do jego wykonania można oczywiscie użyć normalnego makaronu, jednak polecam czarny, który pięknie kontrastuje z jasnym sosem i różowymi krewetkami
Zawsze głodna!cydrem, otrzymany sos dolewamy do gruszek ostudzoną kaczkę nadziewamy gruszkami, jeśli zostaną- wkładamy je razem z kaczką do rękawa i wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika. pieczemy około 30 minut podajemy z fasolką szparagową lub pure z ziemniaków i selera Smacznego!! P.S. Zamiast całej kaczki, możecie użyć tylko udek lub piersi:) będą tak samo pyszne
Luźna Kuchniakuskus i pyszny, lekki obiad lub lunch gotowy. Zielone warzywne curry Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 120 g zielonej fasolki szparagowej 350 g cukinii 1 fenkuł 3 małe kapusty pak choi 200 g bobu 1 zielona papryka 250 ml bulionu 3 łyżeczki zielonej pasty curry 1 puszka mleka kokosowego 2 łyżki sosu rybnego
Kulinarne przygody Gatityklasyczny tort, pochodzenia niemieckiego, chyba jeden z najbardziej popularnych na całym świecie. Z delikatnym, puszystym ciastem czekoladowym, bitą śmietaną i wiśniami. Jak dla mnie jeden z najlepszych tortów. Pyszny, nie za ciężki, nie za słodki, prosty w przygotowaniu, po prostu idealny. Tort Szwarcwaldzki Przygotowanie: Biszkopt: · 150 g masła(...)mąki ziemniaczanej · 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do przełożenie: · 300 g wiśni w sosie* · 3 kieliszki wódki wymieszanej z wiśniówką w proporcjach 2:1 · 1000 ml schłodzonej śmietanki kremówki
Mania Gotowaniawygląd. Szklaneczki z sosem i budyniem ostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ja nie wstawiałam ich do lodówki, ponieważ wolę takie desery w temperaturze pokojowej. Przed samym podaniem posypujemy budyń granolą lub innymi dodatkami. (Mnie już marzy się taki pudding z malinami czy truskawkami.) Teraz pozostało nam już tylko usiąść wygodnie w fotelu i delektować się smakiem tego pysznego deseru. Deser podbił
Ratunku obiadwyczarowałam coś równie pysznego jak wczorajsza słodycz, z tą różnicą, że dziś było bardziej sycąco. Truskawki z musem z białej czekolady składanki: 100 g białej czekolady 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 300 - 400 g truskawek do dekoracji groszki białej czekolady listki mięty lub bazylii wykonanie: 200 g truskawek miksujemy razem z cukrem pudrem na sos. Czekoladę
Przysmaki Karolki