pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:622/1162)

Paluchy drożdżowe z salami i serem 210

Wspaniała i pyszna przekąska dla małych i dużych smakoszy pizzy. Paluchy są lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Doskonale nadają się zarówno na kolację jak i na przekąskę na wycieczkę. Doskonałe na ciepło i zimno. Koniecznie wypróbujcie :) Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek

Smakołyki Asi
HOTEL BIAŁY KAMIEŃ HOTEL & MEDI SPA 182

kolację włoską, polską , grillową, która odbywała się w góralskiej chacie. Było pysznie i różnorodnie. Może trochę brakowało mi większej ilości owoców i deserów. Poza główną restauracją posiłki można zamówić w małej restauracji ala carte. Tu dania to prawdziwe arcydzieła. Pięknie podane i smakujące wyśmienicie, podobnie jak lody i ciasta. Restauracja a'la carte i bar. Chata góralska. Widok sprzed hotelu

WYSPA SZCZĘSLIWA
Puszyste placuszki na maślance 188

Jeśli szukacie przepisu na pyszne a do tego puszyste i szybkie placki, spróbujcie tego przepisu. Puszyste placuszki na maślance robi się naprawdę szybko. Mogą być podawane na wiele sposobów – z dżemem, owocami, posypane cukrem pudrem. Owoce możecie dodać również do samego ciasta, przed smażeniem placuszków. Nie wiem czemu, ale właśnie placki kojarzą mi się z wakacjami. Takie placki solo

Mieszam w Garnku
Meksykańskie pierogi empanadas 362

pikantne, z dowolnym nadzieniem. Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Pyszne z sosami i same. Sprawdzą się na każdej imprezie lub jako danie obiadowe. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach z nadzieniem z brokuła i mięsnym, ale nie z wołowiny a delikatniejszym, z kurczaka. Zapraszam! Przepisów na ciasto na empanadas jest wiele. Nie chciałam jedynie kruchych empanadas, bo wiedziałam

Mieszam w Garnku
Kalarepa- jak ją przyrządzić, jak przechowywać, co warto o niej wiedzieć? Sprawdzone przepisy na dania z kalarepy 247

układ trawienny. I co najważniejsze można z niej przygotować wiele pysznych dań! Uwielbiam łagodny, maślany i lekko słodki smak kalarepy. Możemy ją jeść na kilka sposobów: - na surowo- ja uwielbiam lekko skropioną oliwą i posypaną szczyptą soli - w zupie- idealnie sprawdza się w zupach typu krem - w cieście- sprawdzony sposób aby namówić dzieci do zjedzenia tego zdrowego warzywa :) - pieczona- można

Tradycyjna Kuchnia
Ogórki w cieście nadziewane kaszą i mięsem 136

danie? Czemu nie ! W takiej wersji jest bardzo sycący i pyszny. Śmiało może pełnić główną rolę na  talerzu :) Składniki: 70 dag zielonych ogórków 30 dag kaszy gryczanej 1 cebula biała 30 dag dowolnego gotowanego mięsa sól i pieprz do smaku świeży koperek olej do smażenia Składniki na ciasto: 12 dag mąki 2 jajka 4 dag oleju kilka łyżek wody

Tradycyjna Kuchnia
Gofry bez proszku do pieczenia 426

dodajemy mękę i mączkę ziemniaczaną i mieszamy do osiągnięcia jednolitego ciasta. Ciasto będzie dość gęste i klejące, dlatego do nakładanie przydadzą nam się dwie łyżki. Smażymy w gofrownic, w zależności od wielkości i rodzaju. U nas nakładaliśmy około 3 łyżek i smażyliśmy 3 minuty na średniej temperaturze. Gotowe, pyszne i chrupiące gofry. Jeżeli chcemy aby gofry były chrupiące, nie można

KasiaiKrzysiu.pl
Chrupiące ciasto piwne do kurczaka, lub ryby. 320

najpierw na sitko. Sitko nam się przyda do wyciągania. Ciasto jest gęste i jeżeli najpierw położymy rybę na koszyk to ona się w czasie smażenia do niego przyklei i ciężko będzie ją oddzielić nie psując panierki. Smażymy aż panierka osiągnie ciemno złoty kolor i gotowe, mamy pyszną chrupiącą panierkę. …Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Rożki z domowego ciasta francuskiego z dżemem albo jabłkami 676

efekt końcowy wynagrodzi Wam włożony wysiłek bo rożki są chrupiące, ciasto pięknie się rozwarstwia i zdecydowanie warto je upiec. Ja przygotowałam rożki w ramach wspólnej, cyklicznej akcji blogerów "Wypiekanie na śniadanie" , podczas której polecamy sobie nawzajem ciekawe przepisy na bułeczki, chleb albo jakieś słodkości nadające się na pyszne śniadanie. Dzisiejszy przepis pochodzi z książki "Francja na słodko

Smaczna Pyza
Śliwki zapiekane pod pistacjową kruszonką i Jabłkowo-cynamonowe crumble z imbirem 153

mamy piątek to mamy też słodkie na weekend! Dzisiaj nie będzie ciasta a deser. Bardzo prosty deser! Crumble to jeden z moich ulubionych deserów. Często pojawia się u nas z różnymi sezonowymi owocami: truskawkami, malinami, jagodami czy sliwkami. Wystarczy przykryć owoce kruszonką i zapiec. 15 minut i mamy pyszny ciepły deser. Co więcej można go dowolnie modyfikować nie tylko zmieniając

Pyry na Gaz
Tartaletki z figami 157

Wrzesień to czas na figi. Pyszne owoce, które idealnie odnajdują się zarówno w wytrawnych, jak i słodkich daniach. U mnie tym razem w postaci tartaletek, które nie tylko pięknie wyglądają, ale są również doskonałą przystawką. Nie tylko od święta     Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 figi 1 opakowania naturalnego serka kanapkowego 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka

Pasja Smaku
Racuchy z jagodami! 199

chciałby takiego śniadanka? Nie znam takiej osoby ;-) Pysznie! Od rana! Racuchy z jagodami: - 1/2 szklanki mąki tortowej - 3/4 szklanki mleka 2% - 1 jajo - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - kilka kropel soku z cytryny - masło do smażenia - słodzik lub cukier - jagody Z w/w składników robimy ciasto za pomocą miksera. Następnie dodajemy jagody. Smażymy na maśle na gorącej patelni. Podajemy od razu

SMYKWKUCHNI
Wiśniowa frużelina w trzech smakach (bez cukru) 255

gdyby nie drylowanie... Ale warto poświęcić trochę czasu bo efekt jest pyszny :) A zimą będzie cieszył jeszcze bardziej :) Chcąc zachować jak najwięcej walorów zdrowotnych nie dodałam cukru. Zastąpiłam go syropem z agawy i stewią, można dodać też miód. Przedstawiam więc wiśniową frużelinę, czyli wiśnie w żelu - idealne do ciast, gofrów, ciasteczek, deserów i herbaty. Żeby nie było monotonnie zrobiłam wiśnie

pyszne zdrowości
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 253

Pyszne drożdżowe bułeczki wypełnione truskawkami i rabarbarem. Można je zrobić z różnymi dodatkami: z jagodami, serem, samymi truskawkami lub budyniem. Na wierzchu można posypać kruszonką, ja posypałam tylko tartymi migdałami. Z podanych składników wyszło 12 bułeczek. składniki: ciasto 3 szklanki mąki u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 25 g świeżych drożdży 1 jajko

Monia miesza i gotuje
Quiche brokułowy z wędzonym łososiem 214

przygotowania kruchego ciasta na spód. Smakowita Pajda ponownie mnie zaskoczyła ponieważ ciasto z jej dodatkiem wyszło aromatyczne i bardzo kruche. Jeszcze nigdy nie udało mi się takiego zrobić. Idealnie pasuje do wytrawnych tart lub Quiche. Ja połączyłam je z brokułami i wędzonym łososiem. Całość świetnie się skomponowała i pysznie smakowała.” Czytaj więcej

Wiem co jem