miałem rację, twaróg się bardzo bardzo nadaje, quiche wyszło naprawdę pyszne, mieliśmy z Madzią doskonałą kolację. Teraz już przejdę do sedna, bez zbędnego przedłużania, bo dochodzi północ i muszę za moment iść spać. Wspomnę tylko, że za mąkę dziękuję (nie po raz pierwszy) sklepowi e-maka.pl . Przepis na ciasto jest tutaj . Ale jeśli się komuś nie chce tam sięgać to skopiuję
Marder&Marder ManufactureSzarlotka to chyba jedno z najpopularniejszych polskich ciast. Wbrew pozorom nie jest trudna w wykonaniu i nie jest bardzo pracochłonna. Ja mimo wszystko jeszcze ułatwiam sobie sprawę, skracając czas jej przygotowania do minimum :) Numerem jeden w mojej spiżarni oczywiście są gotowe jabłka na to pyszne ciacho :)! Składniki: 5 kg jabłek ½ szklanki octu 2 kg cukru Wykonanie: Jabłka pokroić w kostkę
Tradycyjna Kuchniaodgrzania a nawet dobre na zimno. W tym przepisie do ciasta wykorzystałam mąkę gryczaną, która jest bardzo zdrowa i bezglutenowa. Do jej charakterystycznego smaku z nutą goryczki doskonale pasuje świeży, krótko podsmażony na maśle szpinak. Do tego szynka szwarcwaldzka, żółty ser i odrobina gorgonzoli. Całość jest naprawdę pyszna a do tego zdrowa i pożywna. Atrakcyjny sposób podania sprawia, że jest
Milion Smakówbułeczki, uformowane na kształt mini chałek. Po upieczeniu z chrupiącą skórką. Pyszne! Do tego ten sezam - ahhhh :) Jak dobrze, że udało mi się kilka sztuk zamrozić, będą idealne na jutrzejsze śniadanie. Polecam! 'scali bread' Składniki: * zaczyn: - 1 szklanka mąki pszennej - 150ml wody - szczypta świeżych drożdży (wielkości ziarenka grochu) * ciasto właściwe: - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki oliwy z oliwek - 150ml
CookYourselftruskawki , truskawki – wreszcie je mamy! Teraz będziemy szaleć ;) Ciasto jest niesamowicie delikatne … mięciutkie i rozpływa się w ustach! Każdy jego kęs sprawia , że nasze kubki smakowe szaleją z rozkoszy ( ajj , ale to zabrzmiało :D ) Delikatny biszkopt … kremowy budyń … soczyste truskawki zatopione w galaretce – tak ; było pyszne!!! Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkosernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować masę serową wlać do ciasta kruchego i poukładać w truskawki piec w 200C około 45-50 minut, sernik zostawić po upieczeniu w uchylonych drzwiczkach na 30 minut sernik dopiero wyjąć z blaszki jak będzie dobrze wystudzony sernik z truskawka jest obłędnie pyszny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwersji z karobem, który ma lekko karmelowy posmak. Ciasteczka są pyszne, kruchutkie, bardzo maślane, lekko karmelowe, no i zdrowe: bez pszenicy, bez cukru. Wersji tych ciasteczek bywało już u nas sporo, zamiast karobu można oczywiście dodać kakao. Można wykorzystać kawałki czekolad np.z jajek niespodzianek, które wwałkowujemy w ciasto (po upieczeniu super chrupią). Na co tylko mamy ochotę. Polecam, ciasteczka można
Smaczne Zdrowejest bardzo klejąca, ale właśnie taka ma być:) Łyżką nabierać porcje ciasta, po czym delikatnie zlepiać je rękoma w kulkę i ułożyć w silikonowej foremce na muffinki. Posmarować resztą maślanki i posypać odrobiną cukru. Piec ok. 20 min w temp. 200st. Ostudzić i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem. Pyszne babeczki znajdziecie również w ofercie TwojejCukierni.pl
Z miłości do słodkościpianę z białek, na 3-4 razy. Pierwszą można wymieszać z ciastem mikserem, pozostałe wymieszać delikatnie szpatułką. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół). Ostudzić w piekarniku. Posypać pudrem lub polać lukrem. A oto pieguski dziewczyn, które też piekły..i jak widać każdy piegusek wygląda pysznie..... SmacznaPyza Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Moje domowe kucharzeniemnie jak zawsze ciasto na weekend z tego co w lodówce zbywa - czyli coś słodkiego praktycznie z niczego. I tak dziś mam dla Was przepis na tartę , chociaż może to placek z serem i kremem? Jak zwał tak zwał wyszło pysznie. Czytaj więcej
Farmażonywykwintnych produktów. Smakuje - Świątecznie :) Słodki, z mnóstwem pysznych bakali. Chlebek z bakaliami Składniki: 3 jaja, 1/2 szklanki , 1 opakowanie cukru waniliowego, 3/4 szkl maki pszennej, 5 łyżek płaskich mąki zimniaczanej, 1 łyżeczka proszku do piecenia, 500 g bakalii ( gotowa mięszanka lub po trochu wszystkiego ) Ciasto: Jajak zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną
kolorowotorcikowotortownicę z plastykową pokrywką oraz szklaną paterę na której podałam ten pyszny tort. Tortownica ma specjalną powłokę z technologią non-stick która zapobiega przywieraniu i ułatwia wyjmowanie wypieków. Dołączona do kompletu przykrywka z rączkami ochroni je również wypieki przed wysychaniem, sprawdza się w przechowywaniu w lodówce ponieważ ciasto nie wchłania obcych zapachów oraz jest wygodna do transportu. Szklana
Ala piecze i gotujehibiskusa, na który przepis znajdziecie tutaj. Jagód mrożonych mam całe lodówkę, muszę je zacząć wykorzystywać. Ostatnio przygotowywałam pysznego skubańca również z jagodami. W tym roku zrobię również ponownie pyszną frużelinę jagodową , gdyż został mi tylko jeden słoiczek. Tarta jogurtowo-budyniowa z jagodami jest warta polecenia, Piotrek się nią zajadał ze smakiem. Składniki: - 150 g mąki pszennej - 100 g masła(...)jagody cukier, mięta Mąkę przesiewamy do misy robota, wsypujemy cukier i szczyptę soli, mieszamy składniki hakiem robota, dodajemy posiekane zimne masło, oraz żółtko, szybko za pomocą haka robota zagniatamy ciasto. Ciasto można przygotować ręcznie na stolnicy siekając i łącząc składniki. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni góra/dół. Ciasto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżki miodu 1 szklanka cukru 50 g margaryny Wykonanie: Roztop w rondelku miód, margarynę oraz cukier. Wystudz i połącz ze pozostałymi składnikami w robocie lub ręcznie. Podziel ciasto na trzy równe części . Rozwałkuj, piecz każdy blat osobno, w okrągłej tortownicy około 15 minut. To będzie zależało od piekarnika. Sprawdzaj! Temperatura nie wyższa niż 180 stopni. Masa(...)łyżek margaryny -2 łyżki cukru -1 łyżka wody -3 łyzki kakao - Tablerone Fruit/Nuts oraz Tablerone mleczna z nugatem migdałowym i miodem – jako dodatek do polewy i jako pyszna chrupiąca posypka i dekoracja -garść zblenderowanych orzechów włoskich Wykonanie: Gotujemy mleko z cukrem i cukrem waniliowym, kiedy zaczyna wrzeć dodajemy kaszę manną . Intensywnie mieszamy, aby uniknąć powstania grudek. Jeśli takowe się
Z Kuchni Do Kuchnibardzo przyjemna w smaku, taka prosta, ale czasem te najprostsze rzeczy są najlepsze. Szybko się ją robi, jeszcze szybciej zjada, polecam przede wszystkim teraz, póki nie ma jeszcze owoców, pyszna z mlekiem.. 150g jogurtu naturalnego 150g oleju 3 jajka 200g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego skórka starta z 1/2 cytryny 175g mąki pszennej 100g mąki ziemniaczanej Do polania/posypania: czekolada(...)puszystą masę. Ucierając wlewamy olej, dodajemy cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Łyżką mieszamy sypkie składniki (obie mąki) do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy delikatnie ale dokładnie pianę z białek. Ciasto przelewamy do foremki z kominem (średnica 22-25 cm) i pieczemy w temperaturze 180st. C przez około 30-35 min do suchego patyczka. Wyjmujemy jeszcze ciepłą na talerz i polewamy/posypujemy
Z butelką mleczka w tle