jest sezon na jagody, to warto je zamrozić, a później przygotować z nich szarlotkę. Przepis ten jest dość stary, ale sprawdzony. Jagodowa szarlotka jest naprawdę pyszna. Składniki: Ciasto: 1 kostka masła 4 żółtka 3 szklanki mąki krupczatki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 1 cukier wanilinowy 2-3 łyżki
Pyszności Słodkościbuciorów. Dlatego też wczorajsza aura popsuła mi humor, a dziś skutecznie poprawiałam go zakupami i... jagodziankami :-) Kiedyś już jagodzianki prezentowałam, dzisiejsze jednak wykonałam wg innej receptury. Wyszły równie pyszne, a ciasto było fajnie puchate :-D Cały czas mam jednak problem z ich zawinięciem, tak aby się nie rozkleiły i nie puściły soku. Jeśli ktoś z Was zna na to sposób
peggiwkuchniKolejny przepis na muffinki. Pyszne puszyste ciasto, którego słodycz łamią kwaskowe porzeczki - po prostu pycha :-) Muffinki z porzeczkami MUFFINKI Z PORZECZKAMI Na 12 sztuk: 225g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 50 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 50 g roztopionego masła
peggiwkuchnigrubą warstwą kajmaku, czekoladą i dekoracją z migdałów. Jeżeli nie uda Wam się kupić kajmaku, wystarczy przed 2 godziny gotować we wrzącej wodzie puszkę ze słodzonym mlekiem skondensowanym. Ciasto jest pyszne, a równocześnie bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam! Scroll down for recipe in English Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą (12 porcji, blaszka 40x25cm) Składniki: podpieczony kruchy spód
karmelowyJeśli lubicie tak jak ja szarlotki z dużą ilością jabłek to mam dla was łatwy i pyszny przepis. Ciasto dobrze się kroi i każdy kawałek zachowuje ładny kształt i się nie rozsypuje. Dobrze smakuje również na ciepło z bitą śmietaną i lodami. Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 200 g masła 1 jajko 3 żółtka
Ala piecze i gotujezrobić ich z mąki graham-żeby było zdrowiej,okazało się to naprawdę fajnym pomysłem,użyłam mąki Szymanowskiej z pełnego przemiału bo jest najlepsza polecam bo sa naprawdę pyszne.... Składniki: Ciasto: - 1,5 szklanki mąki graham t 1850(ja używam Mąki Szymanowskiej) - ok. 0,5 szklanki maki pszennej - 2 jajka - 1,5 szklanki wody -1,5 szklanki mleka - 2 łyżki
Swojskie jedzonkoBardzo lubię pączki hiszpańskie, u mnie znane bardziej jako gniazdka. Pyszne parzone ciasto z tonami lukru, palce lizać. Zbliżający się Tłusty Czwartek zmotywował mnie do zrobienia pączków hiszpańskich w domu. Użyłam margaryny bezmlecznej i samych żółtek, aby starszy synek także mógł je jeść. Jedyny minus to taki, że nie miałam szprycy do ciast i kształt pączków nie wyszedł rewelacyjny
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniezrobić tak, jak mu będzie wygodniej). Wierzch polać polewą czekoladową. Przed podaniem ciasto powinno spędzić kilka godzin (najlepiej całą noc) w lodówce. A tutaj dowód na to, że ciasto jest pyszne, moja córka asystowała przy fotografowaniu i nie mogła się doczekać, kiedy skończę zdjęcia, tak bardzo chciała już ten kawałek zjeść:D Nie wiem dlaczego, ale jej właśnie ta porcja
6nieboczekolada się rozpuści. Odstawić na chwilkę do przestudzenia, następnie wylać masę czekoladową na masę z ciastek. Obsypać świeżymi malinami, lekko je przydusić. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Ciasto było pyszne, dziękuję Arlette
Kuchnia PokoleńSylwestrowy hit moich pociech czyli pyszne, wilgotne ciasto z buraczaną wkładką. Dzieci były zachwycone. Ja lekko zawiedziona ponieważ dzięki pieczonym burakom miało być czerwone w środku... ehhh... Mówi się trudno. Widać czerwone ciasto wyjdzie mi tylko ze sztucznymi barwnikami. Grunt, że ciasto jest bardzo smaczne, miodowe z buraczkowym posmakiem :) Przepis znowu z "Warzywa". Baba buraczana
Dzieje kuchennej WiewiórySylwestrowy hit moich pociech czyli pyszne, wilgotne ciasto z buraczaną wkładką. Dzieci były zachwycone. Ja lekko zawiedziona ponieważ dzięki pieczonym burakom miało być czerwone w środku... ehhh... Mówi się trudno. Widać czerwone ciasto wyjdzie mi tylko ze sztucznymi barwnikami. Grunt, że ciasto jest bardzo smaczne, miodowe z buraczkowym posmakiem :) Przepis znowu z "Warzywa". Baba buraczana
Dzieje kuchennej Wiewióryminut, nie dłużej ponieważ nie powstanie nam rosa :) ja trzymałam dłużej i rosa na moim cieście była na wagę złota :) No i oczywiście polecam wam przepis :) ciasto jest PYSZNE! Muszę się pochwalić iż na walentynki dostałam piękny duży bukiet żywych kwiatów i czekoladki :D smacznie było
W Moim Magicznym Domużurawiny. Niestety po zrobieniu moim zupełnie nieobiektywnym zdaniem fajnej sesji ciasto zniknęło bardzo szybko. Wieczorem chciałam zrobić wpis. Zaglądam do aparatu, a tam nie ma karty! Na szczęście ciasto było pyszne szybko
Polska ZupaPyszne wilgotne ciasto o pięknym pomarańczowym kolorze i mandarynkowym zapachu. Wilgotność zachowuje przez kilka dni i jest wciąż mięciutkie. Przepis znalazłam w internecie i skorzystam z niego jeszcze nie raz, ponieważ ciasto znalazło uznanie w mojej rodzinie. Składniki: 250 g puree z dyni (ok. szklanki) 200 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy skórka starta z 2 mandarynek
talerz przyjemności