Niezwykle delikatny torcik, z lekkim musem z białej czekolady, na puszystym biszkopcie z poziomkami i galaretką. Smaczna odmiana po sernikach na zimno ;) Nie jest pracochłonny, ani nawet czasochłonny ;) Gwarantuję, że Was zachwyci :) Ktoś się skusi? :) Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki oleju
Domowa cukiernia EwyPuszysty biszkopt i niebanalna masa: serowo ryżowa tworzą wyśmienite ciasto na różne okazje a owoce są kropką nad "i "Deser na ciepłe dni. Składniki: Ciasto: 3
Wanilia i KardamonSernik na zimno z dodatkiem trzech rodzajów czekolady. Kremowy, puszysty, rozpływający się w ustach. SKŁADNIKI: (na tortownicę 28cm, blachę 24x24cm) 1/2 masła 1 szkl cukru pudru 1 kg twarogu sernikowego (u mnie President) 9 łyżeczek żelatyny 3/4 szkl zimnej wody 600 ml śmietanki 30% 100g czekolady gorzkiej (ja akurat nie miałam więc dałam mleczną+4 łyżki kakao) 100g
Kto ugości moich gości?Masę makową już ostatnio zrobiliśmy, to teraz pora ją wykorzystać! A najlepiej wykorzystać do pysznego ciacha! Albo sernika z makiem … albo np. takiego jak dziś! Niesamowicie puszyste … delikatne … miękkie ciasto ucierane z fantastyczną masą makową jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta! Do kawy … do kakao … do ciepłej herbatki – gwarantuję , że każdy z przyjemnością
Ostra na SłodkoSernik pieczony z likierem kokosowym na ciasteczkowym spodzie. Delikatny, puszysty i bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu polecam :) Składniki : Na spód: Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka
Wypieki UliLekki i puszysty piankowy tort Wenus. Raczej znany i dość popularny sernik na zimno Wenus dzisiaj w roli tortu urodzinowego. Ciasto: Jasny biszkopt z 6 jajek + ciemny kakaowy z 4 jajek (wg dowolnego przepisu) Masa serowa: 50 dag białego sera 4 opakowania galaretki cytrynowej 5 szklanek gorącej wody 1 litr śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżem brzoskwiniowy
Praktyczna plJajko ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. W tym czasie rozpuścić masło i posiekaną czekoladę ciemną i mleczną. Do jajek wsypać mąkę, wymieszać. Wlać masło z czekoladą, zmiksować tylko do połączenia składników. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 15-20 minut. Ostudzić. Żelatynę do sernika namoczyć w zimnej wodzie. Serek(...)czas miksując. Na końcu dodać ubitą śmietanę, delikatnie połączyć łyżką. Spód ułożyć w szczelnie zamkniętej formie lub obręczy. Wyłożyć sernik, wyrównać powierzchnię. Zamrozić. Przygotować mus karmelowy: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Żółtka i 45 g cukru ubić na puszystą, jasną masę. Pozostały cukier skarmelizować. Gdy nabierze dość głębokiego, brązowego koloru, dodać masło, wymieszać. Zdjąć garnuszek z palnika. Dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTaki miał być. Cytrusowy, lekko cierpki, ale jednocześnie słodki z wyczuwalną nutą wanilii. I taki wyszedł. Kremowy, bardzo puszysty, ktoś nawet powiedział, że przypomina sernikowe lody. Bez polewy, naturalny, po prostu sernik tylko cytrusowy. Składniki (na tortownicę 26cm): masa serowa 1kg twarogu półtłustego 200g serka mascarpone 2 łyżki śmietanki 36% 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru
Raj dla PodniebieniaSerniki u mnie na blogu pojawiają się dość często , a mimo to nie było jeszcze na nim zwykłego , klasycznego wiedeńskiego. Puszysty , a zarazem kremowy ser … mięciutki , wręcz rozpływający się w ustach. Oblany białą czekoladą …. Każdy z przyjemnością skusi się na dodatkowy kawałek – gwarantuję! A sernik wiedeński jest wspaniałym pomysłem na nadchodzące Święta! SKŁADNIKI: * ser biały(...)budyń waniliowy z cukrem – 2 op * skórka cytrynowa – 1 łyżka * bułka tarta – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką , puszystą masę. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Wsypujemy budynie , bułkę tartą i skórkę cytrynową. Ucieramy , a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony wcześniej ser. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy
Ostra na SłodkoSernik to najlepsze ciasto na świecie, zawsze się udaje i za każdym razem wychodzi pyszny. Tym razem upiekłam sernik na herbatnikach z alkoholową nutką. Wyszedł aksamitny i rozpływający się w ustach. Idealny na podwieczorek i na różne imprezy. Polecam. Potrzebujemy: Na masę serową: 5 jajek pół szklanki cukru 15 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe(...)pół litra mleka każdy ) 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka ) 1 puszka masy krówkową o smaku advokata ( 460 g ) około pół szklanki ajerkoniaku ( advokata ) Dodatkowo: 14 dag herbatników Wykonanie pysznego sernika: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę, następnie dodajemy budyń w proszku, masę krówkową i ser, dokładnie
IzabelawkuchniNiemczech. Te tutejsze puszyste i lekkie nie mogą się równać z naszymi ciężkimi i ,,konkretnymi,, ;) Z ostatniej wizyty w Polsce przywiozłam sobie wiaderko twarogu z Biedronki właśnie na jego bazie powstało to ciasto. Wiem, że prawdziwy ser a ten gotowy do serników to dwie różne rzeczy, ale jestem w 100% zadowolona z efektu. Sernik tylko nieznacznie opadł nie tracąc
Tagebuch po polskuuwielbiam, ale zdecydowanie za rzadko taki przygotowuję. Najczęściej serniki piekę. Muszę się poprawić. Już mam kilka nowych pomysłów. Nie ukrywam, że sernik wychodzi bardzo pyszny. Taki inny niż pieczony. Tym razem postanowiłam przygotować go na puszystym biszkopcie i udekorować bardzo słodkim kajmakiem i małymi herbatnikami. Wyszło i pięknie i pysznie i aż miło było patrzeć gdy proszono
Izabelawkuchnicoś w tym jest... jednak :) Czasami, zwłaszcza w gorące dni, chciałoby się zjeść coś lekkiego, orzeźwiającego jednak aby był to sernik. Czy można to jakoś pogodzić? Myślę, że ten przepis jest idealnym rozwiązaniem tego problemu. Ciasto jest delikatne, puszyste i wspaniale orzeźwia - niemal rozpuszcza się w ustach. Jednocześnie dzięki biszkoptowi i prawdziwemu serowi możemy odszukać nutę tradycyjnego sernika :) Składniki
Świat SmakuSernik z mlekiem skondensowanym – dla smakoszy serniczków i nie tylko. Bardzo delikatny i puszysty, dotykający podniebienia sam rozpływa się w ustach. Prościutki w wykonaniu, a jaki smaczny. Potrzeba tylko kilku składników. Koniecznie wypróbujcie mój przepis, gwarantuję ,że to nie będzie wasz ostatni raz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z mlekiem skondensowanym – składniki: 1 kg twarogu z wiaderka
Olcia gotuje!Udała mi się Synowa. Złapała bakcyla i zaczęła piec. Sernik wychodzi Jej pyszny. Upiekłem wg Jej wskazówek i jest pyszny, lekki i puszysty. Składniki. 3/4 kostki Kasi 160-200 g cukru pudru 8 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie 1 laska wanilii 1 kg twarogu na sernik, mielonego
Kulinarny karnet Christophera