Dziś ciasto na poprawę nastroju dla wszystkich sernikowców. Tak- sernik równa się uśmiech, chociaż na chwilę ; ) Ten jest także miły dla oka i łączy dwa smaki- śmietankowy i czekoladowy. Niezwykle miękki, puszysty i słodki. Zapraszam Was do pieczenia i niezmiennie życzę dużo zdrowia! Trzymajmy się ! Składniki na kruchy spód: 300 g mąki pszennej 150 g margaryny cukier waniliowy(...)Przechodzimy do przygotowania sera. Składniki na sernik: 1 wiaderko sera gotowego ( 1 kg) 1 ½ szklanki cukru 3 jaja + 3 białka pozostałe od ciasta kruchego 3 łyżki kaszy mannej 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy Ser mieszamy z kaszą manną. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser i miksujemy. Dzielimy
Domowe ciastacukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki rodzynek pół szklanki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo: 50 dag lukrowanych pierniczków Wykonanie pysznego sernika z bakaliami: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy przyprawę do piernika i budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie(...)lukrowane pierniczki. Na pierniczki wylewamy masę serową. Uważamy, żeby pierniczki się nie przesuwały, ponieważ masa jest dość rzadka. Następnie na wierzchu masy serowej układamy pozostałe pierniczki. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin
Izabelawkuchnimakiem, łazanki z kapustą z grzybami, kremowy sernik czy piernikowe ciasteczka (i tu super patent- powstałe przy okazji robienia spodu do sernika! Świetna oszczędność czasu i super zajęcie dla najmłodszych), to kilka z tych potraw, które muszą znaleźć się na moim świątecznym stole, a jakie potrawy królują u Ciebie? 1. Sernik z piernikowym spodem, blaszka(...)porcji, przygotowanie 20 minut, pieczenie 1 godzina ciasto kruche: 600 g mąki Lubella Puszysta Krupczatka 300 g zimnego masła 200 g cukru pudru 50 g kakao 20 g przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja szczypta soli sernik: 1 kg sera twarogowego (mielony z wiaderka) 200 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru 1 opakowanie
Kraina Miodem PłynącaTaki pyszny sernik mi wyszedł. Aksamitna masa serowa, pysznie upieczone śliwki i aromatyczny cynamon, na koniec chrupiące migdały. Śliwki i cynamon to doskonałe połączenie. Sernik bez spodu z dużą ilością owoców to sernik idealny na podwieczorek. Dobrej niedzieli :) Potrzebujemy: Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 niepełna(...)każdy ) 15 dag masła lub margaryny Dodatkowo: około 50 dag śliwek 3 łyżki płatków migdałowych cynamon mielony według uznania Wykonanie pysznego sernika: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę przekładamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser i dokładnie miksujemy. 2. Do pieczenia
IzabelawkuchniWasze świąteczne menu, gotowe już? Moje cały czas się komponuje :-) Ostatnio np. testowałam taki mój pomysł... Sernik gotowany zmodyfikowałam dodając masę kajmakową i wyszło - nieskromnie powiem - genialnie! Delikatny w smaku, puszysty... słodzony idealnie będzie się nadawał na świąteczny deser... :-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera ( może być z wiaderka) 1 puszka masy kajmakowej 200 g masła 2 jajka(...)gorzkie). Następnie wysypujemy je na masę serową i odstawiamy całość do wystygnięcia, a następnie na kilka godzin do lodówki. Pyszny... P.S. Na blogu znajduje się też przepis na sernik gotowany z jabłkami
Czary - gary w kuchniMój ulubiony sernik (który w końcu doczekał się premiery na blogu), nie dość, że czekoladowy to na pysznym mleku skondensowanym, puszysty, lekki, przede wszystkim nie za słodki (serio!), rozpływający się w ustach i naprawdę przepyszny! Jeszcze dodatkowy plus jest za to, że jego przygotowanie jest bardzo proste, no jedynie trzeba pobawić się przy samym krokancie , który nadaje ciekawego
Kraina Miodem PłynącaSerniczek wyszedł przepyszny, delikatny i puszysty chociaż nie zawiera w sobie ubitej śmietanki 30 proc. Przygotowuje się go dość szybko i dość szybko tężeje, więc myślę, że w około 2-3 h mamy gotowy serniczek :) Składniki na blaszkę 18 cm 400 gr serka twarogowego w temp. pokojowej np. Mój Ulubiony 1 zwykła galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru pudru(...)gdyż taka galaretka tężeje już podczas stygnięcia, w przypadku normalnej galaretki, czekamy do całkowitego wystygnięcia i dopiero jak zaczyna tężeć to zalewamy owoce) Kiedy galaretka lekkiego przestygnie, układamy na serniku truskawki i zalewamy galaretką. Chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem obsypujemy chipsami z kokosa lub płatkami białej czekolady. Smacznego
Gotowanie...to proste !prostu zapomniałam, z którego internetowego przepisu korzystałam... Najczęściej piekę ostatnio właśnie serniki i... torty. Ale to już inna historia. Wracając do meritum, czyli sernika to pragnę zaznaczyć, że jest to jeden z lepszych serników, jakie jadłam. Jest idealny dla mnie pod każdym względem. Ładnie się kroi, jest puszysty a jednocześnie bardzo wilgotny i ma lekko wyczuwalny, karmelowy posmak. Wprawdzie(...)obrotach. Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie, aczkolwiek dokładnie połączyć je z masą serową. Ciasto równomiernie posypać kaszą manną; następnie wylać na nie masę serową. Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku. Najlepiej sernik odstawić na kilka godzin w chłodniejsze miejsce i wówczas
My simple kitchenmasą krówkowa i kawałkami chrupiących orzechów oraz masą na bazie śmietany i sera. Z pewnością posmakuje miłośnikom przepisów na sernik na zimno i nie tylko. Krówkowy puch jest ciastem bardzo delikatnym i puszystym, idealnym do popołudniowej kawki, a także jako poczęstunek dla gości. Ciasto krówkowa puch jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy ułożyć
Przepiski.plPrzepis na delikatne i puszyste suflety serowe. Bez ciasta, bez polew i bez nadmiaru cukru. Pyszna alternatywa sernika dla diabetyka. Ten przepis od dawna gości w naszym domu i jeszcze się nam nie znudził. Szczerze mówiąc, nigdy się nam nie znudzi! Bazą jest chudy ser i białka jaj, dzięki którym masa serowa nabiera objętości. Podczas pieczenia, suflety rosną
DietologUwielbianym przeze mnie ciastem jest sernik mojej mamy – bez kruchego spodu, bez żadnych bakalii, bez polewy. Taki zwyczajny, puszysty serniczek Tym razem postanowiłam upiec coś nieco łatwiejszego i szybszego, ale równie serowego – babeczki sernikowe. Rozpływają się w ustach i znikają w mgnieniu oka – no zupełnie nie wiem jak to się dzieje😉 Zapraszam! SKŁADNIKI: proporcje
Kuchnia w bieguUlubiony sernik w mojej rodzinie. Lekki, bez spodu, rozpływający się w ustach, jednym słowem: puszysty. Uwaga: ciasta jest dosyć dużo więc wyrabiać w wielkiej misce. Najlepiej aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową
Milion Smakówjabłka i zalewamy je masą serową. Wierzch posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba wcześniej nagrzewać piekarnika. Sernik ładnie popęka ale wg mnie taki ich urok jeśli są na prawdę puszyste w środku. :) Chciałam się Wam jeszcze pochwalić takim moim małym sukcesem :) Wygrałam pierwszą nagrodę w konkursie BIOWINu na przepis na domowy chleb
MamaOskarkaprzepisami natknęłam się na sernik, o którym wcześniej nawet nie słyszałam. Ciasto jest naprawdę dobre i cieszę się, że je upiekłam. Sernik nie opada i jest bardzo szybki w przygotowaniu. W smaku delikatny i puszysty. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandry