puszysty sernik - 3346 przepisów (strona:89/224)

Jeżynianki 87

poharatani przez kolczaste krzewy, ale szczęśliwi, bo z pełnymi wiaderkami jeżyn. Kolejny pomysł na wykorzystanie jeżyn. Jeżynianki. Wcześniej zaprezentowałam już Sernik z musem jeżynowym . Cenię te bułeczki za ich prostotę, łatwo dostępne składniki i smak. Jeżynianki są pyszne, puszyste, równie smacznego następnego dnia (o ile szczelnie owiniemy je w folię czy włożymy do reklamówki), wypełnione po brzegi owocami

moj przepis na
Mini serniczki z serem ricotta i pastą sezamową 115

Prawie każdy na moim miejscu  przygotowałby jakieś mini babeczki. I taki też miałem pomysł. Jednak wierność do smaku sernika przeważyła i tak powstały mini serniczki z sera ricotta z dodatkiem pasty sezamowej i pomarańczy.  Serniczki są puszyste i wilgotne w środku. Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnych przyjęć. Czas przygotowania: 40 min. Składniki na 12 szt. Koszt przygotowania

kulinarnyJa
Murzynek z serem 146

ciasta i mieszamy łyżką. Wlewamy ciasto do formy ok. 24×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik: Cztery białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu pozostałe żółtka oraz cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo miękkie masło, a następnie zmielony ser. Wmiksowujemy budyń (proszek). Wyłączamy mikser i porcjami dodajemy ubitą(...)przy lekko uchylonych drzwiczkach. Gdy ciasto stygnie, przygotowujemy polewę. Jej wszystkie składniki (masło, cukier, kakao i śmietanę) należy rozpuścić w rondelku i wymieszać do połączenia. Aby wypieki były bardziej puszyste, zawsze warto przesiać mąkę. Jedne kawałki mają więcej murzynka – inne więcej sera. W tym cieście każdy znajduje coś dla siebie Ciasto można podać z samą polewą lub udekorować

Poezja smaku
PUSZYSTY SERNIK NA ZIMNO 134

zrobienia tego sernika wykorzystałam ser zrobiony z jogurtów greckich KLIK . Zwykły twaróg również będzie odpowiedni. Ciasto wyszło bardzo smaczne i puszyste o strukturze pianki. W sezonie owocowym świetnie będzie się komponować z truskawkami i galaretką. Serniczek jest łatwy i pyszny, polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYMIARACH 28/15 CM: 0,5 kg dowolnego mielonego sera  330 ml śmietanki

Pani na deser
Ciasto budyniowe na oleju 419

Bardzo prosty przepis na pyszne ciasto budyniowe z olejem. Ciasto zawiera w składzie dużo jajek oraz proszek budyniowy. Ma przyjemną, puszystą konsystencję. Nie zawiera masła, więc zrobienie go wychodzi znacznie taniej. Gorąco polecam również pyszną babkę budyniową oraz sernik gotowany budyniowy

AniaGotuje.pl
JAGODZIANKI – DROŻDŻÓWKI Z BORÓWKAMI I KRUSZONKĄ 284

wiem jak Wy, ale co roku nie mogę doczekać się sezonu borówkowego. Pyszne ciasta drożdżowe z borówkami, tarty, serniki z borówkami, zapiekane omlety, naleśniki, no i drożdżówki! Dziś właśnie na drożdżówki mam dla Was idealny przepis. Puszyste ciasto wypełnione obficie owocami i posypane chrupiącą kruszonką. Delikatne, słodkie … najlepsze na świecie jagodzianki ! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna

Ostra na Słodko
Kakaowa babka majonezowa 146

Babka majonezowa to nasza ulubiona babka wielkanocna, gdyż jest lekka, puszysta i do tego wilgotna, a to że jest bardzo smaczna to tylko mały szczegół. Na Wielkanoc obok sernika ( tutaj sobie wybierzcie ) obowiązkowo piekę dwa rodzaje babek majonezowych: babkę jasną z cytrynowym lukrem i babkę kakaową z majonezem i polewą czekoladową, obie znikają zaraz po rozkrojeniu. Te ciasta pełnią też

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jeżynianki 161

poharatani przez kolczaste krzewy, ale szczęśliwi, bo z pełnymi wiaderkami jeżyn. Kolejny pomysł na wykorzystanie jeżyn. Jeżynianki. Wcześniej zaprezentowałam już Sernik z musem jeżynowym . Cenię te bułeczki za ich prostotę, łatwo dostępne składniki i smak. Jeżynianki są pyszne, puszyste, równie smacznego następnego dnia (o ile szczelnie owiniemy je w folię czy włożymy do reklamówki), wypełnione po brzegi owocami. Przepis

moj przepis na
Sernik z figami (bez jajek) 113

Sernik z figami to przepyszna propozycja dla wszystkich, którzy lubią te owoce. Ciasto jest lekkie jak chmurka, bardzo puszyste. Dodatkowo nie zawiera jajek, więc wszyscy Ci, którzy nie mogą ich jeść śmiało mogą wykorzystać ten przepis. Ciasto zrobiłam na kruchym spodzie, w przepisie na kruchy spód wystarczy pominąć żółtko lub zamienić je na łyżkę kwaśnej śmietany. Składniki (na tortownicę

Mango Papaja
Puszysty waniliowy serniczek z patelni 132

pysznego :) Na blogu pojawiały się już serniczki z miseczki, placuszki serowe z patelni i omlety. Tym razem przedstawiam Wam niezwykle puszysty serniczek na bazie kremowego twarożku z żółtkiem i pianą z ubitego białka. Prawie jak w tradycyjnym pieczonym serniku, tylko dużo, dużo zdrowszy :) Podałam z aksamitnym jogurtem :) Składniki: 4 łyżki twarożku tłustego lub półtłustego 1 jajko podzielone na żółtko

Chocolate Muffin Blog
Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową 245

Coś pysznego. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Delikatne i puszyste jak chmurka. Do tego ta czekoladowa polewa - niebo w gębie. W minione święta Wielkanocne, ciasto

CookYourself
Sernik wiedeński z kaszką kukurydzianą 181

Bezglutenowy sernik z kaszką kukurydzianą, oparty na klasycznym przepisie na sernik wiedeński.  Bez spodu ale z  dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i brzoskwiń, przykryty orzeźwiającą galaretką pomarańczową. Klasyczny, świąteczny wypiek, zwięzły, puszysty i wilgotny. Składniki: 1 kg mielonego twarogu - używam twarogu gotowego, który odsączam na gazie przed użyciem 2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła lub masła(...)wierzchu sera poukładać cienko pokrojone plastry brzoskwiń lub moreli z puszki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 80 minut. Jeśli po 60 minutach nie cały sernik wyrośnie to należy włączyć termoobieg i dopiec go w wyższej temperaturze. Po upieczeniu gorący sernik będzie wysoki, po wystygnięciu może opaść. Nie należy się tym przejmować ponieważ

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto Poduszkowiec – prosty i sprawdzony przepis 105

Ciasto Poduszkowiec to sernik połączony z ciastem czekoladowym. Jest bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do tego efektownie wygląda. Ciasto wychodzi delikatne i puszyste. Polecam wszystkim łasuchom! https://youtu.be/zIktKf1hA2g Składniki na ciasto Poduszkowiec: Ciasto: 5 jajek 250 g mąki 180 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao tabliczka(...)cukru   Przygotowanie Czekoladę rozpuszczamy (w kąpieli wodnej czy mikrofalówce) i studzimy. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy przez sito. Jajka ubijamy w misce na puszystą białą masę. W trakcie ubijania dodajemy cukier. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, do jajek wlewamy strużką wodę i olej, nie zaprzestając ubijania. Dodajemy również przestudzoną płynną czekoladę. Do mieszanki wsypujemy mąkę, proszek

e-PrzepisyKulinarne
Różowy sernik gotowany 139

masło się rozpuści i wtedy podkręcamy gaz na mocniejszy. Mleko wlewamy do słoika, dosypujemy budynie w proszku i kaszę mannę, zakręcamy słoik i energicznie wstrząsamy. Gdy masa na sernik zacznie się gotować wlewamy rozpuszczone budynie z kaszą manną i mieszamy. Gotujemy przez chwilę, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszamy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy folią(...)galaretka rozpuszczona w 100 ml wody ostygnie, przelewamy zimną śmietankę do wysokiej miski i ubijamy ją na puszystą masę. Potem wlewamy zimną galaretkę ( rozp. w 100 ml) do ubitej śmietanki i miksujemy razem do połączenia. Wykładamy masę śmietanową na zimny sernik i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka rozpuszczona w 500 ml wody zacznie tężeć delikatnie przelewamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik wiedeński z rodzynkami 156

spodu. Znakomity do popołudniowej herbaty, na święta. Mniam Na pewno zrobię go ponownie nie jeden raz. Jeżeli posiadacie robot wielofunkcyjny , na pewno przygotowanie sernika będzie dużo szybsze. Przepis na sernik wiedeński z rodzynkami Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 800 g białego sera 6 jajek 250 g cukru 200 g masła 100 ml słodkiej śmietanki budyń(...)białkami należy robić to bardzo delikatnie i powoli, aby zachować odpowiednią strukturę masy sernikowej. Masa ma być puszysta. 7 Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej masę. 8 Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Porady Jeżeli sernik po 1,5 godziny nie wyrośnie, zostawcie go jeszcze w piekarniku na tej samej temperaturze. Całość sernika

Kuchnia Bazylii