Lubicie serniki? – jeśli tak, to ten oto wspaniały sernik z kulkami orzechowymi musi zagościć na Waszej liście „do zrobienia”. Jest na klasycznym, kruchym spodzie. Środek to wilgotny, mokry a zarazem puszysty ser, którego smak podbijają orzechowe kulki. Polany czekoladowym ganache, udekorowany według uznania, cudownie się prezentuje i wielu zachwyci. Koniecznie wypróbujcie… I choć do Świąt mamy jeszcze(...)łyżek oleju sok z 1 cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą białą masę. Dodajemy ser, cały czas ucierając. Pod koniec dodajemy śmietankę, olej, sok z cytryny i budynie rozrobione w mleku. Delikatnie ucieramy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Mieszamy szpatułką do połączenia. Masę serową
Made By Mom And Sonznikają od razu. Ja robiłam z sera twarogowego tłustego ale tutaj można użyć również sera miałkiego takiego do serników ale wtedy należy użyć więcej mąki. Twaróg sam w sobie nie jest wyczuwalny a pączki pachną skórką cytrynową i są mega puszyste. Robi się je bardzo szybko. Zapraszam zatem na pączkowe szaleństwo i na Tłusty Czwartek i u Was pojawią
Moje Małe CzarowanieSernik z gruszkami pod kokosową pierzynką to pyszne połączenie sera, gruszek oraz chrupiącego, kokosowego wierzchu. Sernik jest kremowy, bardzo delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Dodam też, że zawsze się udaje oraz nigdy nie opada! To kto będzie go piekł? Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką - składniki: (Tortownica o średnicy około(...)minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W międzyczasie przygotować masę serową. Żółtka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać ser, proszek budyniowy, cukier waniliowy i całość dokładnie wymieszać. Na końcu masę delikatnie połączyć z uprzednio ubitymi na sztywno białkami. Sernik. Gruszki równomiernie umieścić na podpieczonym spodzie. Następnie przelać masę serową, a na wierzch zetrzeć schłodzoną kokosową pierzynkę
Di gotujeTarta wypełniona mocno czekoladowym sernikiem z dodatkiem świeżej żurawiny. Jej kwaśny smak orzeźwia słodycz czekolady, przez co tarta jest bardziej wyrazista. Wszystko dodatkowo przykryte jest puszystym i delikatnym kremem żurawinowym :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 2 żółtka 2 łyżki zimnego mleka MASA SEROWA: 500g twarogu 1/3 szklanki śmietanki(...)ubijać zbyt długo, tylko do momentu połączenia się składników. Na końcu wlać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, czekoladę. Masę sernikową przelać na podpieczony spód. Rozłożyć żurawinę, wciskając ją w sernik i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę na 160 *C i piec jeszcze przez ok 30min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Krem. Żurawinę wsypać
https:KKuchniaMniampotrzebować niewiele składników. Syrniki w smaku przypominają pieczony sernik. Placki najlepiej smakują podane na ciepło. Przepis: https://ugotowac.blogspot.com/2020/02/syrniki-placki-twarogowe.html 8. Drożdżowe racuchy na bazie jogurtu greckiego z kawałkami jabłka. Wbrew pozorom takie placuszki są szybkie do przyrządzenia (ciasto wyrabiamy łyżką i pozostawiamy do wyrośnięcia). Racuchy z poniższego przepisu są miękkie, puszyste i sycące. Przepis: https://ugotowac.blogspot.com/2019/10/racuchy-na-jogurcie-greckim.html
Ugotowaćznakomicie współgrających ze sobą smakach waniliowym i daktylowym. Całość dopełnia lekki i puszysty mus żurawinowy. Ważny jest również akcent estetyczny tak więc do mojej zimowej dekoracji użyłam Maczku Mango z serii Decorada Delecty, oraz płatków śniegu które kupiłam w ubiegłym roku. Nie wyobrażam sobie świąt bez sernika, więc co roku wymyślam nowy przepis i tym razem przedstawiam wam moje dzieło
vaniliowoczekoladowaCzas przygotowania: 3h 00 min Ilość porcji: forma 22 cm Drukuj Sernik na spodzie brownie ze śliwkowym musem By Piotr 29 października 2018 Składniki: Spód brownie czekolada - ok. 65g masło - 65g jajka - 2 cukier - ok. 50g mąka - ok. 30g sól - szczypta (opcjonalnie) Masa serowa twaróg - 800g cukier - 220g mąka ziemniaczana - ok. 60g śmietana 30% - 250ml jajka - 3 Mus ślikowy śliwki(...)żelatyna - 2 łyżki cukier - ok. 4-6 łyżek Wykonanie: Spód brownie: Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Jajka z cukrem ubijamy do białości. Do puszystej masy dodajemy przesianą mąkę i ostudzoną czekoladę z masłem. Szpatułką, delikatnie łączymy wszystkie składniki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 17-20 minut. Upieczone ciasto odstawiamy
Pogotujmy.plbędzie się dużo działo. Dzisiaj chcę wam przypomnieć jeden z pierwszych wpisów na blogu z odmienionym wizerunkiem. Chodzi o sernik cappuccino. Prawdziwe włoskie cappuccino zawsze mi kojarzy się z pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich
vaniliowoczekoladowaWielkanoc to czas pysznych słodkości, które najlepiej smakują w tym okresie. Wielkanocne mazurki, serniki i baby są wyjątkowe, piękne świąteczne cieszą oko jest uzupełnieniem dekoracji świątecznego stołu. U nas najczęściej jest pyszna puszysta babka cytrynowa, która rozpływa się w ustach.Sięgając po kawałek babki często tracimy poczucie ilości. Najczęściej kończy się na kilku kawałkach
Kulinarne pyszności MolkiWielkanoc to czas pysznych słodkości, które najlepiej smakują w tym okresie. Wielkanocne mazurki, serniki i baby są wyjątkowe, piękne świąteczne cieszą oko jest uzupełnieniem dekoracji świątecznego stołu. U nas najczęściej jest pyszna puszysta babka cytrynowa, która rozpływa się w ustach.Sięgając po kawałek babki często tracimy poczucie ilości. Najczęściej kończy się na kilku kawałkach. babka
Kulinarne pyszności MolkiDelikatne placki z twarogiem i pianą z białek. W smaku przypominają trochę gofry. Słodkie i puszyste. Proponuję podawać ze świeżymi owocami. Przepis na około 15 dość dużych placków. 250 g sera twarogowego jak do sernika (trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników) 1 szklanka mleka 2/3 szklanki mąki 2 łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki
BullioSernik Cappuccino. Prawdziwe włoskie cappuccino zawsze mi kojarzy się z pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki : spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko
vaniliowoczekoladowaDelikatne placki z twarogiem i pianą z białek. W smaku przypominają trochę gofry. Słodkie i puszyste. Proponuję podawać ze świeżymi owocami. Przepis na około 15 dość dużych placków. 250 g sera twarogowego jak do sernika (trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników) 1 szklanka mleka 2/3 szklanki mąki 2 łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki
BullioDelikatne placki z twarogiem i pianą z białek. W smaku przypominają trochę gofry. Słodkie i puszyste. Proponuję podawać ze świeżymi owocami. Przepis na około 15 dość dużych placków. 250 g sera twarogowego jak do sernika (trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników) 1 szklanka mleka 2/3 szklanki mąki 2 łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki
Bullio