puszysty sernik - 3346 przepisów (strona:94/224)

Dynia zawsze smaczna 76

kolejny dyniowy wypiek . Jak się domyślacie mam niezłe zapasy dyniowego puree. Nic tylko wypiekać! Dyniowe muffinki są puszyste, mają piękny kolor. Dodałam do nich jabłko. Dynia i jabłko fajnie ze sobą harmonizują. Z miąższu dyni gotuję zupę i piekę sernik , a także np. muffiny i placki . Nie wyrzucam pestek, ale prażę je dodaję do chleba lub posypuję sałatkę

codojedzenia
Sernik z kandyzowanymi wiśniami na markizowym spodzie 231

całkowitego wystudzenia. Gdy ostygnie można zdjąć obręcz, oprószyć cukrem pudrem i udekorować resztą wiśni (u mnie poukładane wokół). Sernik wstawiamy na noc do lodówki, aby był bardziej zwarty, choć można go jeść również od razu (jej wówczas bardzo delikatny i puszysty). Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto fasolowo-sernikowe 184

blendera (oprócz płatków owsianych). Wszystko blendujemy. Na koniec dodajemy płatki owsiane. Masę na ciasto przelewamy do natłuszczonej keksówki. Sernik: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i przyprawy do piernika na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, serek i aromat pomarańczowy. Wszystko dokładnie miksujemy nie zbyt długo. Kolejno do masy serowej

Truskawkowa Fiesta
Sernik z gatunku tych nieziemskich 102

Gotowe w : 3 h Wielkość blaszki : 34×24 cm.   Przepis na ten sernik pozyskałam kilka lat temu i do dziś każdy kogo nim poczęstuje określa go jako NIEZIEMSKI i tak właśnie postanowiłam go nazwać. Szybki w wykonaniu, niewiarygodnie puszysty i wilgotny, myślę że i u Was zrobi wielką furorę! Idealna propozycja na świąteczny stół. Składniki na ciasto(...)serową w jednolitą masę. 4 Ciasto wykładamy na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia następnie delikatnie wykładamy masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min. Sernik pozostawiamy w piekarniku do ostygnięcia, żeby nie opadł. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Sernik

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Świąteczny sernik z brzoskwiniami i piernikowym kajmakiem 304

minut). Uwaga! Po wyjęciu spodu zmniejszamy temperaturę do 180 stopni (w takiej będziemy piec sernik). Przygotowujemy masę serową (w czasie, gdy podpiekamy spód): Uwaga! Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Masło miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Do masy wlewamy powoli śmietankę, miksując. Następnie dodajemy proszek(...)podpieczony spód. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, obserwujemy ciasto, sernik powinien zacząć lekko odstawać od brzegów i mieć mocniej zarumieniony wierzch). Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na zimnym cieście rozsmarowujemy nasz kajmak piernikowy i całość posypujemy płatkami migdałów

Słodkie okruszki
Puszysty sernik z czekoladą i Baileys 167

Banalny wręcz w wykonaniu i nie wymagający pieczenia. Zaskakuje lekkością i puszystą konsystencją, a dodatek likieru sprawia, że jego smak jest miłą niespodzianką. Składniki: (na tortownicę o średnicy 28cm) spód: 180g zmielonych herbatników 90g stopionego masła 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa: 1kg sera twarogowego o temperaturze pokojowej 350ml śmietany kremówki 150ml + 50ml likieru Baileys(...)mieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki

Pyry na Gaz
Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką 181

polecam ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką, to przepis dla laików pieczenia, wychodzi puszyste, bez zakalca i rośnie w górę! Polecam inne nasze sezonowe przepisy z truskawkami: – Truskawki z bitą śmietaną – Truskawki w syropie karmelowym – Mrożony jogurt truskawkowy – Sernik z truskawkami i bezami – Chłodnik truskawkowy – Eton Mess z truskawkami – Lody truskawkowe(...)ucierane z truskawkami ? – Sernik bez pieczenia z truskawkami – Torcik jogurtowy z truskawkami – Ciasto z truskawkami i bezą na oleju rzepakowym – biszkopt z owocami – Sernik bez pieczenia z truskawkami Przepis na pyszne ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką, tortownica o śr. 23 cm 🙂 Składniki na ciasto jogurtowe: 2 ½ szklanki mąki pszennej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka cytrynowa – prosta i szybka babka 111

najpierw został porządnie wylizany z lukru, a dopiero potem zabrała się za właściwą konsumpcję. Przypominam, że tajemnicą dobre babki jest porządne ubicie jajek z cukrem. Masa ma być baaardzo puszysta, bo ona będzie trzymać nam puszystość babki. Jeśli zbyt wcześnie skończymy ubijać jajka, to babka ładnie nie wyrośnie. Ja pamiętam jak szybko oduczyłam się wylizywania ciast. Byliśmy u rodziny(...)być. Pewnie sernik też. A to już trzy ciasta… a może jakieś fikuśniejsze ciasto by się przydało… Na Boże Narodzenie jeszcze gorzej, bo makowiec, bo sernik, bo orzechowiec/miodownik, a gdzie piernik o całej reszcie nie wspominam Też tak macie? Stawiacie wtedy na tradycję, czy jednak próbujecie jakieś wymyślniejsze przepisy? Drukuj Babka cytrynowa puszysta i prosta Bardzo

Mieszam w Garnku
Sernik "Złota Rosa" 781

średnicy około 26 cm. Tak przygotowany spód sernika chłodzimy w lodówce minimum 30 minut, a następnie podpiekamy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C do ładnego zarumienienia. Następnie wyjąć i przestudzić. 2. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka, żółtka oraz cukry zmiksować na jasną, puszystą masę. Dodać pozostałe składniki masy serowej i krótko zmiksować

Nastoletnie Wypiekanie
Herbaciany sernik z malinami i bezą włoską 175

łyżkach które ja sypnęłam do sernika, była wyczuwalna minimalnie i ani trochę to nie przeszkadzało ;) Piekąc sernik (jakikolwiek) pamiętajcie, że lepiej robić to dłużej a w niższej temperaturze. Sernik wtedy nie popęka, przynajmniej nie tak strasznie ;) Ważne jest także krótkie miksowanie składników, by masy nie napowietrzać. Czemu? Przeczytacie w opisie przygotowania! Składniki użyte do pieczenia powinny mieć temperaturę(...)minut. Następnie podpiekamy w 180⁰C przez 10 minut. Masa serowa: Całe jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser biały oraz pozostałe składniki, z wyjątkiem herbaty macha i malin. Masy serowej nie mieszamy długo! Zbyt długie miksowanie sprawia, że sernik pięknie rośnie, ale po upieczeniu jeszcze efektowniej opada, tworząc obronne mury dookoła ;) Tego nie chcemy! Po połączeniu

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z posypką na spodzie z płatków kukurydzianych i urodziny bloga 123

margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: maka pszenna do posypania stolnicy dowolna cukrowa posypka ( opakowanie 5 g ) Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, na koniec dodajemy płatki kukurydziane i zagniatamy. 2. Do blaszki: Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 35 cm x 24 cm wyłożonej papierem(...)serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy.  4. Do pieczenia: Na wcześniej przygotowane ciasto wykładamy równomiernie masę serową i posypujemy posypką cukrową. 5. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około

Izabelawkuchni
Jamajski sernik z ryżem 188

wypróbowałam , serniczek w smaku wspaniały                    Zapraszam :) Składniki na spód sernika : 60 g zmielonych herbatników pełnoziarnistych ( ja użyłam ciasteczek Sasanki ) 1 szklanka zmielonych migdałów 50 g roztopionego masła  Masa sernikowa: 2 szklanki ugotowanego ryżu 1 i 1/2 szklanki śmietany 500 g sera(...)dużej misce ubijamy ser ricotta , twaróg i cukier , aż składniki się połączą i będą puszyste. Następnie wbijamy pojedynczo jajko , dodajemy wanilię i mieszankę ryżową . Wszystko dobrze mieszamy. Masę wlewamy na gotowy spód z herbatników . Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 60 minut. Sernik odstawiamy do przestygnięcia , kroimy po co najmniej 8 godzinach . najlepiej upiec wieczorem . Wierzch smarujemy karmelem

Sama słodycz i szczypta chili
SEROWE CAPPUCCINO 2466

Jak wiecie jestem ogromną wielbicielką Latte z mnóstwem puszystej pianki , jak również słodkiego cappuccino , dlatego ciacho o tym smaku musiało zagościć u mnie w kuchni. Zrobiła

Ostra na Słodko
Sernik na orzechowym cieście z bakaliami i polewą. 156

serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i posiekane orzechy i dokładnie mieszamy.  3. Do pieczenia i pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni

Izabelawkuchni
Kajmakowy sernik na kruchym spodzie z bakaliami 90

świątecznym stole obowiązkowo musi znaleźć się sernik. Przy najmniej i u mnie tak jest. Moja propozycja to sernik na kruchym cieście z masą kajmakową i bakaliami. Kruche ciasto, aksamitna masa serowa o smaku kajmaku i  bakalie to doskonałe połączenie. Musicie koniecznie spróbować. Bardzo uwielbiam z filiżanką aromatycznej kawy. Udanych wypieków Wam życzę :)       Potrzebujemy(...)margarynę, oba cukry i żółtka ucieramy na puszystą masę. Następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy kajmak i ser, dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy na ciasto, następnie posypujemy skórką pomarańczową i płatkami migdałowymi. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do ładnego zrumienienia się

Izabelawkuchni