odszypułkowanych truskawek, rozmiksować je, dodać cukier, pokruszony ser i sok z cytryny. Dobrze zmiksować na jednolitą puszystą masę, dodać przestudzoną żelatynę i całość wlać do tortownicy o śr ok 23- 24 cm . Zastudzić. galaretkę rozpuścić w 0,5 l wrzątku i przestudzić. Na serniku ułożyć przekrojone truskawki i zalać tężejącą galaretką. Odstawić na kilka godzin do lodówki
Gotowanie jest łatweSernik Łabędzi Puch. Kremowy sernik z dodatkiem dżemu i prażonym kokosem 🥥 Kto zna ciasto Łabędzi Puch ten wie, że jest pyszne, a ja postanowiłam zrobić je w wersji sernikowej. Delikatny, puszysty ser... słodki dżem... i pyszne, podprażone wiórki kokosowe. Składniki : 1 kg twarogu sernikowego 250 g mascarpone 4 jajka 1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 2 budynie waniliowe bez cukru(...)mlekiem. Wlewamy do masy i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wykładamy spod papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Pieczemy ok. 60 min. Wyjmujemy i dobrze studzimy. Wystudzony sernik smarujemy dżemem. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy wiórki i słodzidło. Podprażamy na złoty kolor. Odstawiamy na 5 min. Posypujemy wiórkami sernik
Czarnawisienkajesiennej zimy, ale mogę sprawić, że na chwilę poczujecie niezwykle orzeźwiającą lekkość wakacji. Sernik, który dzisiaj pragnę Wam zaprezentować to prawdziwa perełka. Może i zachwalam każdy opublikowany przeze mnie przepis, ale ten wyróżnia się spośród wszystkich innych. Jest niezwykle puszysty i delikatny - wręcz rozpływa się w ustach! Brak spodu wyszedł mu na korzyść, ponieważ dopiero(...)Łyżeczkę żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodajemy do naszego musu. Niewielką ilość rozprowadzamy po wierzchu już ostudzonego sernika, tak aby powstała cieniutka warstwa. C iasto wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę przed podaniem. Sernik podajemy z pozostałym musem, truskawkami i wiórkami kokosowymi. Smacznego! 🌸 ✩✩✩ Instagram | Facebook
Kuchnia Elliesmakuje a oni milczeli. Gdy zjedli po dwa kawałki ledwie wydusili z siebie – pycha. Okazało się, że nie mieli czasu pochwalić, tak pochłonęła ich degustacja No więc mój sernik z rosą jest bez rosy. Bo rosy się nie doczekał. Ale to chyba też fajnie, prawda? Składniki: Ciasto – spód: 1 szczypty soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ewentualnie można zastąpić serem z wiaderka 2 budynie waniliowe Jajka wrzucamy do miski. Miksujemy żeby powstała puszysta masa. Wrzucamy pozostałe składniki i mieszamy. Masa będzie płynna, ale zgęstnieje podczas pieczenia. Gdy spód się upiecze wyjmujemy go i przekładamy masę serową. Pieczemy sernik przez 50 minut w 180 stopniach. Piana: 4 białka pozostałe z masy serowej 1/2 szkl
MojaQchnia.plKażda okazja jest dobra na upieczenie sernika, a zwłaszcza takiego z białą czekoladą i jagodami. Przed podaniem koniecznie schłodźcie przez minimum dwie godziny w lodówce. Idealne na upały! Składniki: puszysty kakaowy spód 200 g mąki jaglanej 2 łyżki naturalnego kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 bardzo dojrzały banan 1/3 szkl. ksylitolu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mrożonych Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy wkładając na minutę do mikrofalówki. Ja przełożyłam kostki do szklanki i podlałam odrobiną mleka. Po upływie wyznaczonego czasu przemieszałam łyżeczką. Ser na sernik miksujemy razem z jogurtem, cukrem z wanilią, rozpuszczoną czekoladą oraz budyniem waniliowym. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka z dodatkiem ksylitolu i szczypty soli w celu uzyskania sztywnej piany. Stopniowo
Kuchnia EllieKolejny sernik, już 20 na tym blogu,tym razem migdałowy. No cóż,mam słabość do serników,bardzo je lubię więc często piekę:) spód: 150 g podłużnych biszkoptów masa serowa: 600 g twarogu z wiaderka 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy (op 16g) 1 budyń(...)twaróg,na końcu śmietanę i mielone migdały. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową. Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w tem. 200*C. Po upieczeniu pozostawić sernik
Kolorowa kuchnia Elkismaku. Ciasto przygotowuje się w miarę szybko. Placki możecie upiec dzień wcześniej. Zapraszam do zakładki CIASTA, gdzie znajdziecie więcej przepisów na inne pyszne ciasta. Takie z kremem, serniki, drożdżowe i bez pieczenia. Jeśli przygotujecie Państwo coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Żródło Przepisy s.Anastazji Ciasto 250 g margaryny 6 jajek(...)cukru pudru 200 g mąki 1/2 łyżeczki amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki orzechów włoskich mielonych 2 łyżki kakao Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie dodawać po jednym żółtku stale ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, amoniakiem i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno i dodać
O kuchni z uczuciemszklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SERNIK DYNIOWY: 500 g twarogu zmielonego 150 g puree z pieczonej dyni hokkaido 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy Jajka utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą, jasną masę. Stale ubijając wlewać cienkim strumyczkiem wodę i olej. Następnie wlać rozpuszczoną czekoladę. Mąkę pszenną przesiać(...)przełożyć do misy miksera i zmiksować. Kiedy wszystko się połączy, łyżką wykładać masę serową na surowe ciasto czekoladowe. Nakładać punktowo, tak aby było widoczne też ciemne ciasto. Do wyłożenia sernika, można też użyć rękawa cukierniczego. Wstawić formę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez ok 45 min. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
https:KKuchniaMniamObłędny w smaku sernik. Kruche ciasto, powidło śliwkowe własnoręcznej roboty, bakalie i masa serowa. Delikatny, pyszny, najlepszy. Na podwieczorek, poczęstunek, na wszystkie święta i okazje. Sernik to ciasto które nigdy się nie nudzi. Zawsze smakuje. Ciągle wymyślam nowe wersje. I za każdym razem jest pysznie. Upieczcie taki sernik i dajcie znać czy smakowało. Potrzebujemy(...)rodzynkami i słonecznikiem. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, dodajemy budynie w proszku i ser i ponownie ucieramy. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do ładnego zrumienienia się przez około
IzabelawkuchniDziś zapraszam Was na boski agrestowy sernik na zimno. Tak, nie waham się użyć tego słowa - jest boski ! Przygotowałam go na urodziny przyjaciółki i bardzo wszystkim przypadł do gustu. Jest zrobiony na bazie jogurtu, więc jest lekki i puszysty. Nie jest zbyt słodki, a kwaskowy agrest fajnie kontrastuje z masą jogurtową(...)pokroić przy pomocy zwykłej nitki. Mamy wtedy idealnie równe kawałki, które się nie zniekształcają, jak to się dzieje przy krojeniu nożem. Agrestowy sernik na zimno Czas przygotowania: 90 minut + czas chlodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Składniki Spód: 250 g herbatników 100 g masła 2 czubate łyżki kakao Masa
Kulinarne przygody GatitySernik to najlepsze ciasto na świecie. Sprawdza się doskonale na różne okazje, od świąt, rodzinne spotkania czy różne imprezy. Można go przygotowywać na wiele sposobów. Tak jak lubimy. Tym razem upiekłam sernik na bardzo kruchym cieście z dodatkiem wiórek kokosowych, następnie znalazła się warstwa powidła śliwkowego, a na koniec to co najważniejsze aksamitna masa serowa o smaku kajmaku(...)Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, dodajemy stopniowo po jednym żółtku i ucieramy, następnie dodajemy ser, budyń w proszku i masę kajmakową, ucieramy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Wykładamy na ciasto. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do ładnego zrumienienia się przez
IzabelawkuchniMasa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony
IzabelawkuchniAleż dobre te racuchy. Po makowcach, sernikach i tortach takie racuszki to zbawienie dla brzucha. Zrobiłam je na śniadanie ale jako deser będą pięknie się sprawdzały. Są puszyste i aromatyczne z lekką kwaskowatością borówek. Miałam borówki mrożone i po prostu wyciągnęłam paczkę z zamrażarki, użyjcie jakie macie. Zróbcie sobie takie. Razowe racuchy na kefirze z borówkami - przepis CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieSubtelny smak, delikatna masa serowa. Mało skomplikowany sposób wykonania. Zachwyci wielbicieli serników nieprzyciężkawych, docenią go również zwolennicy kremowych mas serowych. Wyważony. Elegancko się prezentuje. Płaski, wysoki. A mimo tych wszystkich zalet - upieczony bez okazji. Nie zamówiony. Nikt o niego nie prosił. Ja też specjalnie nie miałam ochoty. Ale miałam czas. Znajduję go wciąż, pomiędzy utartymi już rytuałami, które wypełniają(...)otwieramy drzwiczek, przynajmniej przez godzinę. Po tym czasie piekarnik uchylamy i czekamy aż ciasto wystudzi się całkowicie. Sernik możemy schować do lodówki, wówczas nabierze bardziej kremowej konsystencji. Można przechowywać go w temperaturze pokojowej, wówczas jest delikatniejszy i bardziej puszysty
Kronika PiekarnikaDelikatna i aksamitna tarta na ciasteczkowym spodzie. Jej wypełnienie stanowi puszysta masa serowa z dodatkiem musu bananowego, a górę wieńczy masa śmietanowa ozdobiona wiórkami czekoladowymi, orzechami
Świat Ciasta