Obłędny w smaku sernik. Kruche ciasto, powidło śliwkowe własnoręcznej roboty, bakalie i masa serowa. Delikatny, pyszny, najlepszy. Na podwieczorek, poczęstunek, na wszystkie święta i okazje. Sernik to ciasto które nigdy się nie nudzi. Zawsze smakuje. Ciągle wymyślam nowe wersje. I za każdym razem jest pysznie. Upieczcie taki sernik i dajcie znać czy smakowało. Potrzebujemy(...)rodzynkami i słonecznikiem. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, dodajemy budynie w proszku i ser i ponownie ucieramy. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do ładnego zrumienienia się przez około
IzabelawkuchniDziś zapraszam Was na boski agrestowy sernik na zimno. Tak, nie waham się użyć tego słowa - jest boski ! Przygotowałam go na urodziny przyjaciółki i bardzo wszystkim przypadł do gustu. Jest zrobiony na bazie jogurtu, więc jest lekki i puszysty. Nie jest zbyt słodki, a kwaskowy agrest fajnie kontrastuje z masą jogurtową(...)pokroić przy pomocy zwykłej nitki. Mamy wtedy idealnie równe kawałki, które się nie zniekształcają, jak to się dzieje przy krojeniu nożem. Agrestowy sernik na zimno Czas przygotowania: 90 minut + czas chlodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Składniki Spód: 250 g herbatników 100 g masła 2 czubate łyżki kakao Masa
Kulinarne przygody GatitySernik to najlepsze ciasto na świecie. Sprawdza się doskonale na różne okazje, od świąt, rodzinne spotkania czy różne imprezy. Można go przygotowywać na wiele sposobów. Tak jak lubimy. Tym razem upiekłam sernik na bardzo kruchym cieście z dodatkiem wiórek kokosowych, następnie znalazła się warstwa powidła śliwkowego, a na koniec to co najważniejsze aksamitna masa serowa o smaku kajmaku(...)Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, dodajemy stopniowo po jednym żółtku i ucieramy, następnie dodajemy ser, budyń w proszku i masę kajmakową, ucieramy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Wykładamy na ciasto. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do ładnego zrumienienia się przez
Izabelawkuchnizamknąć w nim moje ulubione smaki jak pierników,śliwek czy pomarańczy, to musiała powstać jeden jedyny sernik w swoim rodzaju.Muszę przyznać , że w tym roku moje wypieki smakowo zajęły wysokie miejsce.Mam nadzieję ,że kolejne będą tak wyrafinowane w smaku jak te.Sernik puszysty , kremowy,idealny!!!Gorąco polecam. Masa: *********** 1 kg.sera mielonego ( ja używam z Piątnicy bo jest przepyszny(...)śliwkami,z proszkiem budyniowym na gładką masę.Nie mieszamy robotem.Masę wylać na dno wyłożone ciastem piernikowym wstawić do gorącego piekarnika.Pieczemy 1 godzinę na złoty kolor w 160 stopniach.Smacznego.Polewamy sernik roztopioną czekoladą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMasa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony
IzabelawkuchniAleż dobre te racuchy. Po makowcach, sernikach i tortach takie racuszki to zbawienie dla brzucha. Zrobiłam je na śniadanie ale jako deser będą pięknie się sprawdzały. Są puszyste i aromatyczne z lekką kwaskowatością borówek. Miałam borówki mrożone i po prostu wyciągnęłam paczkę z zamrażarki, użyjcie jakie macie. Zróbcie sobie takie. Razowe racuchy na kefirze z borówkami - przepis CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieSubtelny smak, delikatna masa serowa. Mało skomplikowany sposób wykonania. Zachwyci wielbicieli serników nieprzyciężkawych, docenią go również zwolennicy kremowych mas serowych. Wyważony. Elegancko się prezentuje. Płaski, wysoki. A mimo tych wszystkich zalet - upieczony bez okazji. Nie zamówiony. Nikt o niego nie prosił. Ja też specjalnie nie miałam ochoty. Ale miałam czas. Znajduję go wciąż, pomiędzy utartymi już rytuałami, które wypełniają(...)otwieramy drzwiczek, przynajmniej przez godzinę. Po tym czasie piekarnik uchylamy i czekamy aż ciasto wystudzi się całkowicie. Sernik możemy schować do lodówki, wówczas nabierze bardziej kremowej konsystencji. Można przechowywać go w temperaturze pokojowej, wówczas jest delikatniejszy i bardziej puszysty
Kronika PiekarnikaDelikatna i aksamitna tarta na ciasteczkowym spodzie. Jej wypełnienie stanowi puszysta masa serowa z dodatkiem musu bananowego, a górę wieńczy masa śmietanowa ozdobiona wiórkami czekoladowymi, orzechami
Świat Ciastasezamowej tahini szczypta soli 3/4 szklanki brązowego cukru około 2 szklanek mąki. Na krem: 2 szklanki sera na sernik 3 łyżki cukru pudru łyżka pasty waniliowej lub kilka kropel aromatu (można pominąć). Jajka, masło, jogurt i cukier ubijamy na puszystą konsystencję. Dodajemy marchewkę i porzeczki, delikatnie mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i solą, dodajemy do masy. Ma wyjść gęste
ladykitchenLekki biszkopt z dodatkiem maku, delikatna i zarazem puszysta masa serowa oraz pyszna domowa konfitura. Całość wieńczą chrupiące płatki migdałowe. Ciasto idealne na Święta, urodziny i
Z miłości do słodkościzalegający w lodówce ośmiopak Danio, na które nikt z domowników jakoś nie miał ochoty. Najpierw pomyślałam, że taki sernik bez dodatku odrobiny tłuszczu, nie ma prawa się udać. Ale zaryzykowałam, i było warto. Okazał się delikatny, wilgotny, lekki i puszysty. Może troszkę za słodki, ale zjadłam go sobie z kwaśnym domowym dżemem z czerwonej porzeczki, mniam :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytygumi-jagodami", a że do sernika użyłam jagód, tak powstała nazwa. Przepis znalazłam na stronie Najsmaczniejsze.pl . Po oryginał odsyłam na stronę, ponieważ dokonałam kilku zmian ;) Ciasto jest pyszne, puszyste i rozpływa się w ustach. Smak idealnie zrównoważony, nie za słodki, nie za kwaśny. Do tego kolor jest dla mnie obłędny ;) Polecam i życzę smacznego :) Blacha 22x33 cm Składniki: Ciasto(...)stopniach. Masa śmietanowa : Śmietanę ubijamy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie (wg przepisu na opakowaniu) i wystudzoną dodajemy do śmietany. Miksujemy2-3 minuty i wykładamy na wystudzony sernik. Wstawiamy do lodówki chłodzimy. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy wierzch ciasta. Gotowe
Czerwona Porzeczkaktórego smakiem możemy się spokojnie delektować przez całe popołudnie. Dziś mam coś dla sernikożerców - tych, którzy lubią ciężkie serniki, którymi przy okazji można się najeść :). Przygotowałam dla Was Sernik na owsianym spodzie z niesamowicie słodką polewą kajmakową. Częstujcie się :) Składniki : Kruchy spód 130 g płatków owsianych 60 g masła 50 g cukru 50 g mąki jajko Masa serowa(...)jednym jajku i odrobinie oliwy orzechowej. Mąkę mieszamy z budyniem i pod koniec miksowania, gdy masa będzie puszysta dodajemy ją do ciasta. Ciasto wylewamy na przygotowany owsiany spód i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175`C i pieczemy około 50 minut. Gdy sernik ostygnie jego wierzch smarujemy równo masą kajmakową a następnie posypujemy uprażonymi płatkami owsianymi. Wstawiamy do lodówki
Słodkie Przyjemnościadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą to jeden z moich ulubionych typów sernika. Ma spód z kruchego ciasta, sernik jest bardzo wilgotny i sztywny a na wierzchu znajduje się bezowa pianka z kropelkami rosy, które wyglądają widowiskowo. Sernik ten jest świetnym sposobem na ciasto na święta, ale również na co dzień. Sernik z rosą jest smaczny(...)lodówce. Inna nazwa tego ciasta to Sernik Rosa bądź Sernik Złota Rosa . Sernik z rosą – Składniki Sernik z rosą – kruche ciasto 1 całe jajko 1 żółtko 300 gram mąki pszennej 125 gram schłodzonego masła 40 gram cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego Sernik z rosą – masa serowa
To Musisz Wiedziećwymieszane z masłem wrzucamy do blaszki, w której będziemy piec sernik. Formujemy z nich gładki i równomierny spód, dociskając kubkiem o płaskim dnie (jak na zdjęciu). 6. SERKI (3 min): przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, dosłownie 1 min, cały czas mieszając, a następnie ubijamy trzepaczką aby były puszyste (też ok. minuty). 7. CUKIER (2 min): do serków dodajemy(...)minuty. Musimy uzyskać kremową, puszystą konsystencję. 9. PRZELEWANIE MASY (1 min): całą serową masę ostrożnie wlewamy na spód z herbatników i od razu wkładamy do piekarnika na 35 min. Po tym czasie sprawdzamy czy wierzch ma lekko brązowe plamki – jeśli tak, jest gotowy. Jeśli nie, podpieczcie go jeszcze z 10 minut. 10. PODANIE: sernik musi wystygnąć, a najlepiej jeść
Nerds Kitchen