puszysty sernik - 3346 przepisów (strona:70/224)

Wielkanocny kalejdoskop Hońki 113

Kolejnym punktem obowiązkowym w wielu domach jest sernik. Cóż innego jak smak babcinego, tradycyjnego sernika jest podwaliną tradycji kulinarnej? 4. Kolejna wersja sernika, tym razem z orzechowym spodem.  Bardziej dekoracyjna i odświętna. Jak wygląda tak i smakuje. 5. Mniej znana wersja sernikowa. Puszysta i pieczona w kąpieli wodnej. Ulubione ciasto japończyków. Bo każde państwo ma swoją wersję

Karczma Honorietty
Wielkanocny kalejdoskop Hońki 157

Kolejnym punktem obowiązkowym w wielu domach jest sernik. Cóż innego jak smak babcinego, tradycyjnego sernika jest podwaliną tradycji kulinarnej? 4. Kolejna wersja sernika, tym razem z orzechowym spodem.  Bardziej dekoracyjna i odświętna. Jak wygląda tak i smakuje. 5. Mniej znana wersja sernikowa. Puszysta i pieczona w kąpieli wodnej. Ulubione ciasto japończyków. Bo każde państwo ma swoją wersję

Karczma Honorietty
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 62

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Pokruszone ciastka wymieszać

moj przepis na
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 66

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Pokruszone ciastka wymieszać

moj przepis na
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 134

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Pokruszone ciastka wymieszać

moj przepis na
Sernik piernikowy 199

przyjaciółki Sylwii, która wiedząc, że prowadzę bloga kulinarnego specjalnie dla mnie uzbierała punkty i zrobiła mi wspaniały prezent. Dziękuję Sylwio :-) A wracając do wypieku, sernik jest tak wspaniały, że rozpływa się w ustach. Delikatne puszyste ciasto na spodzie a na wierzchu starte kruche kakaowe ciasto tworzą wspaniałe trio w jak najbardziej świątecznym wydaniu. Przepis na dużą blachę ciasta. Składniki(...)składników nie powinna być wyższa niż 50 – 60 stopni C.   Roztopione składniki studzimy do temperatury 30 -35 stopni C. Całe jajka ubijamy z cukrem waniliowym i trzcinowym na puszystą masę. Obie mąki połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito. Przesiane mąki dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać a następnie   dodać wystudzoną masę czekoladową   i wszystko

Na słodko lub wytrawnie
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 169

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Pokruszone ciastka wymieszać

moj przepis na
Sernik z brzoskwiniami pod kruszonką 58

Sernik pieczony z brzoskwiniami. Kruchy spód, warstwa waniliowego sernika, soczyste brzoskwinie, delikatna beza i tarta kruszonka. Tyle cudownych warstw, mimo to sernik przygotowuje się łatwo, a każda kolejna warstwa ciasta powstaje z czystą przyjemnością. Po wielu modyfikacjach powstał jeden z najlepszych serników jakie udało mi się upiec. Tak dopieszczony że postanowiłam upiec go ponownie na Wielkanoc, uważam(...)masie serowej, proporcje na blaszk\u0119 25x35cm.","keywords":["brzoskwinia z puszki","Jajka","mas\u0142o","twar\u00f3g sernikowy","sernik z brzoskwiniami","sernik z brzoskwiniami i bez\u0105","tarta kruszonka","sernik na kruchym spodzie","brzoskwiniowy sernik","sernik pieczony","sernik wielkanocny"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-04-06T14:23:43+01:00","prepTime

ProstePesto.pl
Sernik wysokich lotów 175

sernik jest wykwintny, pomysłowy, oryginalny, idealny, słodki, kwaśny, czekoladowy, puszysty.. wymieniać dalej? :) Cudownie jest się cieszyć z własnego pomysłu, wiecie? :) I on jest na prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam(...)minut. Jeżyny zagotowujemy i gotujemy, aż się nie "rozpadną". Następnie przecieramy przez sito i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia.  Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz mus będzie już wyraźnie tężał, polewamy nim sernik (ten może być jeszcze ciepły) i wstawiamy

MamaOskarka
Sernik arbuzowy "Arbuz" 324

sobie zaplanowałam! Pędźcie więc do sklepu po arbuza, zakupcie przy okazji arbuzowe galaretki, które tego lata są dostępne w wersji limitowanej (truskawkowe mogą zmienić smak sernika, a tego nie chcemy!) i nie zapomnijcie o puszystym twarogu sernikowym President z mascarpone, który także jest nowością na rynku, a nadaje wypiekom dodatkowej lekkości. Ajjj zapomniałabym o pestkach! Koniecznie nazbierajcie trochę jagód(...)pełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka drobnego cukru Warstwa sernika zielonego: 150g twarogu sernikowego z mascarpone President 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa 150ml wrzącej wody Warstwa sernika białego: 200g twarogu sernikowego z mascarpone President 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody Sernik arbuzowy: 3 galaretki arbuzowe 400g miąższu arbuza 400g twarogu sernikowego

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z lemon curd 79

z lemon curd to błyskawiczny pomysł na smaczny, rozpływający się w ustach deser. Ciasto pieczone w kąpieli wodnej jest bardzo puszyste i wilgotne. Cały smak podkreśla cytrynowy krem, który nadaje mu delikatnego orzeźwienia. Przygotowując ten sernik nie musicie używać nawet miksera. Wszystko wymieszacie łyżką. Składniki na sernik 3 jajka 750 g sera w wiaderku na sernik

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
sernik z kisielową pianką 527

oknem taka, że zupełnie nie myślę jeszcze o świątecznych wypiekach. Dlatego niedzielne ciasto było jeszcze w letnim klimacie. A był nim wysoki sernik na kakaowym spodzie, z wysoką warstwą delikatnej kisielowej pianki. Lekkie, puszyste ciacho doskonale na każdą okazję.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 20 dag mąki 10 dag masła 2 żółtka 10 dag cukru(...)pudru 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao na masę serową: 1200 g sera na sernik (użyłam pół na pół wiaderkowego i swojskiego twarogu) 3/4 szklanki cukru 6  żółtek 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 cukry waniliowe skórka otarta z cytryny łyżka soku z cytryny łyżka kakao na piankę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANKOWY 122

Sernik, który podbija serca i żołądki wszystkim miłośnikom wypieków 🍰  Jest mega puszysty i delikatny, a w smaku - rewelacyjny! Wykonany jest na spodzie z kruszonych biszkoptów, dzięki temu jest przy nim mniej pracy i zaoszczędzamy czas 😉 Serowa masa o smaku śmietankowym, dzięki dodatkowi śmietanki kremówki jest  tak kremowa i delikatna, że rozpływa się w ustach. Sernik, wbrew

Kuchnia MagdaLeny
Sernik dyniowy pieczony 134

Jest wilgotny, jest kremowy, jest puszysty, jest przepyszny. Polecam wszystkim wypróbowanie przepisu. Pure z dyni do nabycia w marketach, jest ok. Zaczynamy robić super sernik. Dyniowy sernik. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie