sernik to kwintesencja wiosny i lata. Jest lekki, puszysty, o wspaniałym, orzeźwiającym smaku cytryny i limonki. Ma w sobie delikatna ricottę, a udekorowany bezą i owocami sprawia, że przez nasze podniebienie przebijają się cudowne walory smakowe. Całkiem niedawno pewna grupa osób nazwała mnie „panią sernik”… W pierwszym momencie roześmiałam się szczerze, bo określenie zwyczajnie mnie
Raj dla PodniebieniaTakiego sernika jeszcze nie piekłam więc czas było nadrobić. Skąd przepis ? od kolegi z pracy który postanowił być anonimowym. Miękki, puszysty, wyborny, polecam gorąco. Pachnie wanilią i smakuje wybornie. Waniliowy sernik pianka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezbliżające się święta i każde przyjęcie. Prosta, dość efektowna dekoracja, a do tego wspaniałe aromatyczne cytrynki z miodem i imbirem wraz z puszystą delikatną serową masą tworzą po prostu idealnie pyszne połączenie. Jeśli lubicie serniki, to polecam Wam przygotować właśnie to ciasto. Spróbujcie. Delikatny pomarańczowo cytrynowy sernik Składniki: (na tortownicę 24 cm) Na spód(...)śmietana w proszku) do uzyskania gęstej, puszystej masy. Następnie dodajemy 2 płaskie łyżki cukru pudru, chwilę miksujemy. Kolejno dodajemy ser, drobno pokrojone 3-4 plasterki cytrynek oraz 2 łyżki syropu z cytrynek. Miksujemy do połączenia składników. Następnie małym strumyczkiem wlewamy przestudzone galaretki, miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy ostrożnie na schłodzony ciasteczkowy spód. Sernik wkładamy do lodówki. Gdy już
Słodkie okruszkicukru 2 łyżki cukru waniliowego 35 g budyniu waniliowego 6 białek Dodatkowo : 100 g białej czekolady 30 g migdałów 30 g orzechów laskowych Sposób przygotowania sernika: Jajka ubić razem z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia połączyć razem z kakao i dodać do masy jajecznej. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut(...)dodajemy je partiami do masy serowej. Gotową masę przelewamy na wcześniej upieczony placek czekoladowy, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika (180 st. C) i pieczemy 50 minut. Studzimy w formie. Gotowy sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej lub mikrofali białą czekoladą i posypujemy pokrojonymi drobno orzechami. Smacznego
Słodkie Przyjemnościwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem Michela Morana . Troszkę go zmodyfikowałam i uprościłam przygotowanie. Sernik rozpływa się w ustach - jest delikatny, puszysty i taki... serowy. Dzięki swojej sprężystości - idealnie się kroi. Wierzch ciasta udekorowałam polewą czekoladową, ale bez problemu można użyć np. jedynie cukru pudru. (Tortownica o średnicy 21 cm) Spód: 250g mąki pszennej 120g masła/margaryny(...)lodówki - na około 10-15 minut. Przygotować masę serową. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zmiksować. (Do połączenia się składników. Nie należy napowietrzać sernika i lepiej tu pominąć ubijanie białek. Dzięki temu sernik nie opadnie i będzie idealnie gładki.) Formę (wyłożoną papierem do pieczenia) wylepić (spód i boki) schłodzonym ciastem. Na ciasto przelać masę serową. Sernik wstawić
Di gotujeStyropian z truskawkami Puszyste, piankowe i delikatne ciasto z truskawkami, w smaku bardzo przypominające sernik, chociaż do jego przygotowania nie używamy sera, a gęstą śmietanę 18%. Ciasto jest naprawdę przepyszne i zawsze się udaje, ważne tylko aby ściśle trzymać się przepisu. Polecam! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli
Blog z Apetytemkażdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi smakuje! Dziś właśnie propozycja na bardzo prosty, smaczny i szybki w przygotowaniu sernik, czyli sernik z budyniem. Smakuje bardzo fajnie, jest aksamitny, bardzo, bardzo puszysty, jak chmurka. Pokochałem go od pierwszej łyżeczki, tak mi zasmakował, że teraz, to chyba będzie mój ulubiony przepis na sernik. Gorąco zapraszam
Kuchnia Łukaszakażdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi smakuje! Dziś właśnie propozycja na bardzo prosty, smaczny i szybki w przygotowaniu sernik, czyli sernik z budyniem. Smakuje bardzo fajnie, jest aksamitny, bardzo, bardzo puszysty, jak chmurka. Pokochałem go od pierwszej łyżeczki, tak mi zasmakował, że teraz, to chyba będzie mój ulubiony przepis na sernik. Gorąco zapraszam
Kuchnia Łukaszarazem znany już Wam przepis na sernik wiedeński, ale w wersji nie pieczonej a… gotowanej bo jest to sernik z wolnowaru. Tak przygotowane ciasto jest nadal puszyste, delikatne i bardzo wilgotne a do tego dużo mniej opada w przeciwieństwie do tego z piekarnika. Tutaj wielkie podziękowania dla moich czytelników, którzy podzielili się swoim doświadczeniem i przetestowali(...)pierwsi mój przepis w wolnowarze. Zdecydowanie teraz tylko tak będę przygotowywać ten sernik. Składniki – sernik z wolnowaru: 1 kg sera białego tłustego (nie z wiaderka) 12 jajek 200 g miękkiego masła 40 g mąki kokosowej pół łyżeczki wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np.. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Sernik z wolnowaru to w zasadzie dokładnie
Ola la LCHFmoje ulubione ciasta, kocham je w każdej formie, na zimno, gotowane czy klasyczne :-) Dziś mam dla Was przepis na sernik, który mnie zachwycił. sernik zrobiony z jogurtów greckich. Jest lekki, puszysty i cudownie kremowy. Polecam SKŁADNIKI *przepis na duża blaszkę Ciasto -100g margaryny -2 jajka -cukier waniliowy -0,5 szklanki cukru -2 łyżki kakao(...)pianę. Następnie dodajemy pianę do jajek i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy jogurty, miksujemy. Następnie dodajemy budynie . Na koniec dodajemy olej i miksujemy bardzo delikatnie. Masę wylewamy na ciasto , sernik pieczemy około 1 godzinkę w temp 170 stopni. Pod koniec pieczenia wyłączamy piekarnik, i nie wyjmujemy sernika. Niech trochę przestygnie w piekarniku. Piekarnika nie otwieramy. Przy robieniu masy, może
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuserniki. Ten akurat zrobiłam na życzenie syna. Musiał być, koniecznie z polewą czekoladową :) Też tak macie, że dogadzacie swoim dzieciom? Nawet tym dorosłym? Mój mąż, zawsze się śmieje, kiedy mówię, że to ostatni raz :) Jak, on dobrze mnie zna... :) Wie, że jak Wojtek zażyczy sobie pizzę, jest pizza. Jak powie, mamo naleśniki, są naleśniki itd., itp. :) Wracając do sernika(...)jest naprawdę pyszny. Delikatny i puszysty. Bardzo polecam. Spróbujcie koniecznie. Ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 200 g masła lub margaryny 1 jajko 1 żółtko Ser: 100 g. masła 1 szklanka cukru 9 jajek 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 2 nakrętki ekstraktu migdałowego 1 kg. twarogu sernikowego (miałam w wiaderku) Polewa: 1 czekolada mleczna 1 rządek czekolady gorzkiej
Agusiowe smakołykimojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki(...)wlewać żelatynę do masy serowej, dokładnie wymieszać szpatułką. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki na 3-5 godzin do całkowitego stężenia. Następnie po tym czasie, na serniku poukładać owoce. Ja najpierw na samym brzegu sernika ułożyłam borówki, następnie śliwki (2-3 z każdego koloru) pokroiłam na 10 półksiężyców, ułożyłam, na masie serowej jasne następnie ciemne, następnie borówki
moj przepis namojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki(...)wlewać żelatynę do masy serowej, dokładnie wymieszać szpatułką. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki na 3-5 godzin do całkowitego stężenia. Następnie po tym czasie, na serniku poukładać owoce. Ja najpierw na samym brzegu sernika ułożyłam borówki, następnie śliwki (2-3 z każdego koloru) pokroiłam na 10 półksiężyców, ułożyłam, na masie serowej jasne następnie ciemne, następnie borówki
moj przepis naDziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki na spód: 150 gr ciastek maślanych 50 gr roztopionego masła Składniki umieścić w misie malaksera(...)serowej, dokładnie wymieszać szpatułką. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki na 3-5 godzin do całkowitego stężenia. Następnie po tym czasie, na serniku poukładać owoce. Ja najpierw na samym brzegu sernika ułożyłam borówki, następnie śliwki (2-3 z każdego koloru) pokroiłam na 10 półksiężyców, ułożyłam, na masie serowej jasne następnie ciemne, następnie borówki, połówki winogron, śliwki
moj przepis naDziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki na spód: 150 gr ciastek maślanych 50 gr roztopionego masła Składniki umieścić w misie malaksera(...)serowej, dokładnie wymieszać szpatułką. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki na 3-5 godzin do całkowitego stężenia. Następnie po tym czasie, na serniku poukładać owoce. Ja najpierw na samym brzegu sernika ułożyłam borówki, następnie śliwki (2-3 z każdego koloru) pokroiłam na 10 półksiężyców, ułożyłam, na masie serowej jasne następnie ciemne, następnie borówki, połówki winogron, śliwki
moj przepis na