wyspy, więc dodaje jescze więcej kolorów w te piękne i ciepłe dni. Wbrew pozorom sernik jest bardzo łatwy do zrobienia, troszkę bałaganu w koło, ale warto! Sernik jest lekki, puszysty, a przede wszystkim bardzo kolorowy, zdementuję kolejną plotkę, nie jest on... Artykuł Tęczowe mini serniczki pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki
Fit Food Brunetkiwylać masę serową piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik dobrze wystudzić w formie - sernik jest wilgotny, puszysty, aromatyczny............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCzasami wychodzą przepyszne, rozpływające się w ustach, innym razem nie ma się czym chwalić. Na święta wielkanocne przygotuję sernik z przepisu Pawła Małeckiego z kuchni Lidla. Sernik wyszedł bardzo puszysty, aksamitny, zawsze się udaje. Polecam. Ciasto kruche 200 g mąki pszennej 50 g masła 50 g margaryny
Kulinarne pyszności MolkiPuszysty, wilgotny, delikatny i absolutnie pyszny sernik z brzoskwiniami, delicjami i galaretką na spodzie makowo – kokosowym to fantastyczny smakołyk dla wszystkich wielbicieli serników. Udaje się za każdym razem, jest prosty w przygotowaniu idealny na różne okazje, urodzinowe przyjęcia, imieniny, spotkania w gronie przyjaciół, ale przede wszystkim na święta. składniki na tortownicę 26 cm ciasto makowo-kokosowe
Smakowite Daniadelikatnie łączymy z masą serowo-malinową. Masę przekładamy na spód ciasteczkowy, kiedy masa stężeje , rozrabiamy galaretkę i zalewamy górę , dekorując malinami. Schładzamy i czekamy na pyszności :) Sernik jest mega puszysty i mega smaczny :) *** Witam wszystkich po długiej przerwie :) Miło mi jest czytać wasze komentarze ,że coś smakuje albo się udało :) wiem ,ze są niektóre przepisy stare i niektórzy lubią
W Moim Magicznym DomuSmaczne , puszyste ciasto do którego nie potrzebujemy miksera ,wystarczy dobry widelec lub trzepaczka.Ciasto szybko i łatwo się robi ,i długo jest miękkie jeśli trzymamy pod
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwiśniami (powyżej) lub z gorącymi malinami (poniżej). Przyjemność za 5,50 PLN/sztuka w promocji. Nawet przy 11 PLN w menu codziennym, ciasto było warte swojej ceny! Domowy sernik był delikatny, puszysty, zachwycający smakiem. I te owoce na ciepło do towarzystwa - bajka! Obydwie porcje nie wiadomo kiedy zniknęły nam z talerzy :) Szacunek dla obsługi , która dwoiła się i troiła
Grunt to przepis!nazwać: ciasto, deser? W każdym razie "to coś" jest przeeepyszne zaraz po upieczeniu oraz po schłodzeniu w lodówce. Konsystencja deseru początkowo (po upieczeniu, ostudzonego) - przypomina miękki, puszysty i wilgotny sernik. Zimny kojarzy mi się z blokiem czekoladowym (ale nie twardym), czy ciastem na bazie kaszy. Ten czekoladowy smak jest po prostu nie do opisania! Sami spróbujcie, bo naprawdę
Di gotujeserowej dodając ubitą z mlekiem "śnieżkę". Przyznam, że nie wpadłabym na taki pomysł. I próbując sernika nie potrafiłam zgadnąć dlaczego ser ma taką "inną" konsystencję. Bardzo lekką, puszystą i kremową. Ten sernik ma dużo ciasta a mniej masy serowej (tak lubi rodzina), ale jej ilość można podwoić. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 6 żółtek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaminut, nastepnie na termoobieg na 5 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach z 30 minut, potem zostawić w formach do całkowitego wystudzenia ciasto posypać cukrem pudrem - sernik jest delikatnie puszysty, wilgotny, kruszonka chrupiąca, spód apetycznie kokosowy.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrocznicę ślubu dziadków. Sernik robi się bardzo szybko i tak samo szybko znika. Połączenie brzoskwiń, czekoladowego spodu ciasta i przepysznej masy serowej tworzy idealną kompozycję. Sernik jest fajnie puszysty i delikatny. Spróbujcie bo naprawdę warto ;) Ciasto podałam na porcelanie firmy Bogucice - kolekcja Jesień Składniki: Masa serowa: 1,2 kg sera białego twarogowego 1/4 kostki masła
Krakowskie smaki AniChodził za mną delikatny sernik z rosą, puszysty ale i taki, który może poleżeć i ciągle się będzie rozpływał w ustach! Składniki: Na ciasto 300 g mąki typ 500 Młyn Kopytowa 120 g masła 2 duże żółtka 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody 5 łyżek cukru pudru Na ser 1 kg sera w wiaderku
Z Kuchni Do KuchniWitajcie kochani! Dziś mam dla Was genialny przepis na puszysty...wilgotny, przepyszny SERNIK Z MUSEM CZEKOLADOWYM - po prostu NIEBO W GĘBIE! Nie ukrywając uwielbiam serniki , ale nigdy mi nie wychodzą, ale nie tym razem!! :D Sernik jest taki wyjątkowy, bo piecze się go w kąpieli wodnej. Przepis na to cudo znalazłam na stronie mojewypieki chyba
Cukier&Puderupieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na 30 minut i potem blaszkę zostawić do wystudzenia najlepiej na całą noc wierzch sernika posypać cukrem pudrem, sernik jest wilgotny, puszysty, nie za słodki... po prostu jest bardzo smaczny....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięNiezwykle puszysty, mięciutki smietankowy sernik, z tym że całkowicie bez sera... Przepis dostałam od bratowej mojego męża, a kiedy pierwszy raz go upiekłam i wszyscy się w nim rozsmakowaliśmy, teraz zagościł już na stałe w Naszym domu. Upieczmy go i zaskoczmy gości bo smakuje jak najprawdziwszy sernik. Składniki: ciasto: 3 szkl.mąki 2 płaskie łyżeczki
Z Majeczką w kuchniminut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia sernik upieczony wyjąć z blaszki jak dobrze wystygnie rant sernika posypać pudrem cukrem sernik jest wilgotny, puszysty i szybko się zjada.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięresztę biszkoptów - posypać orzechami - wyłożyć masę sernikową i piec w 200C około 40-45 minut na upieczonym serniku rozsmarować ciepłą polewę czekoladową i posypać posypką czekoladową sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwymieszać ciemną masę dać na wierzch białej i widelcem delikatnie rozmieszać po wierzchu - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik posypać cukrem pudrem sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięużyłam pół opakowania na mak wylać masę serową - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik posypać cukrem pudrem, na talerzyku można posypać zmieloną czekoladą sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmoje ciasto rodzinne – robione kiedyś przez babcię i mamę. Znacie ją? Melba to sernik na zimno, bez pieczenia, z własnego sera. Nie przypomina typowych serników – jest delikatna, puszysta i smakuje jak ciepłe lody. Każdego zaskakuje swoim smakiem. U mnie w rodzinie zawsze była w wersji czarno-białej z truskawkami i taką prezentuję tutaj, lecz można zrobić
Poezja smakuWitam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na sernik na kruchym spodzie. Sernik jest bardzo smaczny, wilgotny i puszysty, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sernika będziemy potrzebowali: Użyłam foremki o wymiarach 34 cm x 24 cm na ciasto: 400 g mąki pszennej (typ 450 , 500 lub 550) 150 g dobrze schłodzonego masła lub margaryny 3 żółtka (jajka(...)żeby składniki się połączyły - masa serowa jest gotowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Końcowe przygotowanie sernika: Ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach, około 2/3 ciasta kładę na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wykładam masę serową i górę posypuję pozostałym ciastem. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na drugą od dołu półkę i piekę
Uwaga Babcia Gotujeoknem gorąco więc to ciasto jest idealne. Zimny, delikatny wierzch i puszysty biszkopt idealnie się komponują. Sernik na zimno jest prosty więc każdy sobie z nim poradzi. Pomysł na ten deser sprawdzi się przy grillu aby osłodzić sobie ten czas. Spód ciasta to biszkopt na Palma firmy Bielmar . Dzięki temu ciasto jest puszyste, miękkie i ma delikatnie maślany(...)innym razem owocowy lub czekoladowy. Jako, że mamy wiosnę przygotowałam sernik na zimno, którego wnętrze przypomina namaszczenie zebry. Różowy kolor ciasta jest truskawkowy, a biały to klasyczny sernik na zimno. Składniki: SPÓD CIASTA 1/4 kostki Palma firmy Bielmar 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka MASA SEROWA
Kuchnia w oparachTegoroczny hit świąteczny ! Puszysty, rozpływający się w ustach sernik z delikatnie wyczuwalną kaszą manną i rodzynkami ... Przepis na masę serową z grysikiem znalazłam na blogu "Z cukrem pudrem" , na którym znajdziecie przepisy na inne cudowne i oryginalne wypieki ! SKŁADNIKI: MASA SEROWA: 1,5 kg sera białego (ja użyłam 1 kg sera z wiaderka(...)SERNIK: Wszystkie składniki wyjmujemy wcześniej z lodówki (ważne, żeby ser i jajka miały temp. pokojową). Jeśli używacie sera białego w kostce, wcześniej zależy go zmielić w mikserze albo maszynce do mięsa. Rodzynki namaczamy (zalewamy wrzątkiem), odcedzamy. Posypujemy mąką i mieszamy. Masło podgrzewamy do roztopienia. Następnie schładzamy. 8 żółtek i 3 białka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy
Marcepanowa kuchniaUwielbiam serniki, w szczególności takie puszyste i lekkie jak ten! Na moim blogu znajdziecie przepis na cytrynowy twarogowiec , sernik jogurtowo-twarogowy z kakao i sernik jogurtowo-twarogowy . Składniki na sernik: - 1200g jogurtów greckich - 60g roztopionego masła - 50g mąki ziemniaczanej - 50g ksylitolu - 5 jajek - laska wanilii - szczypta soli Jogurty mieszamy z cukrem. 2 żółtka oddzielamy
Be Fit Be Strong