adłam go u mojej siostry na urodzinach. Smakował wybornie. Bardzo delikatny i puszysty. Cudowny. Wykonanie ciasta kruchego – wszystkie składniki na ciasto kruche szybko zagnieść. Uformować kulę i włożyć do zamrażarki na 15 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć na dnie ciasto kruche. Ponakłuwać widelcem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto kruche 15. Powinno się lekko(...)dokładnie w malakserze. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Następnie dodać żółtku. Dokładnie wymieszać. Teraz już mieszać twaróg i pozostałe składniki. Im lepiej wymieszane tym sernik będzie bardziej puszysty. Białka ubić ( dodać białka z ciasta kruchego również )na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Wymieszać już bardzo delikatnie. Jeśli lubicie z rodzynkami to dodać je razem
Kuchnia Pokoleńpodpowiemy Ci, jakich deserów warto spróbować w restauracji skandynawskiej. Sernik z białą czekoladą w skandynawskiej restauracji Sernik z białą czekoladą to wyjątkowy deser, który łączy w sobie kremową konsystencję ciasta z delikatnym smakiem białej czekolady. Podstawą tego przysmaku jest ciasteczkowy spód, który stanowi doskonały kontrast dla puszystej masy serowej . Sernik zdobiony wiórkami z białej czekolady i świeżymi(...)klasyczny szwedzki tort wyróżniający się swoją warstwową konstrukcją i charakterystycznym zielonym marcepanowym pokryciem. Wewnątrz znajduje się lekki biszkopt przełożony kremem waniliowym i dżemem malinowym . Całość jest niezwykle delikatna i puszysta, co sprawia, że każdy kęs to prawdziwa przyjemność. Zewnętrzna warstwa marcepanu nadaje temu deserowi słodkiego, migdałowego smaku. Często w restauracjach skandynawskich dekorowany jest on różą z marcepanu, co nadaje
Słodkie okruszkiU mnie na stole królują różne ciasta. Dla każdego coś dobrego Oczywiście mój blog kulinarny, to również bogactwo tradycyjnych świątecznych wypieków . Polecam Wam np. przepis na puszysty piernik , świąteczny sernik z brzoskwiniami lub ucierany makowiec z jabłkami . Składniki: Na ciasto: Na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 4 żółtka jaj klasy
Słodkie okruszkiSernik, czy makowiec? A może jedno i drugie? Odwieczny problem w naszych domach przed Bożym Narodzeniem. A jak mu zaradzić? Najlepszym sposobem jest połączyć te dwie propozycje :-) Puszysty i kremowy sernik położony na makowej warstwie czyni ten wypiek iście świątecznym, a dodatek dużej ilości skórki pomarańczowej sprawia, że ciastem tym pachnie w całym domu tworząc niepowtarzalny i jedyny
Poezja Smaków - blog kulinarnyRewelacyjny, mocno czekoladowy sernik o delikatnej puszystej i rozpływającej się w ustach konsystencji. Zwieńczeniem tego eleganckiego, wytwornego deseru jest czekoladowa polewa w formie pajęczyny, która idealnie pasuje do mrocznej atmosfery Halloweenowego wieczoru. Czekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Składniki: Sernik: 350 g zmielonego dwukrotnie twarogu 250 g mascarpone 1/2 szklanki brązowego cukru
Słodka StronaSernik to nasz ulubiony dodatek do kawki. Lubimy wilgotny a zarazem puszysty i właśnie ten sernik taki jest. Tym razem dodałam do niego owoce borówki amerykańskiej które nadały mu wyjątkowego smaku i aromatu. Do pieczonych serników używam twaróg do zmielenia( nie z wiaderka). Sernik z wiaderka używam do serników na zimno. Składniki(...)pieczenia i wylać masę serową. 100 g borówek zmiksować w blenderze dosłodzić do smaku i za pomocą łyżeczki na górze sernika zrobić okręgi. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni na 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik, sernik pozostawić jeszcze na 15 minut w piekarniku. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zimny sernik polać lukrem i udekorować borówkami
Ala piecze i gotujebardzo prosty. Można go polać dżemem, można go posypać cukrem pudrem lub jeść bez niczego z kubkiem kakao, kawy czy co tam lubicie. Jest bardzo puszysty i smakuje jak pianka, polecam. Puszysty, delikatny - prosty sernik - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli sernik z budyniem bez pieczenia Sernik jest bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu, puszysty, no po prostu idealny sernik na zimno. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 750 g twarogu sernikowego 4 łyżki cukru (jeżeli lubimy słodsze, możemy dać 6-8 łyżek) opakowanie budyniu śmietankowego Dr. Oetker(...)mleko i rozprowadzamy w nim budyń śmietankowy. Budyń studzimy. Za pomocą miksera ubijamy ser z cukrem, cukrem wanilinowym, kremówką przez ok. 4 min, masa powinna stać się bardzie puszysta. Po tym dodajemy przestudzone, roztopione masło, ostudzony budyń, a spęczniałą żelatynę podgrzewamy w kąpieli wodnej, do rozpuszczenia się najmniejszych grudek i także dodajemy do masy sernikowej. Wszystko dokładnie mieszamy
Kuchnia ŁukaszaCiasto Kapryśnica to pyszny i efektowny deser, który szczególnie przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom serników. Składa się z ciasteczkowego spodu, gotowanej masy serowej i bitej śmietany na wierzchu. Całość wygląda i smakuje wyśmienicie. Ciasto jest stosunkowo proste do zrobienia, jedynie trzeba uważać podczas gotowania masy serowej, aby się nie przypaliła i nie miała grudek. Jeśli jednak cały czas będziemy(...)sernik i wyrównaj. Wierzch posyp płatkami migdałów. Ciasto włóż do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto Kapryśnica – sernik gotowany z bitą śmietaną Zobacz inne przepisy na ciasto z serem z wiaderka: Sernik bez użycia miksera. Prosty przepis, który zawsze wychodzi Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję Sernik z mlekiem w proszku – niezwykle puszysty
e-PrzepisyKulinarneNajlepszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam. Lekki, puszysty - wprost rozpływający się w ustach. Sernik wiedeński to stały gość na naszym stole. Kochamy go za smak, wygląd i uniwersalny charakter. Idealny na święta i rodzinne uroczystości. Uwielbiają go wszyscy. Polecam! Składniki: 1 kg sera sernikowego8 jajek1,5 szklanki cukru4 łyżki śmietany 12%1 kostka margaryny2,5 łyżki mąki
Krokusowy DomZauważyłam, że z wiekiem niektóre smaki się zmieniają. Kiedyś bardzo lubiłam ciężkie serniki (krakowski czy wiedeński). Od kilku lat jednak wolę serniki lekkie i puszyste. Taki efekt uzyskuje się np. z jogurtów greckich, o czym pisałam w pierwszym roku istnienia bloga. Dziś przedstawiam wersję jesienną tego deseru, nadal bezglutenową, bo nie zmieniło się moje upodobanie do serników(...)najmniejszych obrotach robota. Masę przełożyć do formy. Na wierzchu ułożyć plastry pigwy. Piec w temperaturze 180 stopni C. przez godzinę. Po upieczeniu, wyłączyć piekarni, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w środku na kwadrans. Wyłożyć sernik w formie na kartkę do pieczenia. Po odczekaniu ok. 30 minut wyjąć sernik z formy. Odstawić do całkowitego ostygnięcia
Weekendy w domu i ogrodziePuszysta kokosowa masa serowa, rozpływająca się w ustach , na wierzchu delikatna pianka z kokosem ... Ciasto iście anielskie ;) Prze pis wpadł mi do głowy, gdy przeglądałam mój stary zeszyt z przepisami, gdzie znalazłam przepis pod tytułem " Sernik z wiórkami ". D odałam trochę modyfikacji i tak oto powstało moje ciacho ;) Polecam! ;) Blacha 24x24cm Składniki: Kruchy spód: 2 szklanki mąki 3/4 margaryny
Czerwona Porzeczkamoim blogu serniki na zimno, ale taki pieczony tylko przeze mnie, bez pomocy innych :) - to pierwszy raz. Sernik to zmora moja była. Kiedyś już dawałam przepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka(...)piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyłączamy piecyk i trzymamy sernik jeszcze 5 minut w środku Wyjmujemy, studzimy, zjadamy :) Na święta - jak znalazł! Sernik jest niesamowicie puszysty. Smacznego! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comZapraszam Was po przepis na pyszny sernik słony karmel z prażonymi orzeszkami ziemnymi. Sernik jest zrobiony na kruchym spodzie, jest delikatny i puszysty w smaku. Ten sernik z orzeszkami rozpływa się w ustach. Przygotowuje się go bardzo szybko więc będzie idealny na każdą okazję. Bardzo lubię serniki, zarówno te tradycyjne na kruchym spodzie, jak i serniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!