puszysty sernik - 3346 przepisów (strona:29/224)

Kawowy sernik 273

Dziś coś dla wielbicieli serników i kawy. Pyszny puszysty i bardzo kremowy sernik kawowy. Nie wiem czy sekretem tego, że jest tak delikatny było długie pieczenie w niższej temperaturze, bo na próbę upiekłam go właśnie w ten sposób. W trakcie pieczenia sernik wyrósł tylko troszkę i po upieczeniu tylko minimalnie opadł. A serniczek wyszedł bardzo delikatny i kremowy

Ewa w kuchni
Niezawodny sernik jeżynowy z ziemniakami 156

ziemniakami, który jest o niebo lepszy od wszystkich innych i zawsze (!) nam wychodzi. Wydaje się dziwne? Może trochę, ale ziemniaków w smaku w ogóle nie czuć. Za to sernik jest puszysty i delikatny. U mnie w połączeniu z kwaśnymi jeżynami - mniam! Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 5 jajek 2 szklanki cukru 2 łyżeczki prawdziwego cukru waniliowego 3/4 kostki masła

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Sernik na zimno z jeżynami i borówką amerykańską 637

jeszcze borówki amerykańskie, więc jakoś trzeba ja wykorzystać. A, że do kawy coś słodkiego być musi to zrobiłam pyszny sernik. Sernik palce lizać. Jest puszysty, delikatny i orzeźwiający. Sernik podany na Porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Platin. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku

Ala piecze i gotuje
Sernik z bezą 333

Składniki: masa serowa:  1 kg mielonego twarogu 3 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 cukier

Luźna Kuchnia
Sernik czekoladowy 213

Składniki: 1kg sera 5 jajek 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek kwaśnej śmietany 5 łyżek masła 1 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 2

Luźna Kuchnia
SERNIK KAJMAKOWO BAKALIOWY 488

najważniejsze przepis który zawsze się udaje, sernik jest puszysty i nigdy nie opada. Do tego pyszny, przyjemnie słodki, z bakaliami na wierzchu. Składniki: 1 kg Twarożku sernikowego Hanusia Mlekovita  6 jajek  1,5 szklanki cukru  1 opakowanie cukru waniliowego  1 margaryna Dobrej Gospodyni Mlekovita 1 budyń waniliowy  2 łyżki mąki  1 łyżka mąki

Z Majeczką w kuchni
ŚWIĄTECZNY SERNIK ALZACKI 375

naszym stole lub w świątecznym koszyczku. Przepis ten jakiś czas temu znalazłam w gazecie, a do jego wykonania "zmusiły" mnie zdjęcia, które same w sobie były "smaczne". Sernik jest puszysty, bardzo serowy i rozpływa się w ustach.  Na pewno znajdzie u mnie miejsca na stole w tegoroczne Święta Wielkanocne, szkoda tylko, że zamiast kiełkujących krokusów mamy za oknem

Smaczne Zdrowe
Sernik brzoskwiniowy na zimno na wafelkowym spodzie 464

Sernik bardzo puszysty i delikatny. Spód zrobiony z wafelek w czekoladzie był rewelacyjny. Będę robić go częściej tym bardziej, że rodzince również zasmakował. Składniki: Spód 250 g wafelek w czekoladzie (u mnie prince polo) 30 g masła Masa serowa 600 g twarogu z wiaderka 3 jajka 0,5 szkl cukru pudru Emix 1 galaretka brzoskwiniowa Emix 1,5 łyżeczki

Ala piecze i gotuje
Sernik z sosem malinowym 206

Sernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty i delikatny sernik bez spodu. W smaku jest po prostu obłędny! Najlepiej świadczy o tym fakt, że na drugi dzień musiałam piec drugi. Jego sekretem są: dobrej jakości ser, temperatura pokojowa składników, dobrze ubite białka i kąpiel wodna – czyli pieczenie sernika w towarzystwie parującej wody. Słodko-kwaśne przetarte maliny(...)pasują do niego idealnie, ale równie dobrze sprawdzi się polewa czekoladowa lub karmelowa. Ja już planuję upiec go po raz trzeci – na Walentynki! Sernik z sosem malinowym: 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego (np. Mój Ulubiony z Wielunia, Delfiko, Piątnica) 150 g miękkiego masła (3/4 kostki) 6 ekologicznych jaj 1/2 szklanki cukru pudru + 2 łyżki

Poezja smaku
Sernik wykwintny 132

Bardzo chętnie wypróbowuje nowe przepisy, żeby znaleźć ten jeden jedyny. Muszę przyznać, że właśnie ten przepis stanął na mojej liście w chwili obecnej zdecydowanie na pierwszym miejscu. Sernik jest leciutki, puszysty, niezbyt słodki i podstawowa jego zaleta - nie opada! wychodzi prosty jak stół :)   Bardzo ważną rzeczą jest to, żeby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Powinny być wyjęte minimum(...)godziny przed przygotowaniem sernika. Masło utrzeć mikserem do momentu aż stanie się puszyste. Przemielony dwukrotnie twaróg stopniowo dodawać do masła i dalej ucierać. W osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości. Następnie dodać je do masy serowej i krótko zmiksować. Kiedy już połączymy ser z żółtkami dodać resztę składników: kaszę mannę, budyń, wanilię lub cukier wanilinowy. Zmiksować

Świat Ciasta
SERNIK KOKOSOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I KOKOSOWYMI PRALINAMI 144

wiecie jestem ogromną, ale to ogromną wielbicielką serników i w ostatnim czasie spod mych rąk wychodzą prawdziwe cuda! Niesamowicie kremowe, aksamitne i puszyste – takie podbijają podniebienia rodziny i znajomych! Dziś mam dla Was przepis na Sernik jakiego tu jeszcze nigdy nie było. Na kruchym spodzie, o intensywnie kokosowym smaku, z zatopionymi w środku słodkimi pralinami LINDOR o kokosowym(...)niedawna dostępna jest w sklepach i totalnie podbija serca wszystkich wielbicieli słodkości! Dla wzbogacenia efektu WOW jest jeszcze masło orzechowe, wiórki kokosowe i chrupiące orzeszki ziemne. Sernik jest bardzo puszysty ( co zresztą widać na zdjęciu ) i bardzo aksamitny! Jest świetnym pomysłem na rodzinne przyjęcie, na nadchodzący komunijny sezon i na każdą imprezę! Z całą pewnością zachwyci i zrobi furorę

Ostra na Słodko
Sernik na zimno, bez pieczenia 85

serowymi. Sernik na zimno? Kiedyś bym podziękowała. Kiedyś, bo mama je robiła z torebki. Tak, tak, takie były czasy. Od kiedy zaczęłam sama je robić, z dobrej jakości sera, to jadam je z przyjemnością. I inni też Tak mi się wydaje, że sernikożercy dzielą się na tych co lubią „lekkie” serniki – czyli takie puszyste, mało serowe dla mnie i oszkukane Sernik z jogurtów greckich czy serków homogenizowanych jest zjadliwy, ale nie robi jak dla mnie wielkiego wow. Jeśli do tej pory nigdy nie robiliście sernika, bo może opaść, bo nie piekę, bo mi i tak nie wyjdzie… To sięgnijcie po ten przepis. Sernika na zimno nie pieczemy, więc nam nie opadnie

Mieszam w Garnku
Oszukany sernik z jogurtów greckich 354

wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 1 godzinę. Powinien dużo urosnąć (ponad wysokość tortownicy). Studzimy powoli, przy lekko uchylonym piekarniku – sernik dużo opadnie, ale mimo to będzie puszysty jak chmurka. Sernik z jogurtów greckich wstawiamy do lodówki dopiero, gdy będzie całkowicie ostudzony. Powien chłodzić się co najmniej 2 godziny. Aby przygotować sos, owoce leśne podgrzewamy z cukrem pudrem

Poezja smaku
Sernik brzoskwiniowy z kruszonką 145

Sernik brzoskwiniowy z kruszonką, puszysty i orzeźwiający. Typowo letni sernik z sezonowymi owocami. Odwiedzając najbliższy stragan zauważyłam brzoskwinie. Od razu wpadł mi do głowy pomysł na sernik z brzoskwiniami. Upiec sernik to nic trudnego, a z owocami smakuje wybornie. Choć sernik brzoskwiniowy smakuje wybornie to brzoskwinie można zastąpić nektarynkami. Sernik brzoskwiniowy Składniki: okrągła forma(...)dodaj jajko. Połącz ciasto lekko w jedną całość, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. W między czasie przyrządź masę serową. Cukier i masło zmiksuj na puszystą masę. Dodaj jajko cały czas miksując. Dodaj ser i zmiksuj krótko. Na koniec dodaj skrobię i również zmiksuj krótko. Nastaw piekarnik na 160ºC. Wyjmij kruche ciasto z lodówki i podziel

codojedzenia
Sernik wiedeński 160

będę się wiele rozpisywać tylko powiem klasyczny sernik bez spodu, czyli  lekki, puszysty uwielbiany przez wszystkich sernik wiedeński.  Gorąco polecam! Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 6 jajek 100 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć(...)cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Dodać po jednym żółtku cały czas ucierając. Nie przerywając miksowania dodajemy do masy jajecznej twaróg. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (samo

magiczna kuchnia Kasi