puszysty sernik - 3733 przepisów (strona:27/249)

Puszysty sernik z borówkami pieczony na bezglutenowym spodzie z płatków kukurydzianych i czekolady 100

smak zmieszałam je z gorzką czekoladą. Część wyłożyłam na dno sernika, a część dałam na wierzch po upieczeniu, dzięki temu sernik zyskał pyszny i chrupiący dodatek. Puszysty, delikatny sernik z borówkami, na spodzie z płatków kukurydzianych to bardzo łatwy, szybki i pyszny deser.  Żeby sernik był aksamitny i delikatny, twarogu dodaję serek mascarpone, a twaróg powinien

Tajemnice Smaku
Ciasto zebra 256

Ciasto zebra to bardzo proste i szybkie ciasto. Uwielbiam je piec ponieważ świetnie się prezentuje na stole przez biało – czarne paski. Poniżej przedstawiam listę zakupów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SERNIK WANILIOWY Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM 467

kolejny przepis na wspaniały sernik – tym razem z serków homogenizowanych. Przełożony czekoladową masą budyniową i mięciutkim ciastem tworzy wspaniałe trio , które zachwyci nie tylko wielbicieli serników ! Miękki , puszysty , delikatny i niesamowicie łatwy! Taki sernik zniknie z talerzy błyskawicznie! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: – mąka – 2 szklanki – proszek do pieczenia – 2 łyżeczki – masło

Ostra na Słodko
Sernikowa chmurka w polewie czekoladowej 285

nich przekonać. I przyznaję, że jestem zachwycona! Użyłam twarogu sernikowego firmy Piątnica - zawiera jedynie twaróg i śmietankę, a jego konsystencja jest gęsta, kremowa, nienasiąknięta wodą i puszysta, a powstały sernik jest nieziemsko kremowy i lekki! Na pewno użyję go jeszcze nie raz :) Składniki na spód ciasteczkowy: 120 g herbatników 60 g masła Herbatniki kruszymy, najlepiej w malakserze na bardzo(...)masę (jest dość rzadka) na przygotowany spód ciasteczkowy i pieczemy w temp. 155-160 st. przez 60-65 minut w kąpieli wodnej, dzięki czemu nasz sernik będzie miał piękny, równy kształt i puszystą, wilgotną konsystencję. Jak to zrobić, możecie dokładnie przeczytać tutaj !  Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty. Pozostawiamy go do przestygnięcia w piekarniku, a potem

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sernik adwokatowy 244

Dzisiaj kolejny przepis do którego użyłam Advocaat Dalkowski Starotoruński . Zrobiłam jedno z naszych ulubionych wypieków, a jest nim oczywiście sernik. Delikatny, puszysty i z lekko wyczuwalnym smakiem i aromatem adwokatu. Sernik w smaku jest boski, po prostu place lizać. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Ksenia Platin z Porcelana Bogucice. Składniki: Kruche ciasto: 3/4 szkl mąki pszennej(...)piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. Masy serowej nie miksujemy za długo ani na zbyt szybkich obrotach by nie zrobiła się puszysta. U mnie tortownica z ceramicznym dnem i silikonową obręczą więc nie smarowałam i nie sypałam

Ala piecze i gotuje
Ranking na ciasta na Święta Wielkanocne 2024 142

orzeźwiającym kremem… ZOBACZ PRZEPIS Tradycyjny sernik krakowski z kratką Przepis na sernik krakowski z kratką – czyli tradycyjny przepis na dużą blachę. To sernik z rodzynkami na kruchym cieście.… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Królewiec sprawdzony przepis Zobacz tradycyjny i sprawdzony przepis na ciasto Królewiec, czyli miodowe kruche ciasto i puszysty biszkopt przekładany budyniowym kremem. To ciasto(...)bazie biszkoptu z kakao. Biszkopt przekładany jest pysznym budyniowym kremem, a… ZOBACZ PRZEPIS Sernik karmelowy na zimno – prosty przepis na sernik bez pieczenia Przepis na sernik karmelowy na zimno to ciasto bez pieczenia, które przygotujesz z sera z wiaderka. Sernik przygotowałam na ciasteczkowym… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Pani Walewska – ciasto Pychotka z kremem

Via Gusto
Sernik Klaudyny 161

Pianka z bialek  bialka jajek  20 g cukru pudru Ubijamy bialak  Dodajemy cukier puder i dalej ubijamy  Jak juz bialaka sa ubite odstawiamy  Sernik  ciasto masa serowa pianka z bialek  Na mala okragla foremke wykladamy 2/3 ciasta  Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 °  Ciasto pieczemy 30 min  Wyciagamy(...)tarce ciasto)  Wszystko wladamy do piekarnika na 15min  Upieczone ciasto zostawiamy do ostygniecia  Potem wkladamy do lodowki do nastepnego dnia  Ser powinnien wyjsc puszysty  Smacznego! PS Sernika odstawienie do lodowki na drugi dzien jest konieczne poniewaz masa na poczatku bedzie leista i dopiero jak sie odstanie to zrobi sie spojona i puszysta Ja podalam

Klaudynkowa kuchnia
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie 102

Sernikowego szaleństwa ciąg dalszy! Jako ogromna fanka wszystkiego co kokosowe oczywiście nie mogłam przegapić okazji na sernik kokosowy 🙂 Pyszna, puszysta i aksamitna kokosowa masa z nutą mascarpone pieczona na migdałowym spodzie to coś, obok czego nikt nie przejdzie obojętnie 😉 Całość skąpana w kokosowych chipsach, które dzięki podprażeniu mają jeszcze bardziej intensywny smak i zapach. Nasz sernik kokosowy jest(...)prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie “Tajemnice doskonałego sernika” Artykuł Sernik kokosowy

Mostek w kuchni
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie 126

Sernikowego szaleństwa ciąg dalszy! Jako ogromna fanka wszystkiego co kokosowe oczywiście nie mogłam przegapić okazji na sernik kokosowy 🙂 Pyszna, puszysta i aksamitna kokosowa masa z nutą mascarpone pieczona na migdałowym spodzie to coś, obok czego nikt nie przejdzie obojętnie 😉 Całość skąpana w kokosowych chipsach, które dzięki podprażeniu mają jeszcze bardziej intensywny smak i zapach. Nasz sernik kokosowy jest(...)prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie „Tajemnice doskonałego sernika” Artykuł Sernik kokosowy

Mostek w kuchni
Sernik na ciemnym cieście 106

każdym razem uzyskać inny efekt smakowy i wizualny. Zazwyczaj robiąc serniki idę na łatwiznę i robię sernik na herbatnikach, z gotowym serem z wiaderka. Taki sernik wychodzi puszysty i delikatny. Ja jednak przyznam szczerze, że wolę serniki cięższe, takie mokre i bardziej zbite, takie jak pamiętam z dzieciństwa. Były one robione z prawdziwego twarogu, jeśli była(...)rozdzielania białek i żółtek) z cukrem na puszystą masę. Następnie zmiksowałam je z wystudzonym masłem i zmielonym serem. Budyń śmietankowy rozmieszałam w zimnym mleku i dolałam do masy serowej. Masę serową ponownie wymieszałam, dodając jeszcze na koniec sok z cytryny. Tak przygotowaną masę serową wyłożyłam do tortownicy. Na wierzch starłam resztę ciasta. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam

Waniliowe Improwizacje
Ciasto drożdżowe bez zagniatania 284

Ciasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 188

góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach najlepiej całą noc przed podaniem posypać pudrem cukrem lub polukrować - sernik jest puszysty, wilgotny, ciasto jest smacznie kakaowe i szybko sernik znika z talerza..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik Japoński 106

wielką fanką serników. Bardzo lubię je przygotowywać w różnych wersjach. Na blogu znajdziecie wiele różnorodnych przepisów na serniki, takie jak na przykład: Sernik bez spodu Sernik z 15 jaj Sernik z mlekiem w proszku Tym razem postanowiłam przygotować sernik japoński . Jego cechą charakterystyczną jest delikatna struktura. Serniczek jest bardzo lekki i puszysty, niczym chmurka. Przepisy(...)sernik japoński oczywiście nieco się od siebie różnią, ponieważ każdy robi go po swojemu. Wspólną cechą tego wypieku jest to, że w kąpieli wolniej rozpuszcza się 3 główne składniki: ser/serek, mleko i masło, a następnie łączymy je z ubitymi na sztywno białkami. Dzięki temu sernik japoński jest bardzo puszysty i delikatny. Zapraszam serdecznie do wypróbowania mojego przepisu

Przepiski.pl