nigdy nie miałam - dziękuję. Nigdy nie byłam fanką serników, zawsze mi czegoś w nich brakowało, albo spód był za mało chrupiący albo sernik drastycznie opadał po wyjęciu z piekarnika ... Mój świąteczny sernik jest prosty i szybki w przygotowaniu, nie opada a spód pozostaje idealnie chrupiący. Sernik jest puszysty, kremowy i słodko słony. Według moich testerów (rodzina
Wylizany RondelDziękuje Sylwunia za przepis. To jest przepis od mojej synowej. Konsystencja sernika bardzo delikatna i puszysta, inna jak nasze serniki. Możecie dodać biały cukier, jak wolicie. Ja akurat miałam ten ciemniejszy brązowy cukier, dlatego mój sernik jest ciemniejszy. Wykonanie ciasta – w wersji dietetycznej można dodać mniej cukru. Trzy jajka i dwa żółtka ubić z cukrem na puszystą(...)ostygnie. Wykonanie polewy – czekoladę i z odrobiną śmietany roztopić na garnuszku z parującą wodą. Wymieszać i zdjąć z pary jak już czekolada się całkowicie rozpuści. Polać czekoladą zimny sernik
Kuchnia PokoleńSernik bez sera - pyszny, puszysty i delikatny! W ramach treningu przed Wielkanocą w aktualnej edycji Ciasto na Niedzielę pieczemy Świąteczne wypieki . A że sernik już bardzo długo miałam na myśli, postanowiłam w tym słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście(...)sera. W końcu właśnie tę ostatnią opcję wybrałam na weekendowe wypiekanie i prezentuję sernik z wykorzystaniem jogurtów bałkańskich :) Wychodzi bardzo lekki i delikatny w smaku. Puszysty i sprężysty. Mniej kaloryczna wersja typowego sernika. Składniki na blachę o wymiarach 35x25 cm: 3 duże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light! 1 szkl. cukru
Grunt to przepis!zazwyczaj są robione serniki. A ja Wam ten sekret przekażę :) Ogólnie ciasto robi się łatwo i szybko. Składniki: twaróg sernikowy ( u mnie President ) 1 kg jajka 7 szt. budyń śmietankowy 1 szt cukier 1 szklanka cukier waniliowy 15 g Oddzielam żółtka od białek. Żółtka ubijam mikserem z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą jasną masę. Następnie dodaję budyń(...)miksuję do połączenia się budyniu z masą. Do powstałej masy dodaję łyżkami twaróg i miksuję tym razem troszkę dłużej ( zasada jest taka: im dłużej miksujesz tym lepszy sernik, będzie puszysty i delikatny). Na koniec białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodaję do masy twarogowej i mieszam delikatnie ale dokładnie trzepaczką do jajek (równie dobrze można mieszać
Kuchnia Vikijaka jest odpowiedź, jeżeli weszliście tu w poszukiwaniu przepisu na pyszny jesienno-zimowy sernik, to jesteście w odpowiednim miejscu. Są dwa rodzaje sernikożerców - Ci którzy uwielbiają puszyste i delikatne serniki i Ci, którzy lubią twardsze wypieki. Dzisiejszy przepis jest zdecydowanie dla tych pierwszych. Delikatny i puszysty, wręcz rozpływający się w ustach, a do tego z ciekawym(...)kremówki Sposób przygotowania sernika z żurawiną: Ciastka rozgniatamy, dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy masę serową Żółtka ucieramy razem z cukrem, następnie dodajemy oba sery, śmietankę i mąkę kukurydzianą i dalej ucieramy. W oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną, puszystą pianę, a następnie partiami
Słodkie Przyjemnościadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik wiedeński to jeden z najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych wypieków z sera. Można by rzec, że to król pośród serników. Tradycyjnie pieczemy go bez spodu z tłustego twarogu i dużej ilości jajek. Sernik wychodzi puszysty, kremowy i bardzo smaczny. Wręcz rozpływa się w ustach. Brzmi apetycznie prawda? Smak tego wypieku poczujecie, dopiero kiedy pokusicie
Przepiski.plkawowy na kakaowym spodzie. Delikatny, lekki i puszysty. Z lśniącą polewą kakaową i mocnym akcentem kawy. Do przygotowania masy serowej użyłam ricotty i mascarpone, dzięki czemu sernik uzyskał wyjątkowo puszystą i wilgotną strukturę. Dzięki pieczeniu z parą wodną, nie popękał i pozostał w jasnym kremowym kolorze. W razie potrzeby ricottę można zastąpić gładkim twarogiem, a kawę
cool and mintySernik…który smakuje i pachnie prawdziwym domowym sernikiem. Bez zbędnych dodatków smakowych bez udziwnień. Prosty, smaczny i mega puszysty. Na moim blogu znajdziecie różnorodną ilość serników, zarówno warstwowych, tych z owocami, na zimno czy ucieranych w makutrze. Mam ich chyba najwięcej wśród różnorodnych przepisów. Wszystkie zachwycają ale mnie najbardziej smakują takie jak ten mleczny. Nie od dziś(...)mleko w proszku ponownie zmiksować tak aby nie było żadnych grudek. Białka jaj ubić osobno na gęstą lśniącą pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Sernik będzie miał dość rzadką ale puszystą konsystencję. Wylać na schłodzone ciasto kruche i włożyć sernik do gorącego piekarnika piec przez 1 godzinę na grzaniu góra dół bez termoobiegu
Wanilia i KardamonDlatego tym razem upiekłam sernik i wybrałam dynie hokkaido dla pięknej barwy sernika. Ciekawa jestem co Dziewczyny upieką z dynią, może potem skorzystam z przepisów? Ten sernik polecam gorąco, puszysty, wilgotny i smakowity, popróbujcie. Sernik dyniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedziś nas nie rozpieszcza, ale dzięki temu mam czas, by zdradzić Wam kolejny, smaczny przepis :) Taki właśnie na poprawę humoru i na chandrę. Ni to ciasto, ni to sernik... Delikatna, puszysta pianka w odcieniu zieleni, lekko kwaskowa. Idealna dla osób, które lubią mniej słodkie ciasta. Ja zdecydowanie wolę baaaaardzo słodkie, ale to jak najbardziej polecam! foremka 24x24cm Składniki
Z miłości do słodkościDoskonały sernik: lekki, puszysty, mocno serowy z wyraźnym posmakiem kokosa i na spodzie z przepysznego brownie. Robi się go szybko i prosto i zawsze, ale to zawsze się udaje. Całości dopełnia prosty mus z malin, które rewelacyjnie komponują się z kokosem. Inspiracją do tego sernika jest przepis z Kwestii Smaku
Milion SmakówJeśli macie ochotę na puszysty, delikatny sernik to ten przepis jest dla Was. Od momentu upieczenia stał się moim sernikiem nr 1. Mało składników, a efekt... Sami spróbujcie. U mnie został zjedzony w ekspresowym tempie. Powiem Wam, że jestem ogromnym sernikożercą i ostatnio gości na moim stole dużo wypieków z serem. Sernik polałam rozpuszczoną czekoladą , ale również(...)możecie polać swoją ulubioną polewą lub posypać cukrem pudrem. Jeśli macie ochotę wypróbować inny i równie smaczny sernik to polecam przepis na lekki sernik Składniki 150 g kruchych ciasteczek 40 g masła 1 kg twarogu (dałam wiaderkowy) 10 jajek 1 duży budyń śmietankowy Delecty 3 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej (można pominąć) 50 g rozpuszczonego masła
O kuchni z uczuciemzdrowiej odżywiać i wykluczają ze swojej diety uzależniający cukier. Oczywiście sernik słodzimy, ale nie cukrem białym, tylko zamiennikami np. ksylitolem, stewią. Całość pomimo tego wychodzi bardzo puszysta, wilgotna. To taki sernik z rzędu tych babcinych niczym dobry polski wypiek. Minimum składników, maksimum pełnego serowego smaku. Idealny jako przekąska, czy dodatek do ulubionej kawy, kiedy goście u progu. Owoce(...)dodajemy według uznania, mogą być także mrożone, a można obejść się także bez nich. Łatwy fit sernik pieczony z białego sera. Puszysty, wilgotny i niczym od babci. Składniki na tortownicę 26 cm: 1 kg białego sera (może być niskotłuszczowy) zmielonego trzy razy* 250 ml mleka 2 - 3,2 % 2 proszki budyniowe o smaku waniliowym bez cukru
Poezja Smaków - blog kulinarnyTradycyjny, puszysty i delikatny sernik ze skórką pomarańczową i rodzynkami ... cóż może być smaczniejszego? Składniki: 1kg mielonego twarogu 1 szkl. cukru kilka kropli aromatu cytrynowego lub otarta skórka z 1 cytryny 6 jajek 100g skórki pomarańczowej 50g rodzynek 1 łyżka budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 100g rozpuszczonego masła Na spód: 2op.herbatników (po 65g każde) 60g roztopionego(...)rozdrobnić tłuczkiem), dodajemy do nich rozpuszczone masło. Masą wyklejamy dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (moja miała 22-23cm średnicy). Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy do masy jajecznej po łyżce twarogu. Na końcu dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło, budyń i skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Miksujemy do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie
Walijskie Pichcenie