Dziś Dzień Mężczyzny więc postanowiłam uszczęśliwić mojego sernikożercę i upiekłam mu pyszne ciasto. To moje drugie podejście do sernika z rosą i ten wyszedł genialny w smaku. Pierwszy raz piekłam go kilka lat temu i ciasto wyszło dziwnie rzadkie i mdłe. Teraz wiem, że to wina złego przepisu oraz sera. Do dzisiejszego wypieku użyłam(...)twarogu z wiaderka Pilos z Lidla, jest tłusty i nie kwaśny. Rosa na piance pojawia się w wyniku ulatniania i skraplania się cukru zawartego w wypieku. Taki sernik jest lekki, puszysty i kremowy. Dosłownie rozpływa się w ustach. Składniki na spód : 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 szczypta soli 150g masła 2 płaski łyżeczki proszku
Kasia i jej kobiecy światPuszysta kokosowa masa serowa, rozpływająca się w ustach , na wierzchu delikatna pianka z kokosem ... Ciasto iście anielskie ;) Prze pis wpadł mi do głowy, gdy przeglądałam mój stary zeszyt z przepisami, gdzie znalazłam przepis pod tytułem " Sernik z wiórkami ". D odałam trochę modyfikacji i tak oto powstało moje ciacho ;) Polecam! ;) Blacha 24x24cm Składniki: Kruchy spód: 2 szklanki mąki 3/4 margaryny
Czerwona Porzeczkamoim blogu serniki na zimno, ale taki pieczony tylko przeze mnie, bez pomocy innych :) - to pierwszy raz. Sernik to zmora moja była. Kiedyś już dawałam przepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka(...)piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyłączamy piecyk i trzymamy sernik jeszcze 5 minut w środku Wyjmujemy, studzimy, zjadamy :) Na święta - jak znalazł! Sernik jest niesamowicie puszysty. Smacznego! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCzas czytania: 3 min Dziś sernik troszkę inny od dobrze znanego wam i lubianego kremowego sernika nowojorskiego . Sernik z figami jest puszysty, bardzo delikatny i aksamitny w swojej konsystencji. Puszystość sernika uzyskałam poprzez dodanie do masy serowej ubitej piany z białek, która unosi i napusza sernik. Natomiast jesienną dekoracją i dodatkowym smakiem są słodkie figi i kwaśna
SprawdzonaKuchnia.ploknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy sernik z ricotty ale chyba nie ostatni. Na zbliżający się weekend idealny. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisernikowa masa. Sernik jest bardzo puszysty, lekki, delikatny, do tego bardzo smaczny, a co jest też ważne łatwy w przygotowaniu, bardzo efektownie też się prezentuje na białym obrusie W moim domu do kakaowego ciasta dodawało się też wiórki kokosowe, które dają sernikowi delikatny posmak kokosa. W tym roku przygotuję ten sernik na Wielkanoc, ponieważ w naszym domu serniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzwał tak zwał, jedno jest pewne, jest pyszne. Delikatny ser z galaretką brzoskwiniową i puszysty biszkopt razem tworzą delikatne i pyszne ciasto. Dla mnie to sernik na zimno, pyszny i puszysty, połówki brzoskwiń zalane bezbarwną galaretką przypominają jajo sadzone a posypane pistacjami przypominają skwarki. Zapraszam na pyszny deser. Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowaniePuszysty i lekki sernik na kakaowym kruchym spodzie. Idealny na każdą okazję. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto kruche: 1 szklanka cukru 4 żółtka 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki pszennej 0,5 małej śmietany 0,5 kostki margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Wszystko zagnieść, 1/2 część ciasta rozwałkować i wyłożyć(...)puszystą masę. Gdy już masa będzie ubita dodać 3 budynie śmietankowe bez cukru i 1 szklankę mleka. Mikserem ubić to do jednolitej konsystencji. Dodać 1 kg zmielonego twarogu i wymieszać. Na koniec dodać ubitą wcześniej pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na blachę, na wierzch zetrzeć zamrożone wcześniej ciasto. Piec godzinę w 180°. Autor przepisu: Joanna Artykuł Sernik
Wasze PrzepisyPropozycja szczególnie dla tych, którzy uwielbiają cytrynowe klimaty - cytrynowy sernik bez pieczenia. Puszysta masa serowa z dodatkiem otartej skórki z cytryny, a pomiędzy masą serową obłędnie pyszny lemon curd, czyli po prostu krem cytrynowy :). Tutaj z niewielkim dodatkiem żelatyny, aby lepiej trzymał formę ;). Całość wieńczy cytrynowa galaretka oraz rozetki z bitej śmietany. Sernik jest lekki i orzeźwiający, według
Opowieści z piekarnikacienką warstwę ciasta. Wtedy nie pozostaje nic innego jak włożyć ciasto do piekarnika i poczekać ponad godzinę, aż się upiecze. Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką – sprawdzony przepis Jak przechowywać sernik na kruchym spodzie? Sernik po wyjęciu z piekarnika musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, czyli około 20 C. Po ostygnięciu można go jeszcze kilka godzin(...)spokojnie wytrzyma 4-5 dni. Sernik też można zamrozić, jeśli nie zjecie całego od razu. Po odmrożeniu również bardzo dobrze smakuje. Drukuj Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką jest pyszny, puszysty i wilgotny, a jednocześnie dość ciężki
e-PrzepisyKulinarnesobą jesień. Dla mnie dzisiejszy poniedziałek to dzień wolny. U nas długi weekend, chociaż bardzo deszczowy jak na złość. Z okazji zakończenia wakacji zrobiłam pyszny,letni deser. Puszysty i lekki sernik na zimno... Artykuł Letni sernik na zimno pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki
Fit Food Brunetkisernik, trochę z nim pracy jest, ale warto jest poświęcić czas i upiec to ciasto" tak pisze o nim autorka przepisu Iza z bloga mniam...mniam... Sernik jest pyszny, puszysty i rozpływa się w ustach. Przepis cytuję za autorką. Składniki: Ciasto kruche: 2 szkl mąki pszennej 2 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 kostki masła(...)masło i utrzeć na puszysta masę. Po łyżce dodać zimny budyń; ucierać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy budyniowej ostrożnie i wolno mieszając już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa. Na ciasto wylewamy najpierw masą serową następnie budyniową. Ciasto pieczemy 1 godz w 180st. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem pudrem. Trzymać sernik w chłodnym miejscu
Na Ciasteczkowych Papierachpiekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest(...)jajka Wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej Przedstawię wam dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser
moj przepis napiekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest(...)jajka Wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej Przedstawię wam dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser
moj przepis nadwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser, dodać cukier i utrzeć, tak aby cukier się rozpuścił. Stopniowo
moj przepis na