stronach jest... baklava. Słodki deser z ciasta filo z dodatkiem orzechów i miodu. Przygotowałam więc coś wyjątkowego. Ulubione ciasto męża połączyłam ze smakami kuchni bałkańskiej i tureckiej. Sernik wyszedł kremowy i puszysty. Składniki: CIASTO: 500 g sera wiaderkowego 250 g jogurtu greckiego 3/4 szkl. cukru ( w tym 1 łyżeczka cukru waniliowego) szczypta soli 3 jajka 150 g masła kremu(...)ciasta filo wystawały ponad tortownicę. Powtórzyć czynność z pozostałymi płatami ciasta filo. Na ciasto filo wysypać 4 łyżki posiekanych orzechów laskowych i pistacjowych. Na to wylać masę serową. Piec sernik w 160 st C przez ok 100 minut (nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia). Posypać wierzch ciasta pozostałymi posiekanymi orzechami. Na noc zostawić w lodówce
Kuchnia w oparachDelikatny dwu kolorowy sernik na zimno, na puszystym biszkopcie z polewą czekoladową. SKŁADNIKI (tortownica 20 cm) Biszkopt: 2 jajka 2łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 500 ml śmietany 36% 0,40 dag białego sera (najlepiej z wiaderka) 5 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 2 łyżki kakao 8 łyżeczek żelatyny. Polewa Sposób przygotowania(...)BISZKOPT; Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie
RAROSSAnajlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki
CookYourselfnajlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki
CookYourselfnajlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki
CookYourselfSernik z dodatkiem mleka skondensowanego to sernik, który przygotujecie naprawdę szybko. Sernik ten nie wymaga zbyt wielu kulinarnym umiejętności. To sernik, który pięknie wyrasta i nie opada. Jest bardzo lekki i puszysty, a do tego naprawdę smaczny. Sernik z mlekiem skondensowanym jest po prostu szybki i łatwy :) to od pewnego czasu Hit na blogu. Zapewne
To co lubię - gotuję i polecampysznie… Sernik z mlekiem skondensowanym . Tylko cztery składniki wystarczą, aby przygotować wysoki, puszysty, wilgotny, imponujący wypiek. Mimo że jest bardzo delikatny i puszysty, ma “kruchą” strukturę – jak najlepsze serniki. Nie potrzebuje on tłuszczu – wystarczy słodzone mleko skondensowane z puszki (niesłodzone się nie nadaje). Jestem pewna, że to jedno z tych ciast, do których
Poezja smakudomowe przyjęcie? Dobrze trafiliście. Oto zbiór dwunastu sprawdzonych przepisów na pyszne wypieki , którymi z pewnością rozpieścicie swoich gości. Zapraszam! Sernik z pianką owocową Przepis tutaj (KLIK) Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać! Malinowa księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Nie przerażajcie się ilością warstw, gdyż ciasto wcale nie jest trudne(...)delikatna pianka i sezonowe owoce zanurzone w galaretce. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Polecam! Ciasto biedronka Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto z kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką. Sernik leśny Przepis tutaj (KLIK) Jest obłędnie smaczny! Lekko kwaskowy mus owocowy świetnie komponuje się z delikatnym i kremowym w smaku serniczkiem. Po prostu pycha! Najlepsza
Blog z ApetytemPrzepis na sernik japoński. Niezwykle delikatny, puszysty i kremowy. Składniki 25 dkg tłustego sera przemielonego 50 g miekkiego masła 100 g letniego mleka 120 g żółtek (ok. 7 sztuk) szczypta soli 8 ml soku z cytryny 1/2 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 g białek (ok. 7 sztuk) 130 g cukru Przygotowanie Ser, masło i mleko razem(...)kąpieli wodnej. Do dużej brytfanki wlewamy wrzącą wodę, wkładamy w to naszą brytfankę z ciastem (wody ma być ok. 1/4 wysokości brytfanki z ciastem). Autor przepisu: Dorota Artykuł Sernik japoński pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisysmaki, o tyle ciężko mi będzie uwierzyć, że tego ciasta ktoś nie zna, nie lubi. Tak, tak, przypuszczam, że po zamknięciu oczu, ponad połowa z Was, zobaczyła SERNIK. Oto i on, puszysty, delikatny i kremowy, otulony polewą czekoladową i płatkami migdałów. Dziś w wersji na zimno - bo tak też bardzo lubię. A podstawą jest nie ricotta czy mascarpone(...)czekolady, z dodatkiem 3 łyżek mleka, 1 łyżki masła i 1 łyżki cukru pudru. Rozpuszczoną czekoladę wylewany do tortownicy z sernikiem. Gdy lekko stężeje posypujemy obficie płatkami migdałów. Całość chłodzimy w lodówce kilka godzin. A Ty jaki sernik lubisz najbardziej? Czekam na odpowiedzi w komentarzach
Mój Smak na ŻycieKolejny wypiek inspirowany kolorami i smakami lata- sernik ze śliwkami i galaretką. To niecodzienne połączenie wymyślone przez moją córeczkę. Sernik jest lekki i puszysty, osadzony na herbatnikach jabłkowych, które nadają mu oryginalnego smaku. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto: 300 g herbatników jabłkowych (lub zwykłych) 100 g masła na masę serową: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek(...)przez około 40 minut. Kiedy wierzch ciasta nie będzie już płynny ułożyć na nim śliwki pokrojone w ósemki. Piec jeszcze około 20 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Na wystudzony sernik wylać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1,5 szklanki wody
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaNajlepsze serniki piekła moja teściowa, a jednym z nich jest sernik z brzoskwiniami. Jak większość serników, jest to ciasto na kruchym spodzie, a warstwa serowa wzbogacona jest o pokrojone brzoskwinie, następnie lekka pianka, a całość wieńczy kruszonka. Sernik z brzoskwiniami możemy również upiec ze świeżymi owocami, a mogą to być także morele. Podstawą każdego sernika jest dobrej(...)jakości ser, ja użyłam twarogu półtłustego w kostce, który dwukrotnie zmieliłam w maszynce do mięsa. Sernik z brzoskwiniami jest wilgotny, puszysty i zawsze się udaje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×33 cm. Składniki na Sernik z brzoskwiniami: Ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (ja użyłam Mąki Szymanowskiej typu 480 firmy Polskie
Danka Pichciprostu coś co uwielbiam! Tym razem niezwykle lekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikprostu coś co uwielbiam! Tym razem niezwykle lekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikrosły a potem nie opadały. W tym przepisie jest jednak piana z białek i sernik trochę opadł po upieczeniu, ale dzięki napowietrzeniu jest puszysty. Polecam Wam, do kawki jak znalazł! składniki na sernik: - 1 kg białego sera tłustego - 7 jaj rozmiar L - 150 g masła - 2 łyżki proszku budyniowego o smaku wanilii - 2 łyżki mąki pszennej(...)opakowanie skórki pomarańczowej - ziarenka z laski wanilii - 4 łyżki cukru z prawdziwą wanilią - 220 do 250 g cukru pudru w zależności jak bardzo lubisz słodkie ciasta Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy połowę ilości cukru pudru, masa powinna zrobić się dużo bielsza. Ucieramy nadal dodając naprzemiennie żółtka z serem białym, masę ucieramy powoli i bardzo dokładnie, dodajemy sok z cytryny
SMYKWKUCHNI