Smak Rafaello kocham do tego stopnia , że przemycam go wszędzie gdzie się da! Do ciast … do deserów … tortów , ciasteczek , naleśników, a nawet pankejków! Smak
Ostra na SłodkoDzień dobry! Długi weekend sprzyjał wycieczkom rowerowym za miasto. Dzięki tym kilku wolnym dniom zebraliśmy wielki kosz kwiatów czarnego bzu, płatki róży (mocno różowe i bladoróżowe
Pora coś zjeśćskoro można go przygotować w domu- na dodatek- w bardzo prosty sposób. Domowy ser ma lekko słodkawy smak, jeżeli pozwolimy mu spokojnie odciekać na sitku będzie puszysty i aksamitny. Jednym słowem pyszny! Domowy twaróg 2l świeżego mleka* 400g jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny Mleko doprowadzamy do wrzenia, jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i wlewamy do mleka. Podgrzewamy(...)godziny. Na sitku układamy gazę/ściereczkę i przelewając przez nie mieszaninę odcedzamy ser od serwatki. Pozostawiamy ser na sitku całą noc (najlepiej w lodówce) rano podajemy z chrupiącą bułeczką, racuchami, naleśnikami lub samym miodem;). * idealne byłoby wiejskie mleko, prosto od krowy, jednak gdy nie mamy do niego dostępu ser można przygotować z butelkowanego świeżego mleka dostępnego w każdym
Zapiski Młodej Żonyprzygotowania użyłam produktu o nazwie Mix B – Brot Mix. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Idealnie nadaje się również do placków, racuchów i pancakes. Polecam! SKŁADNIKI: * Mix B – Brot-Mix – 350 g * masło ( roztopione ) 4 łyżki * miód prawdziwy – 3 czubate łyżki * jogurt naturalny – 400 g * soda oczyszczona
Ostra na SłodkoJak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziemniakami i mąką. Wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Krok 3 Rozgrzej olej na patelni, kładź na rozgrzany tłuszcz naleśnik wielkości racuchów. Smaż po 1-2 minuty z każdej strony. Mamy nadzieję, że spodobał Wam się ten pomysł na śniadanie lub deser. Smacznego! Artykuł Naleśniki z pure pochodzi z serwisu Niedzielny
Niedzielny kucharzilość oleju i łyżką nakładamy porcje ciasta tworząc placuszki. Smażymy z dwóch stron na średnim ogniu, na rumiany kolor *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: RACUSZKI NA JOGURCIE PRZEPIS TUTAJ DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE
Blog z Apetytemziemniakami i mąką. Wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Krok 3 Rozgrzej olej na patelni, kładź na rozgrzany tłuszcz naleśnik wielkości racuchów. Smaż po 1-2 minuty z każdej strony. Mamy nadzieję, że spodobał Wam się ten pomysł na śniadanie lub deser. Smacznego! Artykuł Naleśniki z pure pochodzi z serwisu Niedzielny
Niedzielny kucharzKtóż z nas nie lubi racuchów...? chyba niewielu. Moje dzisiejsze to samo zdrowie, do jasnej mąki orkiszowej dodałam pełnoziarnistą, wlałam kefir (użyłam własny z grzybków kefirowych), do tego starte jabłka, jajka, ksylitol, soda, trochę oleju kokosowego do smażenia i mamy smaczne, bardzo zdrowe placuszki (ciasteczka) na drugie śniadanie lub na podwieczorek. Możemy je śmiało przygotować dzień wcześniej, one tylko(...)jedno, nie obawiajmy się smaku sody. W połączeniu z kefirem jej smak jest niewyczuwalny, a nadają racuszkom puszystości, dzięki niej pomimo użycia mąki pełnoziarnistej placuszki są leciutkie i puszyste jak mgiełka. Racuszki są bez laktozy, zawierają jednak białko mleka. Składniki: - 2 duże jajka - 4 łyżki ksylitolu (lub cukru) - 1,5 szklanki* mąki orkiszowej jasnej (u mnie typ750
Smaczne Zdrowedodać jabłko pokrojone w kostkę . Również odstawiamy, aż podwoi objętość. Ja ciasto jeszcze raz przemieszałam i ponownie odstawiłam żeby rosło. Na patenie wlewamy olej tak żeby racuchy były zanurzone w nim do połowy. Nakładamy po łyżce ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Wyciągamy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Pani na deserPączkowy Dzień pojawił się w moim kalendarzu nie wiadomo skąd! Absolutnie niespodziewanie wyskoczył nagle w pewien czwartek, ogłaszając się najtłustszym tego roku i proszę szykować pączki, faworki i inne racuchy. W mojej głowie echem odbijały się słowa niedowierzania "Ale jak to już w ten czwartek?" , " Serio to już teraz?" , "Przecież dopiero było Święto Dziadków." Naprawdę, jakoś nie zdążyłam się(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1,5 łyżki kakao 100g białej czekolady 50g suszonej żurawiny Sposób przyrządzenia: 1. Cukier utrzyj z masłem na puszystą masę - dodaj jajko i miksuj. 2. Do masy dodaj mąkę, kakao, sól, sodę, proszek do pieczenia- połącz w ciasto o jednolitej strukturze. 3. Dodaj posiekaną białą czekoladę ( mniej więcej
Kuchnia w Słońcu Skąpanadużych i dla małych racuch zawsze doskonały. A dokładniej… racuszki bananowe. Na śniadanie, do obiadu, czy też na kolację. Z racji tego, że na słodko - można zaserwować nawet na deser. Składniki: - 3 jajka- 500g jogurtu greckiego- 300g mąki tortowej- 3 – 4 banany- ½ łyżeczki sody- 1 łyżka cukru z wanilią- szczypta soli- cukier puder do posypania Białka ubijamy(...)sodę. Obrane banany kroimy w plasterki i łyżką, delikatnie, łączymy z ciastem. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano. Usmażone, oprószamy cukrem pudrem.Racuszki bananowe podajemy na gorąco. Delikatne, puszyste, o baaaaardzo bananowym smaku. Jakie są na zimno, nie wiem, bo… nigdy nie zostają. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Racuszki bananowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoPrzypominają mi się smaki z dzieciństwa, kiedy moja mama przygotowywała mi smaczne racuszki z jabłkami. Tym razem w wersji gryczanej. Smakują identycznie jak z zwykła pszenną
Truskawkowa FiestaPuszyste, z chrupiącymi brzegami i miękkie w środku. Aromatyczne dzięki szczypcie cynamonu i słodkich jabłek. Łatwo, szybko, przyjemnie i smacznie. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 2 jabłka 1 jajko 2 opakowania cukru wanilinowego - 2 x 10g 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia cukier puder(...)oleju, odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem. Moja rada: Zanim zaczniesz smażyć pierwszą partię nalej na patelnię więcej oleju, tak by starczyło na usmażenie wszystkich racuchów bez dolewania oleju. Dlaczego? Dolewanie oleju podczas smażenia powoduje, że racuchy będą bardziej go chłonąć, przez co będą tłustsze. Wychodzi 11 placuszków:) Smacznego
Zasmakuj Kuchnichyba osoby, która nie lubiłaby ciepłych racuszków oprószonych białym cukrem pudrem. Przepis, które Wam dziś przedstawię jest u mnie od zawsze, racuszki wychodzą bardzo pulchne, puszyste, a są bez drożdży. Czas ich przygotowania to kilka minut, a ciasta jest bardzo wydajne. Polecam wypróbować mój przepis- warto :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI -2 szklanki mąki pszennej(...)soku. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Na rozgrzany olej dajemy ciasto forując małe placuszki. Ogień nie może być za duży, by racuchy nie spaliły się, a w środku były surowe. Racuszki pięknie rosną, są pulchniutkie i bardzo smaczne. Usmażone racuszki wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku