puszyste ciasto z wisniami - 501 przepisów (strona:17/34)

Keks świąteczny | Cwibak 194

czemu można się cieszyć jego smakiem nie tylko od Święta, ale także na co dzień. Idealny z kubkiem gorącej herbaty. Składniki (forma o wymiarach 12 cm x 31 cm): Ciasto: WAŻNE: Składniki mają być w temperaturze pokojowej. 2 szklanki (280 – 300 g) mąki pszennej + 2 łyżki do obtoczenia bakalii 1 kostka (200 g) miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka(...)Pamiętajcie, aby bakalie (poza orzechami) były dokładnie pokryte mąką, inaczej rozłożą się nierównomiernie lub opadną na dno ciasta. Lukier: 1 szklanka (120 g) cukru pudru 3 – 4 łyżki (ok. 50 ml) soku z pomarańczy Przygotowanie: 1) Rodzynki oraz mieszankę suszonych wiśni, żurawiny i jagód zalać goracą wodą i odstawić na 15 min, następnie dobrze odsączyć, osuszyć i obtoczyć

Fitsweet.me
Keks świąteczny | Cwibak 216

czemu można się cieszyć jego smakiem nie tylko od Święta, ale także na co dzień. Idealny z kubkiem gorącej herbaty. Składniki (forma o wymiarach 12 cm x 31 cm): Ciasto: WAŻNE: Składniki mają być w temperaturze pokojowej. 2 szklanki (280 – 300 g) mąki pszennej + 2 łyżki do obtoczenia bakalii 1 kostka (200 g) miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka(...)Pamiętajcie, aby bakalie (poza orzechami) były dokładnie pokryte mąką, inaczej rozłożą się nierównomiernie lub opadną na dno ciasta. Lukier: 1 szklanka (120 g) cukru pudru 3 – 4 łyżki (ok. 50 ml) soku z pomarańczy Przygotowanie: 1) Rodzynki oraz mieszankę suszonych wiśni, żurawiny i jagód zalać goracą wodą i odstawić na 15 min, następnie dobrze odsączyć, osuszyć i obtoczyć

Fitsweet.me
Makowa Panienka 13527

mascarpone ok. 215 g białej czekolady Dodatkowe składniki: 1 słoiczek dżemu wiśniowego (gęstego) – ok. 450g 70 g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka masła wiśnie z kompotu do dekoracji ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makowa Panienka – Wykonanie: Blaty makowo-kokosowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać(...)dżemem, kolejno wyłożyć 3/4 kremu, wyrównać i przykryć drugim blatem ciasta. Również go nasączyć. Na wierzch wyłożyć resztę kremu, wyrównać. Na patelni roztopić masło, wrzucić wiórki kokosowe oraz cukier puder, cały czas mieszać i smażyć do lekkiego zarumienienia. Po ostudzeniu posypać nimi wierzch ciasta. Ciasto udekorować wiśniami odsączonymi z kompotu. Makową panienkę schłodzić w lodówce kilka godzin (najlepiej całą

Kulinarne Przeboje
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 242

ciasto czekoladowe jest miękkie i puszyste. Krem to mus – pianka z owoców leśnych (mrożonka dostępna w Lidl) z bitą śmietaną. Przepis na ciasto i krem pochodzi ze strony Moje wypieki, lekko je zmodyfikowałam. Mus owocowy dobrze się trzyma, nie spływa na boki. Ciasto piekłam w formie silikonowej z Lidla za 15 zł – polecam! Ciasto(...)suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić. W taki sam sposób upiec pozostałą część ciasta (ciasto może czekać, aż pierwsza partia się upiecze; ja piekłam w ten sposób). Ciasto wystudzić (można upiec wieczór wcześniej). Blaty będą dość niskie. Mus owocowy: 500 g owoców leśnych lub truskawek lub jagód czy borówek, wiśni, czereśni, mogą być również mrożone świeżo wyciśnięty sok z połowy małej cytryny

moj przepis na
Tort czekoladowy 266

lubię wygładzać na koniec kremu. Nigdy nie wychodzi tak pięknie jakbym chciała. Dlatego dziś kolejny tort, przy którym nie będziecie mieć tego problemu. Po angielsku petal cake czyli ciasto, które jest ozdobione kremem wyciśniętym w kształt płatków kwiatów – super prosty sposób, żeby tortem zachwycić swoich gości lub sprawić przyjemność Tacie z okazji Jego święta :) Moja forma ma średnicę(...)stopni. Jajka ubijamy na sztywno z cukrem, im lepiej ubijamy jajka tym ładniejszy i bardziej puszysty będzie biszkopt, dlatego dobrze jest zarezerwować sobie na to przynajmniej 10 minut. W tym przepisie, podobnie jak w przepisie na brownie nie dodajemy proszku do pieczenia, ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza wtłoczonym do masy podczas ubijania. Gotowa piana powinna być biała

Ciastkozercy
Kostka wiśniowa 200

mojprzepisna.pl | Kostka wiśniowa Ciasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko kakaowe, puszyste i mięciutkie jak najlepszy biszkopt, ale jednocześnie nie suche. Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy(...)jajek, białka i żółtka oddzielnie pół szklanki drobnego cukru do wypieków (do białek) 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 24 gr żelatyny

moj przepis na
Wiśnia z makiem wg Aleex 198

jeszcze przed świętami, przygotowałam pyszne ciasto, które smakowało nam tak bardzo, że chyba w tym roku znajdzie się wśród innych na świątecznym stole. Wiśnię z makiem znalazłam na tej stronie . Od razu zwróciłam uwagę na pyszne połączenie smaków: masa śmietanowa z wiśniami, mak i czekolada. Nie zawiodłam się. Ciasto smakuje wyśmienicie. Polecam. Składniki: Ciasto makowe: • 4 jajka • 170 g suchego(...)Mascaropne i nutellę wymieszać do powstania jednolitej, gładkiej masy. Najlepiej użyć trzepaczki rózgowej. 13. Złożyć ciasto: spód makowy odwrócić do góry nogami (jest wtedy gwarancja, że wierzch będzie idealnie równy). 14. Ciasto nasączyć ponczem. 15. Wyłożyć masę śmietankową i równomiernie rozprowadzić. 16. Wiśnie odsączyć z kompotu (lub likieru) i powciskać w masę. 17. Wierzch masy ponownie wygładzić. 18. Biszkopty krótko

W mojej kuchni
Kostka milky way z kajmakiem i wiśniami 363

ugotowaniu ostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puszysto dodajemy po łyżce zimnego budyniu i odrobinę aromatu migdałowego i miksujemy na puszysty krem. Krem milky way przygotowujemy dzień wcześniej przed złożeniem ciasta: Śmietankę podgrzewamy w rondelku(nie gotujemy)dodajemy połamane batoniki milky way, po upływie 2 minut masę mieszamy do rozpuszczenia batoników, schładzamy. Zimną masę wkładamy(...)dłoniach, przekładamy do miseczki, rozpuszczamy do płynnej konsystencji nad goracą kąpielą wodną. Płynną wlewamy cienkim strumieniem do kremu, miksujemy. Złożenia ciasta: Blaszkę o podanych wymiarach wykładamy pergaminem układamy pierwszą warstwę herbatników, smarujemy połową kremu budyniowego, wyrównujemy, posypujemy osączonymi wiśniami lekko wciskając je w krem, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, rozsmarowujemy miękki  kajmak , przykrywamy herbatnikami, wykładamy pozostałą częścią kremu budyniowego, rozkładamy

Wanilia i Kardamon
Christmas cake – tort bogaty w suszone owoce z dużą ilością sherry 198

kandyzowane wiśnie zalane wcześniej sherry. Najlepiej przygotować to ciasto parę tygodni przed świętami i zostawić by dojrzało (trochę tak jak z naszymi pierniczkami) Całość ozdobiłam masą cukrową ale można zamiast tego posmarować wierzch dżemem pomarańczowym i posypać orzechami i suszonymi owocami. Składniki: 200ml sherry 250g masła 250g cukru brązowego 4 jajka 300g mąki 500g suszonej żurawiny 300g kandyzowanych wiśni 500g(...)cukrowa do ozdoby Sposób przygotowania: W misce wymieszaj suszoną żurawinę, rodzynki, przekrojone na pół kandyzowane wiśnie razem z skórką pomarańczową oraz sherry. Taką mieszankę najlepiej odstawić zamkniętą w pojemniku na około 3 dni tak by owoce nasiąkły alkoholem. Mikserem ubij masło z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po kolei jajko po jajku cały czas mieszając. Na koniec dodaj

wysmienity
Krwawe babeczki z cukrowym szkłem 155

osobiście nie jestem fanką wiśni i użyłam konfitury truskawkowej. Krwawe babeczki z cukrowym szkłem około 12 sztuk Ciasto 165 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g masła 120 g cukru 3 jajka kilka łyżek konfitury truskawkowej Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej jajka, pojedynczo

PatiGotuje
Ciasto “Wiśnia z makiem” 388

www.mgotuje.pl “Wiśnia z makiem” to idealne ciasto na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wilgotny spód makowy, śmietankowy krem z wiśniami oraz krem czekoladowy na biszkoptach nasączonych likierem Amaretto. Połączenie doskonałe!! Ciasto smakuje wyśmienicie. Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu! Na blogu znajdziecie również inne ciasta(...)czekoladowego typu Nutella Poncz: -50 ml likieru Amaretto + 50 ml wody Dodatkowo: -1,5 szklanki drylowanych wiśni z kompotu -1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120g) -2/3 szklanki zaparzonej, ostudzonej kawy + 2 łyżki likieru Amaretto -50 g gorzkiej czekolady do posypania ciasta Przygotowanie --> Ciasto makowe: --> Wszystkie składniki powinny być w teperaturze pokojowej. --> Mak zalać wrzątkiem i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Następnie

Marta Gotuje
Puszyste ciasto z owocami 184

masła, roztopionego i przestudzonego 5 śliwek 150 g malin( u mnie ok. 10 mrożonych wiśni) cukier puder do oprószeni a Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiać, odłożyć. W misie miksera umieścić żółtka i 150 g cukru. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy żółtkowej. W drugim naczyniu umieścić białka. Ubić na sztywną pianę(...)wymieszać, do połączenia. Dodać resztę ubitej piany z białek i delikatnie wymieszać do połączenia. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Do formy przełożyć ciasto, wyrównać. Śliwki wypestkować, wyłożyć na ciasto rozcięciami ku górze, większe śliwki pokroić na ćwiartki. Pomiędzy śliwki wysypać maliny. Piec w temperaturze 170*C przez około

Proste Potrawy
Proste ciasto na maślance 137

Ekspresowe w przygotowaniu, puszyste i wilgotne ciasto z sezonowymi owocami. Ze składników, które zawsze są pod ręką :) Polecam! 2,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka maślanki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 4 morele pół szklanki malin pół szklanki jagód kilka wiśni kruszonka: 4 łyżeczki cukru

Mienta blog
Deser z wiśniami 117

dostałam trochę wiśni zdecydowałam się zrobić właśnie to ciasto. Okazało się bardzo proste i bardzo dobre. Składniki: wiśnie świeże lub z kompotu wydrylowane 25 dag twarogu 3 jajka 150 ml śmietany 10 czubatych łyżek kaszy mannej 4 łyżki miękkiego masła otarta skórka z jednej cytryny 1 łyżka cukru pudru sól Wykonanie: Jajka rozdzielić. Masło utrzeć na puszystą masę

Pysznie & Pięknie
Ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką. 332

pełni, zapraszam na ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką. Jest to połączenie niebanalne w swej prostocie, a jakie pyszne!!! Słodki, kremowy budyń i kwaśne, intensywne w smaku wiśnie, wszystko to na mięciutkim drożdżowym placku, delikatnie oprószone kruszonką... No mówię Wam, dla mnie bomba!!! Polecam! Składniki na ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką CIASTO: 400 g mąki pszennej(...)Wyrośnięte ciasto przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, na nim rozsmarowujemy budyń z wiśniami, wierzch posypujemy kruszonką. Odkładamy do wyrośnięcia na kolejne 30 minut, w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 175 stopni C. Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40-45 minut, czyli aż się ładnie zarumieni, a wbity w ciasto patyczek jest suchy. Studzimy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania