pulpety w sosie pomidorowym - 533 przepisów (strona:14/36)

pulpety w sosie grzybowo-paprykowym 123

szczypiorku, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 0,5 kg grzybów leśnych, 1 cebula, 1 zielona papryka, 3 łyżki pasty pomidorowej, 3 łyżki papryki słodkiej mielonej, 3 łyżki śmietany (opcjonalnie), 2 łyżki oleju, sól, pieprz lub ostra papryka pulpety w sosie grzybow o-paprykowym - przepis: Bułkę namocz pół godziny przed robieniem pulpetów. Posiekaj drobno szczypiorek. Wymieszaj go z mielonym(...)Cebulę zeszklij na oleju, zdejmij z ognia i gdy tłuszcz przestanie wrzeć dodaj mieloną paprykę i pastę pomidorową. Powoli ponownie zacznij podgrzewać. Po 2 minutach dodaj świeżą paprykę, podlej szklanką wody i duś pod przykryciem 15-20 minut. Do sosu włóż pulpety i grzyby i duś dalej przez około 30 minut. Jeśli grzyby nie będą puszczać wystarczającej ilości wody

Eksperyment sobotni
Pulpety mięsne z kukurydzą w sosie pomidorowym 95

obtaczać w mące i usmażyć na tłuszczu. Pulpety przełożyć do garnka, a na tym samym tłuszczu usmażyć drobno pokrojoną  cebulę i paprykę. Do tego sosu włożyć raz jeszcze pulpety, podprawić koncentratem pomidorowym, wymieszać, dodać kminek i zalać rosołem. Gotować na bardzo małym ogniu, po chwili dodać odsączoną kukurydzę, dogotować do miękkości i gotowe. Podawać z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Cukinia faszerowana ryżem i rodzynkami 95

rodzynkami, z dodatkiem orzechów piniowym i cynamonu. Lekko orientalnie ale pysznie, szczególnie  dodatkiem sosy jogurtowego. A szukającym przepisów na cukinię polecam też inne przepisy z bloga, np  sałatka z kaszą quinoa i cukinią  albo  pulpety z cukinią i ziemniakami w sosie pomidorowym . Cukinia faszerowana ryżem i rodzynkami 200 g ryżu 3 średnie cukinie łyżka oliwy

Smaczny zeszyt
Pulpeciki w sosie pomidorowym 189

łyżki kaszy mannej 2 jajka przyprawa do mięsa mielonego cebula duża butelka lub mały karton przecieru pomidorowy ( wyjaśnienie dalej w tekście)* 2 marchewki mąka do obtoczenia pulpetów bulion z 1 kostki rosołowej i wody w ilości takiej by zakryła nam pulpety sól, pieprz bazylia, oregano papryka ostra i słodka czosnek granulowany Mięso doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, czosnkiem granulowanym, pieprzem(...)Następnie wrzucamy pulpety partiami i gotujemy około 15-20 minut. Ugotowane pulpety będą pływały po wierzchu. Do bulionu dodajemy mały przecier i doprawiamy do smaku.  Jeśli chcecie sos można zagęścić mąką. Druga opcja sosu to ten mój na zdjęciu, który jest bardzo gęsty, ponieważ powstał z przecieru pomidorowego, marchewki oraz ziół, bez bulionu. Stąd potrzebna do niego duża butelka

Czerwona Porzeczka
Sos pomidorowy + film 98

Pyszny i aksamitny sos pomidorowy jest świetnym dodatkiem do wielu potraw m.in. gołąbków, pulpetów czy makaronu. Przygotowuje się go prosto i niemal błyskawicznie, a podany na gorąco smakuje idealnie. składniki na 0,5 l sosu 1.5 szklanki bulionu warzywnego ( może być z kostki) 5 łyżek koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła lub margaryny 3łyżki mąki pszennej przepis W rondelku roztapiamy tłuszcz

Smakowite Dania
Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową 101

pomidorowym z fasolką: Sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano 2 puszki pomidorów 0,5 łyżeczki cukru sól morska pieprz 150 – 200g fasoli szparagowej Na pulpety: 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki utartego sera żółtego Jak zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką: Cebulę(...)Gotować ok 10 minut. Wszystkie składniki na pulpety wymieszać. Formować małe pulpeciki, układać na talerzu obok. Wkładać je delikatnie do sosu, próbując układać w kołach wokół obrzeża garnka. Dusić pulpety ok 30 minut na wolniutkim ogniu pod przykrywką. Podawać z ryżem, makaronem, kuskusem czy innymi ulubionymi dodatkami. Artykuł Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Pulpety w sosie śmietanowym 139

każdy lubi, każdy robi na swój sposób. Ja ostatnio mając rano w planach dla dzieci na obiad makaron z sosem pomidorowym i wieprzowiną, aż tu nagle myk … coś mi w głowie zaskoczyło ;) i tak się zaczęło.   Pulpety z sosem śmietanowym 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 duża szczypta pieprzu 1 jajko

Kuchnia na wzgórzu
Mielone w sosie pomidorowym 128

Przepis jest krok po kroku , ale zazwyczaj wyciągam gotowe usmażone kotlety z zamrażalnika ( zawsze smażę więcej).Wtedy dorabiam tylko szybki sos , duszę w nim kotlety i

Buniabaje w kuchni
Kluski śląskie (bez jajka) 115

ziemniaków wystarczy na ok. 3 porcje.   Kluski możesz podawać… z bułką tartą zrumienioną na maśle, ze smażoną cebulką lub skwareczkami, z sosem pieczeniowym, mięsnym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym, koperkowym, zrazami, pulpetami, duszonymi pieczarkami lub warzywami.   Rady: 1. Ugotowane i ostudzone kluski można mrozić. Najlepiej zamrozić je ułożone na tacy/deseczce, a później przesypać do woreczka lub plastikowego pojemnika

Kulinarne S.O.S.
KOPYTKA Z BOBEM, PULPECIKI I SOS POMIDOROWY 147

Dla odmiany dzisiaj do kopytek dodałam bobu. Postanowiłam zrobić do nich małe pulpeciki z mięsa mielonego. A całości kolorystycznie i smakowo dopełnił sos pomidorowy. SKŁADNIKI : ( wychodzi

kuchniabellissima.wordpress.com
prosty sos pomidorowy ze świeżych pomidorów 179

chyba jeden z najprostszych sosów pomidorowych, który można połączyć z makaronem lub ugotować w nim pulpety. W dodatku jest bazą, którą można wzbogacać: - dla fanów ostrzejszych smaków - dodaj razem z czosnkiem posiekaną ostrą papryczkę, - dla fanów bogactwa składników - razem z czosnkiem przesmaż drobno posiekane cebulę, marchew i selera. sos pomidorowy ze świeżych pomidorów 1 kg pomidorów, 1 ząbek czosnku

Eksperyment sobotni
Środa: Zucchini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym 120

chwilę przesmaż i dodaj przecier pomidorowy. Smaż całość do 2 minut, tak aby składniki się połączyły. Dodaj pulpę pomidorową i wymieszaj. Przykryj rondel pokrywką i doprowadź do wrzenia, a potem gotuj na bardzo niewielkim ogniu przez 20 minut. Dopraw sos – dodaj sól i pieprz oraz łyżkę miodu żeby przełamać smak. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyjmij masę(...)narzędzia, pokrój cukinie we wstążki zwykłą obieraczką do warzyw. Posól do smaku i wymieszaj. Krok 5 Wyjmij pulpeciki z pieca i przełóż do sosu pomidorowego. Chwilę podgrzewaj. Ułóż na talerzu zucchini, wyłóż na makaron sos z pulpetami, posyp siekaną pietruszką i parmezanem. Smacznego! Artykuł Środa: Zucchini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pulpety 210

łączymy. Formujemy kulki wielkości dużej śliwki. Układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron na średnim gazie. Gotowe.  Pulpety podajemy z sosem pieprzowym - przepis tutaj  sosem pieczarkowym - przepis tutaj lub tutaj albo z sosem pomidorowym- przepis tutaj . Na blogu znajdziecie też inne sosy które będą rewelacyjnie pasować do pulpetów. Polecam . Smacznego

Smaki Edyty
Pulpety indycze z ryżem 69

Duże i soczyste pulpety z dodatkiem ryżu, w kąpieli z sosu pomidorowego :-) Bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania