pulpety w sosie pomidorowym - 533 przepisów (strona:5/36)

Delikatne pulpeciki z indyka w pomidorowym sosie. 283

Pulpeciki przygotowuję z mięsa z udźca indyka jest ono bardzo soczyste, delikatne,smaczne i zdrowe. Dziś na obiad przygotowałam pulpety w sosie pomidorowym, podałam z ziemniaczkami, ale takie pulpeciki pasują równie dobrze z ryżem ,makaronem czy kaszą. Polecam :) Składniki - mięso mielone z udźca indyka 60 dkg. - jajko - mała czerstwa bułeczka - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta, majeranek,papryka mielona(...)małym garnuszku rozrabiam śmietanę z mąką i odrobina wody ( mieszam tak aby nie było grudek ) dodaję dwie łyżki gorącego wywaru, mieszam i całość wlewam do pulpetów. Kiedy sos delikatnie zgęstnieje dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam bazylią, czosnkiem mielonym i odrobina słodkiej papryki, delikatnie mieszam  i gotuje na wolnym ogniu jeszcze ok. 3 minuty. Pulpeciki w sosie podaję na gorąco posypane

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulpety w sosie pomidorowym 98

Pulpety w sosie pomidorowym to wspaniały pomysł na obiad. Najlepiej smakują podane z ziemniakami z wody, ryżem lub makaronem. Składniki: 500 gr. mięso wieprzowe 1 biała cebula 3 łyżki kasza manna 2 sztuki jajka sól pieprz tymianek oregano czosnek granulowany natka pietruszki liść laurowy 3 sztuki ziele angielskie 3 szklanki bulion drobiowy koncentrat pomidorowy przyprawa do mięsa mielonego(...)sną dokładnie wymieszać. Maczając ręce w wodzie formować okrągłe pulpety, wielkości dużego orzecha włoskiego. Do garnka wlać bulion drobiowy, dodać liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy. Pomieszać i zagotować . Do gotowanego sosu włożyć przygotowane pulpety i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawać z młodymi ziemniakami, ryżem lub makaronem. Smacznego. Podoba

Smaczne Potrawy
Mięsno-warzywne klopsiki w sosie pomidorowym 264

zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut na małym ogniu *** *** Po tym czasie na patelnie dolewamy przecier pomidorowy, mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut *** *** Do szklanki wlewamy 1-2 łyżki śmietanki i dodajemy tyle samo sosu z patelni, mieszamy i całość wlewamy na patelnie. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Przed(...)kaszą lub z ziemniaczkami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SEROWY GARNEK Z KLOPSIKAMI PRZEPIS TUTAJ MIĘSNO-RYŻOWE KLOPSIKI W SOSIE WARZYWNYM PRZEPIS TUTAJ PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-POROWYM PRZEPIS TUTAJ     Artykuł Mięsno-warzywne klopsiki w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pulpeciki w sosie pomidorowym 71

Pulpeciki w sosie pomidorowym to szybki i prosty obiad. Dzięki dodaniu serka mascarpone do sosu, zyska on lepszy, kremowy smak. Z podanych poniżej składników wychodzi

Kulinarne Przeboje
Pulpeciki w sosie pomidorowym 2326

Pulpeciki w sosie pomidorowym to szybki i prosty obiad. Dzięki dodaniu serka mascarpone do sosu, zyska on lepszy, kremowy smak. Z podanych poniżej składników wychodzi

Kulinarne Przeboje
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 328

czym tylko dusza zapragnie, bardzo lubimy także gulasz czy tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej.  Dziś zapraszam na kolejne danie z tego smacznego kawałka drobiu: klasyczne pulpety w sosie pomidorowym :)) Składniki: 500 g mięsa z wyluzowanych udek kurczaka 1 cebula            olej(...)marchewki i ugotowane już pulpety wyjmujemy z garnka, a do bulionu wlewamy zblendowane pomidory. Sos doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką. Gotujemy chwilę bez przykrycia, aby ew. zredukować ilość płynu. Jeśli lubimy gęstsze sosy, zaciągamy sos łyżką mąki rozrobionej w zimnej wodzie (ja to pominęłam). Na koniec dodajemy trochę zahartowanej śmietany, dla podkreślenia smaku naszego pomidorowego sosu. Wcześniej wyjęte marchewki kroimy

Walijskie Pichcenie
Pulpety chlebowe z gulaszem 156

mielona ostra sól, świeżo zmielony pieprz mąka krupczatka do panierowania Gulasz 0,5 kg  mięsa wieprzowego 1 cebula 1 puszka mieszanki kukurydzy z fasolą w sosie pomidorowym 1 łyżka koncentratu pomidorowego 100 gram serka topionego paprykowego sól, świeżo zmielony pieprz papryka słodka mielona wędzona, tymianek Wykonanie: Chleb moczymy w mleku, dokładnie odciskamy z nadmiaru mleka. Cebule obieramy kroimy(...)grubych oczkach, usmażony boczek z cebulką, przyprawy oraz bułkę tartą, wyrabiamy dokładnie masę. Pulpety można przyrządzić w dwóch wersjach gotowanej oraz smażonej.  Podajemy z gulaszem w sosie pomidorowym. Wersja I pulpety gotowane: Do garnka wlewamy wodę solimy. Robimy niewielkie pulpety, które obtaczamy w mące, kładziemy do wrzącej wody, gotujemy 15 - 20 minut. Wyciągamy łyżka cedzakową. Wersja II pulpety

kgwjanczewo
Pulpety z mozzarellą i zielonym pesto w sosie z suszonych pomidorów 187

Niedawno prezentowałam pulpety w sosie pomidorowym . Dzisiaj podobne danie, ale tym razem mięso mielone kryje w sobie niespodziankę - mozzarellę i zielone pesto. Do przygotowania pulpetów uzyłam mięsa z indyka.. Ponadto sos wzbogaciłam kawałkami suszonych pomidorów. Pulpety podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: 700 g mielonego mięsa (użyłam indyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki(...)jajka 1 sucha kajzerka mąka do panierowania 1/2 słoika lub opakowania suszonych pomidorów, raczej twardszych 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% sól, cukier i świeżo mielony pieprz 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka w proszku 2/3 opakowania kuleczek mozzarelli ok. 4 łyżki zielonego pesto (z bazylią) Na ogniu postawić szeroki garnek i wlać 4 szklanki wody. Zagotować. Kajzerkę namoczyć w zimnej

Czerwień i błękit
Pulpety w sosie pomidorowym 390

bądź 18 % do zup /sosów   Wykonanie:  Najpierw przygotujemy sos. Do garnka przelewamy passatę / sos pomidorowy z kartonika - ważne aby był dobrej jakości. Dodajemy do niego śmietanę, sól, pieprz. Jeżeli zajdzie taka potrzeba można sos zagęścić, chodź z tym ostrożnie ponieważ pulpety wrzucone do sosu dzięki otoczonej mące mogą nam nieco ten sos już zagęścić. Zawsze można(...)kuleczki, które obtaczamy następnie w mące. Zagotowujemy wodę (nie solimy!). Do gotującej się wody wrzucamy pulpety i gotujemy przez 5-7 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnie. Gotowe wrzucamy bezpośrednio do sosu pomidorowego. Zawsze zostawiam jeszcze przez jakiś czas klopsiki w sosie pomidorowym aby połączyły się z sosem przygotowując w międzyczasie do nich dodatek

W Moim Magicznym Domu
Pulpety w sosie pomidorowym, z mozzarellą 1027

Proste, szybkie do zrobienia pulpety w sosie pomidorowym. Dodatek mozzarelli sprawia, że sos jest delikatny w smaku. Składniki pulpetów: 500 g mielonej karkówki 1 ząbek czosnku 1 średnia cebula 60 ml bułki tartej 120 ml zimnej wody 1 jajko sól (około 1 płaska łyżeczka) pieprz 1 płaska łyżeczka oregano Składniki sosu: olej 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku puszka

Smak mojego domu
Pulpety drobiowe z ryżem i marchewką w sosie pomidorowym. 127

chciałam go jakoś wykorzystać. Dodałam go do zmielonej piersi kurczaka, a żeby nie było nudno, dołożyłam jeszcze utarta marchewkę. Do tego sos pomidorowy i powstał pyszny obiad. Kiedyś, dawno temu, kiedy mój synuś był mały, robiłam podobne pulpety, tyle, że z mięsa wieprzowego. Pamiętam, że bardzo je lubił. Myślę, że Wasze dzieci, też je polubią :) Składniki: Na pulpety: 2 pojedyncze(...)obtoczenia pulpetów Na sos: 500 ml przecieru pomidorowego ( miałam swojski) 1 szklanka bulionu sól, pieprz, bazylia suszona Wykonanie: Piersi zmielić. Dodać ryż i utartą na drobnych oczkach marchewkę. Dodać przyprawy i wymieszać.  Formować małe pulpety i obtaczać w bułce tartej. Tak przygotowane pulpety, obsmażyć na oleju. Kiedy pulpety się smażą, przygotować sos. W garnku zagotować bulion i przecier pomidorowy

Agusiowe smakołyki
Pulpety w sosie pomidorowym 109

pulpety. Każdy ma jakiś swój pomysł na ich wykonanie.  Robię je w sosie koperkowym, z warzywami, zapiekane a tym razem zrobiłam wersję najbardziej chyba znaną: pulpety w sosie pomidorowym. Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego np. wołowo - wieprzowego * 1 cebula * 2-3 ząbki czosnku * 3 łyżki masła do smażenia pulpetów i cebulki * mąka do obtoczenia pulpetów * 400 ml passaty(...)rozgrzanej patelni z masłem.  Kiedy wszystkie pulpeciki były obsmażone dolałam passaty pomidorowej i jeszcze dusiłam je ok 15-20 minut od czasu do czasu przekręcając je na drugą stronę.  Sos podczas duszenia odparował i zagęścił się. Odrobinkę wszystko poprószyłam solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Pulpety podawałam z kaszą bulgur, można również z ziemniakami jak i z makaronem

Pieprzyć z Fantazją
Bardzo proste i szybkie pulpety w sosie pomidorowym 144

Masz mięso mielone, sok pomidorowy i mało czasu? Pomogę Ci to wykorzystać. ;) 500g mieszanego mięsa mielonego 500ml przecieru pomidorowego/soku pomidorowego 300ml wody 4 ząbki czosnku 1 średnia cebula 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka kminu rzymskiego pół łyżki soli 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka tymianku przyprawa warzywna uniwersalna olej(...)Zasmażamy wszystko razem przez kilka minut, po czym przelewamy do garnka. Dodajemy do pomidorów wodę, tymianek, bazylię, oregano i uniwersalną przyprawę. Mieszamy dokładnie i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu pomidorowego wrzucamy pulpety i gotujemy kilkanaście minut. Gotowe! Całość przygotowania zajmuje nie więcej, niż pół godziny, a nie obniża to wcale jakości tego dania

Kuchenna Kontrrewolucya
Mięsne kulki z sosem z pomidorów 182

Klopsiki w sosie pomidorowym z dodatkiem świeżyć ziół. Zamiennie również możemy oczywiście używać suszonych ziół. Klopsiki są niezwykle delikatne w smaku, ale smakują i dzieciom i dorosłym. Pulpety w sosie pomidorowym to pomysł na smaczny obiad, do którego nie potrzebujesz wielu składników. Składniki: Składniki na klopsiki: 1 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 czerwona cebula 8 łyżek bułki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym i mozzarellą 205

Pulpeciki cieszą się u nas dużym powodzeniem więc przygotowałam ich kolejną wersję, tym razem w piekarniku. Pulpety zrobiłam z mięska mielonego z dodatkiem szpinaku. Małe mięsne kuleczki zapiekłam w sosie pomidorowym z dodatkiem małej mozzarelli. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego Hortex pół suchej bułki sól,pieprz cukier 1,5 słoika pomidorów(...)odstawić do wystudzenia. Do mięsa mielonego dodać odciśniętą bułkę oraz wystudzony szpinak. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować pulpety. Gotowe pulpety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem pomidorowym. Na wierzchu pomiędzy pulpetami ułożyć małe kulki mozzarelli. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 35-40 minut, funkcja termoobieg

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania