pulpeciki - 1409 przepisów (strona:43/94)

W kulki sobie lecisz? 154

Pieczone pulpeciki w sosie koperkowym Jak już wspomniałam, lubię być oryginalna i kombinować, więc dzisiaj przepis na pulpety inaczej. A dlaczego? Nie są one ani obsmażane ani gotowane, lecz pieczone. Ot tak, kiedyś postanowiłam upiec kulki z mięsa mielonego w piekarniku. Danie to robię, co jakiś czas, a moi domownicy je uwielbiają. Gdy mam mega lenia, to podaję(...)mięsa formować kulki średniej wielkości. 4.        Położyć na blaszkę folię aluminiową, posmarować ją olejem, ułożyć pulpeciki. 5.        Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni na lekko złoty kolor. Składniki na sos: 1/3 pęczka koperku 1 bardzo mała marchewka lub pół normalnej Kostka rosołowa 0,5 litra wody

Fabryka pomysłów
Pulpety w sosie pieczarkowym 115

Pulpety w sosie pieczarkowym z marchewką. Pyszny, tani i łatwy obiad. Pulpeciki mięsne z wołowiny (lub innego mielonego mięsa) w sosie pieczarkowym. Podawane np. z kaszą i buraczkami, ziemniakami i marchewką z groszkiem. Pyszne danie dla całej rodziny. Tarta marchewka wzbogaca smak sosu pieczarkowego. Polecam też przepis na Pulpety drobiowe w sosie cytrynowym . Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki po Grecku z oliwkami i fetą 85

Klopsiki, pulpeciki chyba wszyscy je lubimy :) Wersja odmienna od tej tradycyjnej a to za sprawą aromatycznych przypraw takich jak kumin czy oregano.Więc jeżeli lubicie eksperymentować w kuchni to zapraszam do wypróbowania 250g mięsa mielonego ( najlepiej wieprzowo -wołowe) kilka oliwek z zalewy bez pestek 50 g sera feta Sól i pieprz kmin rzymski 1/4łyżeczki  1 łyżeczka oregano

Andzia Pichci
Pulpety duszone w kapuście w sosie koperkowym 173

marchew 1 łyżka oleju 500 ml wrzątku 3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pęczek koperku Mięso mielone wymieszać z przyprawami, czosnkiem. jajkiem i bułką tartą. Uformować małe pulpeciki, smażyć w głębokim rondlu na mocno rozgrzanym oleju. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach – warzywa dodać do usmażonego mięsa, wymieszać

Mój pomysł na
pulpeciki w sosie żurawinowym (kremowym) 216

Pulpeciki w dość słodkim, kremowym(  bo śmietanowym sosie). Z żurawiną która przełamuje słodycz. Danie najlepiej podawać z ryżem.  na pulpety: 400 g mielonego mięsa sól pieprz ( dużo) na sos: 250 ml śmietanki 30 250 g konfitury żurawinowej kminek mielony pieprz sól olej do smażenia Z mięsa soli i pieprzu ulepić małe pulpety. Usmażyć je na oleju. Następnie zalać

cukrem pudrem posypane
Kotleciki wieprzowe z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym 137

Dziś mam pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego, zamiast tradycyjnych smażonych kotletów polecam takie mięciutkie pulpeciki z piekarnika.   Składniki; 50 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych sól i pieprz do smaku (ok, pół łyżeczki), przyprawa do mięsa mielonego - opcjonalnie czerwona papryka bazylia, oregano po pół łyżeczki 1 cebula 2 ząbki czosnku mąka do obtoczenia

Radość kipiąca uśmiechem.
Pulpety w sosie koperkowym. 138

czerstwej bułki grahamki 1 jajko sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki (do sosu) 2 łyżki maki (do panierowania pulpecików) 2 łyżki oleju 1 cebula pokrojona w kostkę i przyrumieniona na oleju Przygotowanie; Do miski dodać mięso, jajko, wcześniej namoczoną i wyciśniętą bułkę, cebulę, sól i pieprz a także łyżkę

Radość kipiąca uśmiechem.
Pulpeciki rybne w sosie koperkowym (Polpettine di pesce con salsa all'aneto) 310

zmielone filety z bułką tartą, pokrojoną drobno natką pietruszki i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę na pulpety wyrabiamy.  Z masy rybnej formujemy pulpeciki. Wkładamy je na wrzący bulion, gotujemy ok. 10 minut. Ugotowane pulpety wyjmujemy z bulionu. Śmietanę roztrzepujemy z mąką, aby nie powstały grudki. Powoli wlewamy do gotującego

La grande e la piccola cuoca
Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym - dzieci to lubią! 128

smaczne danie w postaci małych, smakowitych kuleczek z mięsa ryby, ugotowanych na parze. To jest lepsze niż mielony! 😉   Nie rozumiem do końca, dlaczego tak jest, […] Artykuł Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym -> dzieci to lubią! pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pulpeciki z soczewicy – tylko wyobraźnia jest limitem! :) 110

dekorowanie” talerzy 🙂 Zabawa polega na tym, by tak ułożyć posiłek na talerzu, aby stworzył ładną dla oka kompozycję. Najlepiej zaś, jeśli wyjdzie nam z jedzenia jakiś obraz […] Artykuł Pulpeciki z soczewicy – tylko wyobraźnia jest limitem! :) pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pulpeciki z ciecierzycy 264

Wegańskie pulpeciki z ciecierzycy gotowe w 15 minut! Nie wymagają wyszukanych składników a ich smak możemy zmieniać poprzez dodawanie różnych ziół / przypraw. Nadają się do jedzenia na ciepło jak i na zimno więc warto je zapakować do pracy. Świetnie smakują podane np. z sosem pomidorowym. SKŁADNIKI / około 12 pulpetów : 400 g ugotowanej ciecierzycy – można wykorzystać ciecierzycę z puszki

Mohiella
Pulpeciki w sosie pomidorowym 129

coś szybkiego kiedy nie ma czasu, kiedy wracamy później czy mamy mnóstwo rzeczy na głowie - wtedy myśli o robieniu zdjęć nie mają racji bycia! Dziś zapraszam Was na pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym, idealne jako dodatek do spaghetti!  Bardzo polecam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe), 2 małe ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 3/4 łyżeczki suszonego

Plate of Joy
Pulpeciki w sosie koperkowym 155

przez 20 min.  Masło ucieramy z mąką i po upływie 20 min, dodajemy do sosu aby zgęstniał.  Wsypujemy resztę kopru i doprawiamy solą i pieprzem.  ! GOTOWE ! ________________________________________________________ Pulpeciki można podawać na różne sposoby, ja podaję na dwa sposoby :) 1. Z ziemniakami i ćwikłą. 2. Z pełnoziarnistym makaronem i ostrymi korniszonami z chili. Smacznego :) Jeżeli podobał Ci się post

Kolejny blog o gotowaniu
Panierowane pulpeciki rybne 256

jajko i 4 łyżki bułki tartej, sól do smaku i dokładnie wymieszać. W zależności od rodzaju ryby można dodać jeszcze więcej bułki tartej , aby wchłonęła nadmiar wilgoci. Uformować nieduże pulpeciki, każdy obtoczyć najpierw w mące potem w jajku a nastepnie w bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki wstawić  na kilka minut do lodówki,  aby masa nieco stężała. Smażyć

zielonacukinka

Proponowane wyszukiwania