serniczek jest niezwykle prosty, ma konsystencję puszystej, śmietankowej pianki przypominającej nieco ptasie mleczko, a do tego jest oblany galaretką jagodową. Nie ma miliona kalorii jak większość moich ciast tutaj, ot szybki w wykonaniu, lekki letni deser, który posmakuje wszystkim łasuchom. Idealny dla tych, którzy na diecie, bo cukier możecie z powodzeniem zastąpić ksylitolem czy erytrytolem nie tracąc smaku. Także biegnijcie
Cynamonowe szczęścieserniczek jest niezwykle prosty, ma konsystencję puszystej, śmietankowej pianki przypominającej nieco ptasie mleczko, a do tego jest oblany galaretką jagodową. Nie ma miliona kalorii jak większość moich ciast tutaj, ot szybki w wykonaniu, lekki letni deser, który posmakuje wszystkim łasuchom. Idealny dla tych, którzy na diecie, bo cukier możecie z powodzeniem zastąpić ksylitolem czy erytrytolem nie tracąc smaku. Także biegnijcie
Cynamonowe szczęścieDeser ten do złudzenia przypomina truskawkowe ptasie mleczko. Idealnie nadaje się na wynos. Niska zawartość węglowodanów sprawia, że będzie on idealną opcją dla osób na keto lub low carb. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser – składniki 2 kubki (razem 400g) śmietany kremówki 30% 2 galaretki truskawkowe bez cukru (takie na 500ml wody) 250g quark (lub innego miękkiego twarożku) waniliowe flavdrops
Do Garów!słodki deser z białek i cukru. Podawana jest z bitą śmietaną bądź z kremem oraz z owocami. Na zewnątrz beza jest chrupiąca, a jej środek jest miękki, ciągnący, przypominający ptasie mleczko. Mini Pavlova to mniejsza forma Pavlovej, która świetnie sprawdza się podana jako deser na słodkim stole . Indywidualna mini Pavlova nie wymaga krojenia i pięknie prezentuje się na talerzu. Przygotowanie
MeCookstwarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest kwaskową nutą marakui. Taki serniczek z egzotycznym akcentem smakuje przepysznie, a co najważniejsze jest bardzo prosty w przygotowaniu
Kuchnia MagdaLenytwarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest kwaskową nutą marakui. Taki serniczek z egzotycznym akcentem smakuje przepysznie, a co najważniejsze jest bardzo prosty w przygotowaniu
Kuchnia MagdaLenyrozpływa się w ustach. Moja modyfikacja to nie ubijanie białek tylko dodawanie jajek w całości oraz dodanie spodu i polewy. Taki soute Adama to rozpływające się w ustach „ptasie mleczko”. Kiedyś postanowił zrobić sernik tradycyjną metodą. Bardzo długo ucierał ser w makutrze. Nie pamiętam jak smakował, ale pamiętam bąble na wszystkich palcach jego ręki! I jeszcze jedna, mniej
To co kochamNastępna propozycja dla wszystkich sernikożerców. Tym razem sernik o smaku kawy z delikatną polewą śmietanowo-kawową o aksamitnej konsystencji ptasiego mleczka. Rozpływa się w ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: ? 1 kg sera białego mielonego ? 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ? 6 jajek ? 3 łyżki mąki ziemniaczanej ? 1 czekolada biało
To co kochamCiasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia, na bazie zdrowej kaszy jaglanej z chrupiącymi orzechami włoskimi. Ma bardzo miękką konsystencję, wręcz aksamitną i wilgotną, trochę w smaku przypomina ptasie mleczko. Dla mnie rewelacja! Zamiast cukru można dodać miód, będzie wtedy jeszcze zdrowsze. Zauważyliście, że kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo często, jako dodatek
To co kochamAksamitny sernik o smaku ptasiego mleczka i wyglądzie pastelowej, pomarańczowo-zielonej zebry. Masa serowa jest naturalnie barwiona szafranem i zieloną japońską herbatą Matcha. Idealny na wiosenny podwieczorek do kawy. Składniki: Ser ? 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica ? 8 jajek ? 3/4 szklanki cukru pudru ? 250 g masła ? 1 szklanka śmietany 18% – 250 g ? 3 łyżka mąki ziemniaczanej
To co kochamNiezwykły sernik o niezwykłej strukturze i smaku ptasiego mleczka ze starego, rodzinnego przepisu, o którym już kiedyś pisałam. Z reguły piekę serniki dodając wcześniej całe jajka i nie napowietrzając zbytnio masy. Ten natomiast jest z ubitymi białkami, więc podczas pieczenia rośnie jakby chciał wyskoczyć z tortownicy. Potem oczywiście opadnie tworząc lekką miseczkę akurat w sam raz do polewy truskawkowo-rabarbarowej
To co kochampiekarnika. Ten sernik jest dziełem mojej córki Moniki. Trzeba przyznać, że jest obłędny! Jak dla mnie, najlepszy ze wszystkich serników, jakie jadłam. Ma kremową konsystencję, przypominającą w smaku ptasie mleczko, a pianka bezowa jest bardzo delikatna. Jeszcze nieraz zagości w moim domu. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Składniki: Kruche ciasto – 250 g mąki pszennej – 150 g masła
To co kochammakiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Jabłecznik Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Kinder country Jagodowo kokosowa pianka Malinowy 3 bit Przekładańce: Poniżej znajdziecie tylko kilka moich propozycji pysznych warstwowych ciast - po więcej
Cynamonowe szczęścieprzełożona jest kakaowymi kruchymi ciasteczkami lub herbatnikami. Ten deser to przepis, który sprawdzi się na wiele okazji! Jeśli szukasz przepisu ze świeżymi brzoskwiniami, to polecam przepis na ciasto z Ptasim Mleczkiem , kakaowym biszkoptem, kremem budyniowym i galaretką. Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia – PRZEPIS Ciasto z brzoskwiniami i kremem z kwaśnej śmietany Via Gusto Przepis na ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia
Via GustoTaka na świeżo, z koperkiem i fajnym dressingiem, pasującym do wszystkiego. Taka, drobno poszatkowana to i do kotletów, i do jakiegoś gulaszu przypasi. A i samą można podjadać. Z ptasim mleczkiem też nieźle smakuje. Wiem, bo próbowałem. Musiałem udać, że słodkiego nie jadam, a prawie nakryto mnie podczas ich pałaszowania. Tylko surówka była pod ręką, bo akurat zrobiłem. Tak więc
R'n'G Kitchen