ptasie mleczko - 641 przepisów (strona:30/43)

Ptasie mleczko 666

Jeśli tak jak ja lubicie słodycze... jeśli tak jak ja kochacie ptasie mleczko to koniecznie musicie je przygotować. Nie spodziewałam się takiego efektu, nigdy przenigdy to jest znacznie lepsze niż w oryginale, jest po prostu pyszne!!! Ps.proponuje od razu podwoić porcję;) Składniki: 3 białka 1 łyżka żelatyny spożywczej 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 200 ml śmietany kremówki

Życie zaczyna się w kuchni
Ptasie mleczko 354

Witam Was serdecznie w Nowym Roku moi mili. Ja postanowiłam zacząć go od klasyki. Ptasie mleczko często robiła nam mama, wszyscy uwielbialiśmy jego delikatny piankowy smak i ta miłość została nam do dziś, bo gdy je zrobiłam na święta zniknęło w tempie błyskawicznym. A Wy znacie, lubicie to ciacho? :) Warstwa kakaowa: 4 jaja 6 łyżek cukru 2 łyżki żelatyny

Cynamonowe szczęście
Ciasto "Śnieżny puch" i "Okno z widokiem" 397

Śniegu w tym roku jak na lekarstwo, więc - chyba z tęsknoty za nim - przypomniało mi się ciasto o nazwie śnieżny puch. Jest bardzo puszyste (trochę przypomina ptasie mleczko), niezbyt słodkie, z posmakiem cytryny i wiórków kokosowych. Ja je robię na ciemnym spodzie, bo wtedy bardziej ten sernik na zimno kojarzy mi się z zimą i ze śniegiem leżącym na ziemi

Weekendy w domu i ogrodzie
Kostka śniegowa zaspa 133

Kostka śniegowa to gliniaste brownie, mocno czekoladowe i delikatna pianka, która konsystencją i smakiem przypomina ptasie mleczko. Ciasto jest wspaniałe! Składniki: Foremka 25x25 lub 20x30 Ciasto 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 250g masła 275g cukru 40g kakao 90g mąki pszennej 3 jajka Pianka 3 białka 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny 50ml bardzo ciepłej wody, ale nie wrzątku 200g

Gotowanie i blogowanie
Top 10 świątecznych ciast 22068

zwykle znajdziecie u mnie dużo przepisów z masą kajmakową, bo jest to ulubiona masa mojego męża i święta bez niej odbyć się nie mogą :). Waniliowiec Ciasto z Ptasim Mleczkiem Biszkopt z delicjami Ciasto Poezja Malinowa Chmurka Ciasto Toffi z prażonym słonecznikiem Miodownik z bitą śmietaną Ciemny Snickers   Ciasto czeskie Biszkopt z masą budyniową, bezami i sosem toffi

Mania Wypiekania
Ptasie mleczko w świątecznej szacie 132

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, rozpływające się w ustach ptasie mleczko z brzoskwiniami.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

W garach u Gosi
Świąteczne prezenty na ostatnią chwilę 92

żaden problem J Czasami szukamy jednak czegoś symbolicznego i niezobowiązującego. Tutaj z pomocą przychodzi jak zawsze Wedel. Do wyboru mamy wiele smakołyków pięknie opakowanych. Może ręcznie dekorowany torcik lub ptasie mleczko waniliowo-czekoladowe, które ukazuje się tylko przed świętami? Każda kobieta chce być piękna i zadbana, zwłaszcza w święta. Dbać o siebie trzeba jednak od podstaw, czyli najważniejsza jest pielęgnacja

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomarańczowy puch 99

następnie sylwestrowe dania. A więc zaczynamy! Na dobry początek prezentuję znakomite ciasto bez pieczenia, które nazwałam: pomarańczowy puch! Ma konsystencję delikatnej, rozpływającej się w ustach pianki (a’la ptasie mleczko), pięknie pachnącej i smakującej pomarańczami. Wyglądem na pewno przypomina Wam wciąż bijący rekordy popularności „Śnieżny puch”, jednak mój nie zawiera twarogu i „Śnieżki”, a jedynie kremówkę, galaretkę, sok i skórkę

MyCookBook.pl
Sernik aksamitny z kajmakową polewą 77

ubijanie białek tylko dodawanie jajek w całości oraz dodanie spodu i polewy. Taki soute Adama to rozpływające się w ustach „ptasie mleczko”. Kiedyś postanowił zrobić sernik tradycyjną metodą. Bardzo długo ucierał ser w makutrze. Nie pamiętam jak smakował, ale pamiętam bąble na wszystkich palcach jego ręki! I jeszcze jedna

To co kocham
Sernik kawowy 106

Następna propozycja dla wszystkich sernikożerców. Tym razem sernik o smaku kawy z delikatną polewą śmietanowo-kawową o aksamitnej konsystencji ptasiego mleczka. Rozpływa się w ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 3 łyżki

To co kocham
Jaglany murzynek z orzechami 106

jeść bez wyrzutów sumienia, na bazie zdrowej kaszy jaglanej z chrupiącymi orzechami włoskimi. Ma bardzo miękką konsystencję, wręcz aksamitną i wilgotną, trochę w smaku przypomina ptasie mleczko. Dla mnie rewelacja! Zamiast cukru można dodać miód, będzie wtedy jeszcze zdrowsze. Zauważyliście, że kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo

To co kocham
Sernik pastelowa zebra 110

Aksamitny sernik o smaku ptasiego mleczka i wyglądzie pastelowej, pomarańczowo-zielonej zebry. Masa serowa jest naturalnie barwiona szafranem i zieloną japońską herbatą Matcha. Idealny na wiosenny podwieczorek do kawy. Składniki: Ser • 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica • 8 jajek • 3/4 szklanki cukru pudru • 250 g masła • 1 szklanka śmietany

To co kocham
Sernik z truskawkami i musem z rabarbarem 84

Niezwykły sernik o niezwykłej strukturze i smaku ptasiego mleczka ze starego, rodzinnego przepisu, o którym już kiedyś pisałam. Z reguły piekę serniki dodając wcześniej całe jajka i nie napowietrzając zbytnio masy. Ten natomiast jest z ubitymi białkami, więc podczas pieczenia rośnie jakby chciał wyskoczyć z tortownicy. Potem oczywiście opadnie tworząc lekką miseczkę

To co kocham
Fabryka Czekolady i Torcik Wedlowski 110

się w samym centrum Warszawy przy ulicy Szpitalnej, jednak syn Emila, zdecydował się ją powiększyć i przenieść na Pragę na ulicę Zamoyskiego. To właśnie tam powstawały receptury Torcika Wedlowskiego, Ptasiego Mleczka® czy Mieszanki Wedlowskiej. Była to jedna z najnowocześniejszych manufaktur w tym okresie. W ciągu kilku lat fabryka rozwinęła się do tego stopnia, że eksportowała swoje produkty do firmowych sklepów

Kuchnia Bazylii