ptasie mleczko - 695 przepisów (strona:20/47)

Ciasto Przyjemniaczek – efektowny wypiek na każdą okazję 37

śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 200 g masy krówkowej kajmak (pół puszki)   Na wierzch: 200 g masy krówkowej kajmak garść migdałów około 200 g cz akolady, pralin, ptasiego mleczka, cukierków czekoladowych czy innych słodyczy pokrojonych w drobną kostkę   Dodatkowo: 100 g okrągłych biszkoptów 0,5 szklanki likieru słony karmel do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)   Przygotowanie Biszkopt: Jajka

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z kiwi, pianką i cytrynową galaretką – bez pieczenia 60

wykorzystywany owoc w deserach – a szkoda, bo komponuje się naprawdę wspaniale! W tym serniku na zimno połączyłyśmy biszkoptowy spód z delikatną galaretką kiwi, serowym puchem a’la ptasie mleczko i galaretką. Fantastyczna całość, która zachwyciła! To sernik bez pieczenia, który z całą pewnością na stałe zagości! Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha 24×30 ) * podłużne biszkopty „kocie języczki

Ostra na Słodko
Budyniowiec z arbuzem – ciasto budyniowe na zimno 17

innymi owocami, takimi jak truskawki, maliny czy brzoskwinie. Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z budyniem: budyniowe ciasto z advocatem ciasto z Ptasim Mleczkiem i kremem budyniowym metrowiec z budyniową masą PRZEPIS – budyniowiec z arbuzem Budyniowiec z arbuzem i galaretką Via Gusto Wyjątkowy budyniowiec z arbuzem, czyli pyszne ciasto budyniowe bez pieczenia

Via Gusto
Sernik na zimno z jagodowa galaretką 18

serniczek jest niezwykle prosty, ma konsystencję puszystej, śmietankowej pianki przypominającej nieco ptasie mleczko, a do tego jest oblany galaretką jagodową. Nie ma miliona kalorii jak większość moich ciast tutaj, ot szybki w wykonaniu, lekki letni deser, który posmakuje wszystkim łasuchom. Idealny dla tych, którzy na diecie, bo cukier możecie z powodzeniem zastąpić ksylitolem czy erytrytolem nie tracąc smaku. Także biegnijcie

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z jagodowa galaretką 24

serniczek jest niezwykle prosty, ma konsystencję puszystej, śmietankowej pianki przypominającej nieco ptasie mleczko, a do tego jest oblany galaretką jagodową. Nie ma miliona kalorii jak większość moich ciast tutaj, ot szybki w wykonaniu, lekki letni deser, który posmakuje wszystkim łasuchom. Idealny dla tych, którzy na diecie, bo cukier możecie z powodzeniem zastąpić ksylitolem czy erytrytolem nie tracąc smaku. Także biegnijcie

Cynamonowe szczęście
Truskawkowy deser bez cukru 23

Deser ten do złudzenia przypomina truskawkowe ptasie mleczko. Idealnie nadaje się na wynos. Niska zawartość węglowodanów sprawia, że będzie on idealną opcją dla osób na keto lub low carb. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser – składniki 2 kubki (razem 400g) śmietany kremówki 30% 2 galaretki truskawkowe bez cukru (takie na 500ml wody) 250g quark (lub innego miękkiego twarożku) waniliowe flavdrops

Do Garów!
Mini Pavlova 16

słodki deser z białek i cukru. Podawana jest z bitą śmietaną bądź z kremem oraz z owocami. Na zewnątrz beza jest chrupiąca, a jej środek jest miękki, ciągnący, przypominający ptasie mleczko. Mini Pavlova to mniejsza forma Pavlovej, która świetnie sprawdza się podana jako deser na słodkim stole . Indywidualna mini Pavlova nie wymaga krojenia i pięknie prezentuje się na talerzu. Przygotowanie

MeCooks
Sernik na zimno brzoskwinia z marakują 23

twarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest kwaskową nutą marakui. Taki serniczek z egzotycznym akcentem smakuje przepysznie, a co najważniejsze jest bardzo prosty w przygotowaniu

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na zimno brzoskwinia z marakują 23

twarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest kwaskową nutą marakui. Taki serniczek z egzotycznym akcentem smakuje przepysznie, a co najważniejsze jest bardzo prosty w przygotowaniu

Kuchnia MagdaLeny
Sernik aksamitny z kajmakową polewą 11

rozpływa się w ustach. Moja modyfikacja to nie ubijanie białek tylko dodawanie jajek w całości oraz dodanie spodu i polewy. Taki soute Adama to rozpływające się w ustach „ptasie mleczko”. Kiedyś postanowił zrobić sernik tradycyjną metodą. Bardzo długo ucierał ser w makutrze. Nie pamiętam jak smakował, ale pamiętam bąble na wszystkich palcach jego ręki! I jeszcze jedna, mniej

To co kocham
Sernik kawowy 13

Następna propozycja dla wszystkich sernikożerców. Tym razem sernik o smaku kawy z delikatną polewą śmietanowo-kawową o aksamitnej konsystencji ptasiego mleczka. Rozpływa się w ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: ? 1 kg sera białego mielonego ? 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ? 6 jajek ? 3 łyżki mąki ziemniaczanej ? 1 czekolada biało

To co kocham
Jaglany murzynek z orzechami 13

Ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia, na bazie zdrowej kaszy jaglanej z chrupiącymi orzechami włoskimi. Ma bardzo miękką konsystencję, wręcz aksamitną i wilgotną, trochę w smaku przypomina ptasie mleczko. Dla mnie rewelacja! Zamiast cukru można dodać miód, będzie wtedy jeszcze zdrowsze. Zauważyliście, że kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo często, jako dodatek

To co kocham
Sernik pastelowa zebra 14

Aksamitny sernik o smaku ptasiego mleczka i wyglądzie pastelowej, pomarańczowo-zielonej zebry. Masa serowa jest naturalnie barwiona szafranem i zieloną japońską herbatą Matcha. Idealny na wiosenny podwieczorek do kawy. Składniki: Ser ? 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica ? 8 jajek ? 3/4 szklanki cukru pudru ? 250 g masła ? 1 szklanka śmietany 18% – 250 g ? 3 łyżka mąki ziemniaczanej

To co kocham
Sernik z truskawkami i musem z rabarbarem 7

Niezwykły sernik o niezwykłej strukturze i smaku ptasiego mleczka ze starego, rodzinnego przepisu, o którym już kiedyś pisałam. Z reguły piekę serniki dodając wcześniej całe jajka i nie napowietrzając zbytnio masy. Ten natomiast jest z ubitymi białkami, więc podczas pieczenia rośnie jakby chciał wyskoczyć z tortownicy. Potem oczywiście opadnie tworząc lekką miseczkę akurat w sam raz do polewy truskawkowo-rabarbarowej

To co kocham
Sernik z rosą 6

piekarnika. Ten sernik jest dziełem mojej córki Moniki. Trzeba przyznać, że jest obłędny! Jak dla mnie, najlepszy ze wszystkich serników, jakie jadłam. Ma kremową konsystencję, przypominającą w smaku ptasie mleczko, a pianka bezowa jest bardzo delikatna. Jeszcze nieraz zagości w moim domu. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Składniki: Kruche ciasto – 250 g mąki pszennej – 150 g masła

To co kocham