przystawki - 17402 przepisów (strona:888/1161)

Sałatka z tuńczyka 145

Sałatka z tuńczyka. Lekka, szybka, nie znam nikogo, kto by jej nie lubił (no chyba, że nie lubi oliwek). Dodatek kukurydzy i awokado sprawia, że jest

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z krewetek 189

Sałatka z krewetek. I tych najmniejszych, bo koktajlowych i tych większych. W połączeniu ze słodką brzoskwinią i słonawymi oliwkami ta sałatka z krewetek tworzy prawdziwy koktajl

Pociąg Do Kuchni
Zielone szparagi w szynce parmeńskiej z sosem holenderskim 327

Zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską i do tego z klasycznym sosem holenderskim. Delikatne, chrupkie szparagi lekko podpieczone z grubo mielonym pieprzem, zawinięte w jedną z

Pociąg Do Kuchni
Przegrzebki z pomidorową salsą 165

Przegrzebki z pomidorową salsą. Czyli małże św. Jakuba, albo scallopsy z salsą. Salsa to dość gęsty pikantny sos ze zmiksowanych lub drobno pociętych warzyw albo owoców

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chili 142

Słodko-kwaśna sałatka z pomidorków, ogórka i chili. Lekko słodkawa marynata miesza się z kwaskowym ogórkiem konserwowym, a wszystko przełamane ostrością chili. Niezwykle lekka i orzeźwiająca

Pociąg Do Kuchni
Małże zapiekane 167

Małże zapiekane pod delikatną, aromatyczną, złocistą pierzynką. Lekki słono morski smak przełamany jest chrupką bułką oraz aromatem czosnku, z lekką pikantnością pepperoni i świeżością cytryny. Zapiekane

Pociąg Do Kuchni
Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym 153

Pierogi piemonckie nie są zwykłymi pierogami. Są to pierogi z żółtkiem, które rozpływa się na talerzu po rozcięciu pieroga tworząc wraz z farszem niesamowicie aksamitny sos

Pociąg Do Kuchni
Grilled cheese – tosty amerykańskie 179

Grilled cheese to nie do końca grillowany ser. Grilled cheese – tosty amerykańskie, złożone razem połączone dużą ilością roztopionego sera, z różnymi dodatkami, smażone na patelni

Pociąg Do Kuchni
Tabbouleh – libańska sałatka z bobem, quinoą i ziołami 205

Tabbouleh libańska sałatka z bobem, quinoą i ziołami. Jest to odmiana arabskiej, dokładnie libańskiej, sałatki z warzyw z kaszą kuskus. Jednak zamiast kaszy kuskus można też

Pociąg Do Kuchni
Sushi z bio tofu 127

Firma Polsoja przysłała mi niedawno mnóstwo pyszności: różne rodzaje bio tofu i kiełbaski (uwielbiam), dziękuję bardzo za ten miły gest, będę z przyjemnością testować i pisać

Co na wege obiad?
Pasztet z cukinii i soczewicy 179

W mojej kuchni klęska urodzaju – cukinia w ilościach nie-do-przerobienia aż się prosi o spożytkowanie. A ponieważ już dawno chciałam spróbować zrobić pasztet z…. soczewicy

Trzeci talerz
Podpłomyki z oregano, podawane z gruszką, kozim serem, orzechami i czerwoną kapustą 186

G dy szukam nowych inspiracji, często patrzę na przepisy moich przodków. Takie pradawne receptury mają w sobie więcej uroku niż kuchnia nam współczesna. Czuć w nich

Food Square
12 godzin -ogórki wczasowe --- 12 ore- cetrioli vacanze 191

Składniki 500g ogórków, 1/2 łyżki soli, kawałek chrzanu 1mala główka czosnku nie obranego ,przeciętego na pół worek strunowy gałązka kopru z nasionami ew. liść chrzanu Wykonanie

w mojej kuchni
Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania 221

Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania Lato , to czas lekkich zielonych posiłków . Najsmaczniejsze jest to co zbierzemy z własnego ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest

Ogrodnik w podróży
Sałatka z zupek chińskich 1603

Nasza wersja znanej chyba wszystkim sałatki z makaronu "chińskiego". Przyrządzamy ją prawie na każdą okazję, a zwłaszcza dla niezapowiedzianych gości, bo wbrew pozorom szybko się ją

Kolorowy Przepisownik