Składniki: 1 bagietka, 20 dag twarożku kanapkowego, 4 liście sałaty masłowej, 10 dag szynki, 10 dag żółtego sera, ¼ papryki czerwonej, 4 ogórki konserwowe, ząbek czosnku, 1
Pobite gary BarbarySkładniki: 12 muszli makaronowych, 3 szalotki, łyżka oliwy z oliwek, 25 dag szpinaku, 2 łyżki twarożku ricotta, 10 dag fety, pół, 12 dag mozarelli, łyżka jogurtu
Pobite gary BarbarySkładniki: 10 dag szynki parmeńskiej w plasterkach, 1 ziemniak, 10 dag fety, pół cebuli, pęczek szczypiorku, pieprz, oliwki zielone- około 10 szt., listki bazylii do
Pobite gary BarbarySkładniki: 12 pomidorków koktajlowych, 12 zielonych oliwek, 2 łyżki serka ricotta, 2 łyżki zielonego pesto, bazylia do dekoracji. Sposób przygotowania : Pomidorki ścinamy delikatnie z jednej strony
Pobite gary BarbarySkładniki: 2 szklanki mąki, 4 łyżki masła, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, łyżeczka kurkumy, kilka łyżek ciepłej wody, 2 duże ziemniaki, pół puszki groszku konserwowego
Pobite gary BarbarySKŁADNIKI 300 g surowego łososia skórka z 1/2 limonki 1/6 papryki żółtej 1/6 papryki zielonej 1/6 papryki czerwonej 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka słodko- pikantnego
ClauditteMissCookingZapraszam Was dzisiaj na sałatkę z grillowanymi warzywami. Prosto, z kilku składników, ale kolorowo i smacznie. Połączyłam makaron, warzywa i twarożek w danie, którym na pewno
Codzienna kuchnia niecodziennaStragany uginają się od świeżych, polnych wygrzanych słońcem pomidorów. Korzystajmy z nich póki są... A taki nieskomplikowany przepis będzie dla każdego :) Składniki : kilka pomidorów olej
Proste PotrawySałatka z ziemniaków czyli po sałatka ziemniaczana. W Poznaniu po prostu pyrki z pyrkami ;) Najlepsza jest latem, kiedy bez problemu można kupić młode ziemniaczki i tylko
Pociąg Do KuchniPlacki ziemniaczane można robić na wiele sposobów dodając do nich ulubione składniki Składniki • 8 ziemniaków średnich • 2 jajka • 1 marchewka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku
W królestwie smaków BeatyKolejne wcielenie śledzia...czy pyszne ? Spróbować można :) Składniki 500 g filetów śledziowych 250 g bryndzy 250 ml kwaśnej śmietany 3 ząbki czosnku 3 łyżki zielonego groszku
R'n'G KitchenAleż przypasowała mi ta sałatka to nie macie pojęcia. Uwielbiam oliwki odkąd pojechałam do Tunezji, pomyśleć że kiedyś ich nie cierpiałam. Jak to gusta się zmieniają
Moje Małe CzarowanieTydzień temu podawałam przepis na wegańskie papryki faszerowane warzywami i pęczakiem. Dziś kolejna propozycja warzywna z amarantusem ekspandowanym, o którym zapomniałam na czas urlopu. Tym razem
Weekendy w domu i ogrodzieJakie są najlepsze imprezy? Spontaniczne! Takie przygotowywane w 1 godzinę. Bo tyle miałam czasu od podjęcia decyzji, że chcę zaprosić gości. Przygotowałam finger food przy pomocy
Bon Appetit MałgorzatyW zasadzie nie wiemy dlaczego tak mało przepisów na przetwory na naszym blogu, bo przecież robimy je każdego lata. W tym roku nadrabiamy zaległości, a cykl
Przepisy Aleksandry