przystawki - 17402 przepisów (strona:879/1161)

Jajka faszerowane w skorupce. 243

Dziś na śniadanie wzięło mnie na jajka i przypomniał mi się stary przepis na jajka faszerowane w skorupce.  Składniki: (porcja na 1 osobę) 2 jajka

W kuchni u Moniki
Golonka w galarecie. 209

Składniki: Ok.1kg golonki, korzeń pietruszki, 2 lub 3 marchwie, kawałek selera, por, żelatyna na 2L, kilka listków natki pietruszki, sól, pieprz, kostka bulion wołowy, troszkę

W kuchni u Moniki
Jajka faszerowane. 200

Składniki: 6 jaj, mała cebula, 2-3 plasterki szynki, 2 łyżeczki tymianku, sól, pieprz, łyżka majonezu, łyżka śmietany. Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze

W kuchni u Moniki
Galareta drobiowa (przepis 2) 174

Galareta mojej mamy lekko się różni od tej, którą ja robię. Mój przepis już się znajduje na blogu. Dziś pokażę sposób przygotowania mojej mamy. Składniki: kilka

W kuchni u Moniki
Biedronki na krakersach. 190

Tak się napatrzyłam na piękne biedronki, których tak dużo na internecie, że sama musiałam takie zrobić :) Wiem, wiem moje są troszkę podłużne ale bardziej mi

W kuchni u Moniki
Krakersy z czarnymi oliwkami i świeżą bazylią. 176

Do pochrupania na wieczorny seans filmowy :) Czasami tak niewiele potrzeba by przygotować smaczną przekąskę.Wystarczy kilka ulubionych produktów mieć pod ręką i je połączyć. Ja połączyłam

W kuchni u Moniki
Frykasy. 301

Frykasy są bardzo fajną przekąską na wieczory spędzane w domu przed telewizorem lub na wieczorne pogaduchy ze znajomymi. Mi oraz mojemu mężowi najlepiej smakują one z

W kuchni u Moniki
Pasta jajeczna 192

Po niewyspanej nocy ciężko jest czasem wymyślić coś dobrego na śniadanie. A jednak udało mi się poprawić nastrój dobrym pomysłem ze zrobieniem pasty jajecznej, której nie

W kuchni u Moniki
Roladki z tortilli. 191

Roladki z tortilli są bardzo fajnym pomysłem na imprezową przekąskę. Dużym jej plusem jest to, że  do środka można dać swoje ulubione składniki. Moim ulubionym

W kuchni u Moniki
Kolorowa miseczka na przekąskę. 163

Kolorowa miseczka z tortilli napełniona ciekawym połączeniem różnych smaków jest bardzo fajną przekąską. Idelnie nadaje się by podczas przerwy w pracy zjeść coś co nacieszy swym

W kuchni u Moniki
Chipsy z bananów (pieczone banany) 265

Musiałam dziś coś wymyślić by dojrzałe banany leżące w kuchni się nie zmarnowały. I jak to dobrze, że zbieram gazetki ze sklepów, w których są przepisy

W kuchni u Moniki
"Ślimaczki" ze szpinakiem w cieście francuskim. 173

Składniki: 200g  świeżego szpinaku, 1 łyżka śmietany 18%, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, opakowanie ciasta francuskiego, łyżka masła, 1 jajko, 1 plasterek sera żółtego. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Szparagi w cieście francuskim 187

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 28 szparagów ( u mnie to były dwa pęczki), 2-3 garście startego sera żółtego, sol, pieprz, 1 jajko. Przygotowanie: Ciasto francuskie przeciąć

W kuchni u Moniki
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 199

Na pierwszym zdjęciu widać roladę zrobioną na blaszce o wym. 26X20cm. Natomiast na drugim zdjęciu rolada jest zrobiona na blaszce o wym. 29X24cm - także należy sobie

W kuchni u Moniki
Żółte leczo 148

Przepyszne leczo z żółtych warzyw  ma też swój urok podane z ryżem  pięknie się prezentuje A smakuje nawet lepiej niż tradycyjne  Zapraszam do

W królestwie smaków Beaty