przystawki - 17402 przepisów (strona:683/1161)

Sałatka z krewetkami i truskawkami 132

Składniki: miks sałat czarne oliwki czerwona cebula – w piórka jajka ugotowane na twardo – pokrojone w grubą kostkę krewetki – usmażone an maśle z dodatkiem

MojaQchnia.pl
Spring rolls z krewetek 235

Walentynki tuż tuż, trzeba więc pomyśleć o romantycznej kolacji dla dwojga. Warto skorzystać z pomocy matki natury i zwrócić się w stronę pysznych afrodyzjaków jakie ma

Mostek w kuchni
Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem, czyli rarytas na naszym talerzu 271

Matias, śledź nad śledzie! To prawdziwy rarytas na naszym stole. Gdy na blacie mojej kuchni stanął słój pełen tego delikatesu zastanawiałam się jak go przyrządzić. Odkroiłam

Kulinarne przygody Gatity
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą 255

Takie ziemniaczki świetnie się sprawdzą wtedy, gdy będziecie chcieli zaskoczyć swoich gości i podać coś innego niż smażone kuleczki ziemniaczane, bądź frytki. Nie tylko sprawdzą się

Smaki Na Talerzu
Pikantna kaszanka z jabłkową nutą 131

Tradycyjna pieczona polska kaszanka z wyrazistym smakiem ostrej czerwonej cebuli idealnie komponuje się z delikatną słodkością pieczonego jabłka. Składniki: 3 duże jabłka 250g kaszanki 1 czerwona

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii 208

Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek. Składniki: 400g mrożonego

Szalona Kuchnia Eweliny
Błyskawiczna pasta jajeczna 240

Błyskawiczna pasta jajeczna to świetny dodatek na kanapkę. Pasta ta pozwoli Wam urozmaicić Wasze śniadanie. Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo szybkie i proste, potrzebujecie dosłownie kilku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kiełbasa zapiekana z serem owczym 201

Super przekąska na ostatki. Składniki: 60 dag kiełbasy drobiowej wędzonej 10 dag sera wędzonego owczego ostrego przyprawa curry 10 dag szynkli drobiowej masło dobrze schłodzone Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami 216

Kocham wszelakie pasztety szczególnie zimą! Wiadomo, okres świąt, Nowego Roku, a potem Karnawał, to taki tradycyjny czas na przygotowanie tego specjału. W staropolskiej kuchni znajdziemy mnóstwo

Kulinarne przygody Gatity
Pizza 4 sery 201

Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy, dlatego… robimy pizzę!;) Ostatnio pizza ta to nasz faworyt jeśli chodzi o bezmięsne specjały:) Z ciastem pracuje się bardzo dobrze, a

Smaki Na Talerzu
Rulony z szynki z jajeczną sałatką z awokado 191

Sałatka z jajkami, awokado, chrupiącymi pestkami dyni, pachnąca świeżymi ziołami i zawinięta w plastrach szynki to świetna propozycja szybkiej w przygotowaniu imprezowej przekąski oraz ciekawa forma

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomidorów 169

Mocno aromatyczna warzywna pasta idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi, chrupiącymi grzankami. Składniki: 1 puszka cieciorki

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowy ketchup – szybko, smacznie, zdrowo 185

Wiele osób uważa, że aby przygotować domowy ketchup potrzeba strasznie dużo czasu i trzeba włożyć w to ogrom pracy. Wcale tak nie jest :) Nie musimy mieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń z mielonego boczku 222

Osiem albo dziewięć lat… Dokładnie tyle czasu minęło od kiedy weszłam w posiadanie przepisu na tą pieczeń do dnia, w którym w końcu zdecydowałam się

Smaki Na Talerzu
PAPRYKOWE PRAŻYNKI Z PAPIERU RYŻOWEGO 193

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: opakowanie papieru ryżowego, olej, papryka słodka, sól (opcjonalnie). Przygotowanie

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania