Matias, śledź nad śledzie! To prawdziwy rarytas na naszym stole. Gdy na blacie mojej kuchni stanął słój pełen tego delikatesu zastanawiałam się jak go przyrządzić. Odkroiłam sobie kawałek, spróbowałam... niebo w gębie! I doszłam do wniosku, że matias sam w sobie jest rewelacyjny i nie wymaga wielu dodatków. Dziś zapraszam Was na bardzo prosty przepis w matiasem w roli głównej z dodatkiem jabłka i cebuli, czyli klasycznie, ale żeby nie było nudno na talerzu dodałam też ziarenka granata i listki świeżej kolendry -... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...