Absolutnie genialna sałatka. Pełna smaku, idealnie zrównoważona. Idealna na imprezę lub kolację. Składniki: rukola szynka prosciutto (około 6 plasterków) mozzarella- małe kulki – lub duża
MojaQchnia.plZapowiada się piękny weekend więc na pewno skusicie się na grilla. Dzisiaj trochę kontrowersyjny przepis. Jedni ją kochają (tak jak ja), inni wręcz nienawidzą. Mowa oczywiście
PatiGotujeSushi... czyli nie taki diabeł straszny jak go malują. To było moje pierwsze sushi i tak mi się spodobała zabawa z nim, że zapewne nie ostatnie
Jadło i czytadłoZastanawiałam się co też zrobić z tego kawałka mięsa które kupiłam. Dosyć miałam już pieczonych mięs. Wpadłam na pomysł by zrobić coś innego. Zmieliłam mięsko i
Różowa kuchniaMięta jest doskonałym orzeźwiającym i aromatycznym dodatkiem do potraw, napojów i deserów. Proponuję Wam dzisiaj sałatkę z kiwi, awokado, granatem z dodatkiem mięty, jest lekka
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaS zaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami to moja kolejna przedmajówkowa propozycja dla tych, co na grilla lubią włożyć coś innego niż mięsiwo. To banalny
Food SquareDziś serwuję Wam kolejną inspirację na pyszne danie ze szparagami. Poznajcie moją wersję szparagów z jajkiem poche ( w koszulce) w cytrynowym aromacie.
kulinarnyJaMus można przygotować zarówno z zielonych, jak i białych szparagów. Można przygotowac w jednej większej formie, lub kilku mniejszych. 500 g szparagów, 20 g mąki pszennej
królestwo garówHalloumi to rodzaj sera cypryjskiego, który powstaje z mleka owczego lub z mieszanki owczego, koziego i krowiego. Posiada wysoką temperaturę topienia, więc idealnie nadaje się do
Di gotujeWitam Was serdecznie po długiej, długiej nieobecności. W grudniu ubiegłego roku uległam poważnemu wypadkowi, z którego skutkami wciąż się zmagam. Masa dodatkowych spraw na głowie, niekończące
moj przepis naZa chwilę rozpocznie się Majówka! :) Mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo z rodzinką wybieramy się do Ojcowskiego Parku Narodowego. A dziś mam dla Was przepis, który
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki Forma 30x11 190 g mąki orkiszowej - zmieliłam płatki 70 g mąki ryżowej - zmieliłam czarny ryż 30 ml oleju słonecznikowego 40ml oliwy z oliwek 2 łyżki
w mojej kuchniDoszły do mnie słuchy, że niektórzy już oficjalnie rozpoczęli sezon grillowy. Już wyobrażam, co będzie się działo podczas majówki, a jeszcze ciekawiej będzie wcześniej w
Obiad gotowyDecydując się na grillowanie powinniśmy wiedzieć jaki materiał opałowy wybrać do paleniska, aby nasze potrawy były zdrowe, aromatyczne i smaczne. Powinnismy zatem zadać sobie pytanie brykiet
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!