Uwielbiam dania do których przygotowania nie jest potrzebne zbyt wiele składników. I właśnie takim daniem są moje ukochane placki z cukinii. Często zajadam się nimi
kulinarnyJaLżejsze, wysokobiałkowe muffinki jajeczne goszczą u nas od czasu do czasu w dni treningowe. Z ulubionym sosem są świetną przekąską np. na kolację. Do środka można
Zielona KuchniaUwielbiam ananasa dodawać do jogurtu naturalnego czy owsianki. Tym razem przygotowałam ananasa w cieście naleśnikowym. To doskonała przekąska, śniadanie czy deser zarówno dla dzieci jak i
Zrób to smacznieTo klasyczne ślimaczki z ciasta francuskiego. Poniżej moja wersja wytrawnych ślimaczków. Składniki: 1 ciasto francuskie 1 łyżka keczupy 1 łyżka majonezu zioła prowansalskie kawałek czerwonej papryki
Kuchnia domowa AniBułeczki z pieczarkami to zawsze dobry wybór. Będą doskonałe na kolację, ale też fajnie sprawdzą się, gdy zabierzecie je ze sobą np na piknik:) Tylko jedna
Smaki Na TalerzuRozgrzewający krem ziemniaczano - czosnkowy W związku z ochłodzeniem klimatycznym w końcu kwietnia interwencja kulinarna - Zupa z ziemniaków, dużej ilości czosnku oraz przypraw podlana białym winem
Wino Francja KuchniaTuste niyftorzi lubiōm 1 yno 2 bez dodatkōw, sōm 3 tyż take 4 , co to lubiōm dać tam trocha cebuli i możno jeszcze potarte jabko, a
Chop w kuchniZnacie to? Chcecie zrobić sałatkę, otwieracie 1 puszkę groszku i 1 puszkę kukurydzy, ale nie użyjecie całej puszki, więc resztę wkładacie do lodówki, zapominacie o tym
MojaQchnia.plAbsolutnie genialna sałatka. Pełna smaku, idealnie zrównoważona. Idealna na imprezę lub kolację. Składniki: rukola szynka prosciutto (około 6 plasterków) mozzarella- małe kulki – lub duża
MojaQchnia.plZapowiada się piękny weekend więc na pewno skusicie się na grilla. Dzisiaj trochę kontrowersyjny przepis. Jedni ją kochają (tak jak ja), inni wręcz nienawidzą. Mowa oczywiście
PatiGotujeSushi... czyli nie taki diabeł straszny jak go malują. To było moje pierwsze sushi i tak mi się spodobała zabawa z nim, że zapewne nie ostatnie
Jadło i czytadłoZastanawiałam się co też zrobić z tego kawałka mięsa które kupiłam. Dosyć miałam już pieczonych mięs. Wpadłam na pomysł by zrobić coś innego. Zmieliłam mięsko i
Różowa kuchniaMięta jest doskonałym orzeźwiającym i aromatycznym dodatkiem do potraw, napojów i deserów. Proponuję Wam dzisiaj sałatkę z kiwi, awokado, granatem z dodatkiem mięty, jest lekka
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaS zaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami to moja kolejna przedmajówkowa propozycja dla tych, co na grilla lubią włożyć coś innego niż mięsiwo. To banalny
Food SquareDziś serwuję Wam kolejną inspirację na pyszne danie ze szparagami. Poznajcie moją wersję szparagów z jajkiem poche ( w koszulce) w cytrynowym aromacie.
kulinarnyJa